Direktlänk till inlägg 5 april 2020

Söndag 5 april 2020

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!


Och - jag är fortfarande FRISK!!!


Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag råkade nämna det för min allmänläkare.

Hans kommentar var: "det finns inget starkare antiinflammatoriskt än den cortison du tar!!  Sluta genast med Celebran - den har också biverkningar som det kan vara bra att hålla sig undan."

Så - jag slutade tvärt! På dagen för ca ett år sedan.

Samtidigt trappade jag ner och slutade med Xatral OD.

M a o - i dagsläget tar jag ingen annan medicin eller behandling för min 'kroniska' uretrit än just Betapred.


Har dessutom successivt sakta minskat dosen. Sedan december förra året är jag nere på 1 Betapred/dag, dvs 0,5 mg.

Min läkare säger att den nivån är OK ur biverkningsperspektiv.

Varje halvår tar jag blodprov för att kolla att alla värden fortfarande är bra. Jag får extra piller för att förebygga benskörhet (som kan vara en biverkning av cortisonet).


Jag mår fortfarande helt fantastiskt bra!! Min ambition är att sakta, sakta dra ner på Betapred-dosen. Kanske om något år kan jag vara utan helt och hållet. Återstår att se.


Jag anser fortfarande att det största problemet vad gäller uretrit är den bristande kunskapen och förståelsen inom sjukvården.

Kunskapen om att sjukdomen FINNS!

Förståelsen för vilken oerhörd smärta den kan innebära och dess påverkan på hela livet.

Och dessutom avsaknaden av utarbetade, publicerade, effektiva behandlingsmetoder att sätta in i tidiga skeenden - så man inte behöver bli så dålig som jag var.


Jag vet att det finns läkare som skulle vilja genomföra vetenskapliga studier - vilket är nödvändigt för etablerade behandlingsmetoder - men ingen är villig att avsätta medel för detta, och det är tragiskt.


Tänk så mycket antibiotika som skrivs ut - alldeles i onödan. Och tänk det lidande som många lever med - också i onödan.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Av Birgitta - 8 augusti 2016 08:05

I ca 1½ vecka varade mitt uretritt-fria liv denna gång. I går eftermiddag började jag ana att ett skov var på gång, men inte alls lika kraftigt som förra gången. Det är intressant hur man lär känna sin kropp och kan känna igen olika typer av smärta...

Av Birgitta - 1 augusti 2016 08:43

Tjohoo!!   Mår bra idag också!! Har bara varit uppe EN ENDA gång i natt!!!   Tror knappt jag befinner mig i samma kropp som för några dagar sedan.  Då satt jag här och ville knappt ta ett steg. Sur och grinig, och trött på att ha ont.   H...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se