Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Berit

Berit

31 maj 2016 14:53

Någon som har haft urinrörskatarr i flera årstid?

http://har haft jobbig urinrörskatarr i över 25 år

Birgitta

31 maj 2016 16:45

Min började våren -95 - så jag är uppe i 21 år med denna skit......

 
Ingen bild

lis

13 maj 2014 19:28

Har konstant svedai urinrör. Vad göra?

Birgitta

14 maj 2014 00:17

Om du vet - har testat - att det inte är en vanlig urinvägsinfektion så bör du boka tid hos en bra urolog, alternativt en bra gynekolog så att dom kan undersöka dig och ge dig rätt behandling så du blir av med problemen.
Tyvärr kan det ibland vara svårt få rätt behandling eftersom orsaken till besvären kan vara så olika. Men dra inte ut på det . försök hitta en bra läkare så fort som möjligt.

 
Ingen bild

Svipp

27 april 2014 09:59

Hej! Lider med dej, det är hemskt när man har så ont. Tar du Vagifem? Jag provade , men fick en molande smärta som var hemsk. Hoppas du snabbt blir bättre! Svipp

Birgitta

27 april 2014 10:50

Ja - jag tar Vagifem. Höll upp i många år men insåg i höstas att jag nog behöver det. Tror inte smärtan kommer av det.
Idag är jag bättre - även om jag känner av urinröret så kan jag gå obehindrat. Hoppas det håller i sig.

 
Ingen bild

kristina.granath@comhem.se

16 mars 2014 15:33

Hej Birgitta !
Jag fick diagnosen uretrit för ca tre år sedan. Jag fick då utskrivet muskelavslappnande medel som fungerade bra som män brukar få vid prostatacanser. Nuvarande gynekologer vet inte vad det var för något. Vilket kramp- eller muskelavslappnade medel brukar du få utskrivet? Kristina

Birgitta

17 mars 2014 00:37

Jag äter Xatral OD 10 mg, 1 om dagen, och det läkemedlet är främst avsett för män med prostatabesvär..... så min läkare får alltid skriva en liten kommentar på receptet att hon är medveten om att hon ger detta till en kvinna...
Dessutom testar jag sedan årsskiftet att spraya magnesiumolja på kroppen. Om man har mycket kramper kan det bero på just magnesiumbrist - och jag har faktiskt inte haft ett enda krampanfall sedan jag började med det. Kan köpas på nätet från något som heter 'Saltbutiken' och finns i Gränna.

 
Ingen bild

jennie

12 mars 2014 23:47

hej! Kan jag skriva mail till dig här utan att det syns för andra? MVH Jennie

Birgitta

13 mars 2014 07:06

Skriv till mailadressen: kontakt@uretrit.se

Den är det bara jag som kan läsa.

 
Ingen bild

Mickis

10 februari 2014 11:05

Består uretrit av just en enda diagnos, alltså det är bara en viss smärta eller finns det olika delar av uretrit, som gör olika ont och så?

Birgitta

12 februari 2014 11:34

Uretrit är egentligen inte EN sjukdom utan ett samlingsbegrepp på olika tillstånd i urinröret och urinblåsans botten. Det gemensamma är väl att det bildas en inflammation, men orsaken kan variera. Symptomen är dock ganska likartade, men kan vara av olika karaktär - hos en och samma person, från dag till dag.... Ibland hemska trängningar, ibland smärta, ibland kramper, i värsta fall allt på en gång.

 
Ingen bild

Flissa

7 januari 2014 10:35

har du provat att gå till en homopat jag holler på med det men det går fram ock till baka

Birgitta

12 januari 2014 09:22

Nej - det har jag aldrig testat - har nog för lite tro på det....
Akupunktur har jag testat (med blandat resultat) - och just nu håller jag på med zonterapi. Tror faktiskt att det gör nytta.

 
Svipp

Svipp

2 januari 2014 08:56

Hej! Har precis som du haft det besvärligt med en molande smärta som inte går över med smärtstillande. En tanke slog mej när jag läste i din blogg om att du gjort karameller med saffran, kan det vara saffran som ger den hemska värken? Det stämmer rätt bra i mitt fall med lussekatter i nov- dec, saffransskorpor m.m
Mvh svipp

http://Svipp

Birgitta

2 januari 2014 10:46

Oj!! Kan saffran ha sådan effekt?? Hade jag ingen aning om..... Visst har jag bakat och ätit lussekatter - inte så många visserligen för jag har ju i princip helt slutat äta vetemjöl, men några har jag allt klämt i mig. Plus att jag gjorde saffranstryfflar till julafton. Väldigt goda och dom stoppade jag i mig många av..... Även saffransskorpor åt jag några av - när jag tänker efter.
Intressant!! Måste googla lite på saffran. Undrar om det finns fler som har liknande erfarenheter - för som sagt - saffran har inte funnits på min lista över sådant man ska undvika.

 
Ingen bild

maggie karlsson @hotmail.com

13 december 2013 13:40

Hej har läst din blogg, har haft denna sjukdom i flera år.Känner igen varje smärta du beskriver. Har fått behandling med silverklorid i flera år, nu får jag inget mer enl Dr är det inte bra för njurarna. Har fått Betapred salva som jag smörjer varje dag runt urinröret. Hjälper för stunden men efter någon timma samma sveda o värk. Vad jag vill fråga om är: Har du smärtor i ländryggen också. Tack för svar-

Birgitta

17 december 2013 08:12

Hej Maggie!
Det händer att jag har känningar mot ländryggen, men väldigt sällan. Det vanligaste är att det sitter rakt in i underlivet - där jag inbillar mig att blåsan sitter. Kraftig smärta. Plus kramperna i urinröret - dom är värst.....

 
Ingen bild

annalena 48@hotmail.se

1 december 2013 15:32

Hej jag är 65 år har problem med uretrit med jämna mellanrum det bränner o svider jag kan knappt sitta har fått kortison salva insprutat en gång o silverklorid 10 gånger då blev det bättre nu har det kommit tillbaka vet inte vad jag ska göra
hälsningar Anna-Lena Bohlin Stenungsund

Birgitta

2 december 2013 09:23

Hej Annalena!
Råd nummer ett: hitta en bra urolog - alternativt gynekolog - som tar uretrit på allvar. Tyvärr gör inte alla det....
Min läkare säger att hon skräddarsyr behandlingar för varje individ - därför kan det vara svårt att ge generella råd - dessutom är jag inte medicinskt utbildad så jag varken kan eller får 'ge råd'. Men det jag kan göra är berätta vad som fungerar för mig. Och eftersom vi är i samma ålder kanske det kan göra nytta på dig.
Kortison i urinröret brukar man behöva flera omgångar av - inte bara en. Veckovis i början - sedan kanske mer sällan.
Jag äter dagligen ett antiinflammatoriskt läkemedel som heter Arcoxia. Jag tar Vagifem.
Jag äter Membrasin (trodde det skulle kunna ersätta Vagifem helt - men har fått ändra mig. Äter Betapred i små doser när jag är riktigt dålig.
Men - det som jag tror håller på att göra susen nu är installationer av Uracyst. Jag har fått tre behandlingar och ska ha tre till, men märker redan effekt. Underbart!! Dyrt - för det ingår inte i högkostnadsskyddet, men för mig är det värt dom pengarna.
Vet inte om du blev klokare - men som sagt, hitta en bra läkare.
Hälsningar Birgitta

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se