Direktlänk till inlägg 16 december 2011

Fredag - 16 december 2011

Av Birgitta - 16 december 2011 16:11

Det känns som att jag sakta håller på att få tillbaka mitt uretrit-fria liv.

Jag vet att man inte ska ropa hej osv - men så bra som jag känt mig i flera dagar nu har jag inte gjort på väldigt många år.

Jag vet också att jag har skrivit om symptom-fria dagar tidigare och jag har raddat upp nollor i min statistik. Men jag börjar inse att även helvetet har grader.

Många av de dagar jag har kallat bra dagar tidigare har ofta (för de mesta?) varit dagar där uretriten har känts men inte stört min tillvaro. Dvs urinröret har nästan alltid gjort sig påmint, men det har inte trängt på, det har inte smärtat, det har inte krampat. Bara känts.  Och det kan man ju leva med. Och t o m tycka är helt OK när man upplevt allt det där andra.

Men nu - nu har jag hamnat på en annan nivå. Lite märkligt känns det. Vad är det som händer?  Jag behöver gå på toa varannan/var tredje timme, men däremellan känner jag absolut ingenting.

Konstigt.

Får nästan nypa mig i armen.

Långa stunder tänker jag överhuvudtaget inte på uretrit, eller toalett, eller mitt urinrör. Detta som hela min tillvaro kretsat kring sedan -95.


Har städat som en furie idag, dammtorkat, dammsugit, våttorkat golven. T o m det har gått som en dans, nästan varit roligt - men bara nästan. Städa tillhör inte favoritsysslorna.

Nu ska julprylarna fram.

Visserligen en vecka kvar till julafton, men i år ska jag njuta av vår jul länge.

Granen är uppe sedan en vecka. Känns nästan konstigt, i hela mitt liv har den fixats kvällen före julafton, men i år det andra bullar som gäller......

 

 
 
Ingen bild

Annie

17 december 2011 11:47

Hej Birgitta,
Det glädjer mig att du mår bra, härligt!
Jag har en fråga till dig. Det är så att jag sedan några dagar har haft sveda och trängningar och min vanliga ryggvärk som jag alltid får vid skov. Jag har varit bättre en tid och känner mig lite uppgiven nu när symtomer kom tillbaka. Jag har köpt urinstickor som anger nitrit/leukocyter/glukos och blod. Jag testade en sticka i morse och den gav utslag på leukocyter (en liten höjning) och samma på blod. Blev lite fundersam, leukocyterna kan mycket väl vara en förorening men blod... Vet du om man kan blöda lite vid inflammationi urinröret?
God Jul på dig!

Birgitta

18 december 2011 09:08

Hej Annie!
Jag vet faktiskt inte. De enda gånger jag själv har haft blod i urinen är i samband med att jag kissat lite grus - men aldrig annars.

Kanske är det någon annan som vet mer....

Men spontant känns det som att vid blod i urinen bör man tala med sin läkare - i alla fall om det håller i sig.

Hoppas ditt skov lugnar ner sig så du kan njuta av julen!!

 
Ingen bild

husara

5 januari 2012 10:10

Ja, jag tror att Arcoxian är den som hjälper!
Jag har ätit en om dagen i 3 mån. nu och symtomen är borta. Lever som en vanlig människa. går på konserter och teater. Samtidigt är jag medveten om att uritriten lurar i bakgrunden. Äter redan blodtryckssänkande medicin i låg dos. Jag är också medveten om att en medicin kan sluta att verka, men är nu glad så länge detta tillstånd räcker. Blodtrycksmedicin äter ju många människor utan biverkningar, ska du inte försöka med det i kombination med Arcoxian?
Husara

Birgitta

8 januari 2012 23:28

Jo - det lutar nog åt det....
Håller just på att testa en lägre dos Arcoxia, men det ska nog gå några dagar till innan jag vet vilken effekt det får. På både blodtryck och uretrit.
Men - det är nog som du säger, om Arcoxia är vad jag behöver för att kunna leva drägligt så får det väl vara värt lite blodtryckssänkande piller.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards