Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Maja

15 november 2011 16:31

Hej Birgitta!
Tack för svar! Det verkar onekligen som om man måste vara ihärdig och föreslå behandligar själv till läkarna. Jag har fått en tid hos den kvinnliga urologen som du har tipsat om i Januari. Det verkar vara långa väntetider överallt...Hoppas allt är väl!

Birgitta

17 november 2011 11:28

Ja - det behövs fler urologer.
Och jag mår väldigt bra för tillfället!!
Underbart!!

 
Ingen bild

Stina

11 november 2011 20:03

Hej igen!
Ville också gärna höra med dig om du vet om "din" läkare botat någon med uretrit? Tack för din fina blogg.

Birgitta

14 november 2011 18:10

Ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte om hon 'botat' någon. Men jag vet att hon förbättrat tillståndet för många. Att de 'känner sig' botade under en längre period, men sedan kan få återfall.
Det har också hänt att unga kvinnor som drabbats har blivit av med uretriten i samband med graviditet. Å andra sidan finns det dom som blivit sjuka i samband med graviditet.

En annan läkare (i Bjursås) har berättat att hon behandlar med täta Dermovat-behandlingar) tills de blir symptomfria (kan krävas allt från en till femton behandlingar). Vissa kvinnor klarar sig sedan länge utan återfall, medan andra får återfall inom några månader/ett halvår. Ofta krävs då bara en eller ett fåtal behandlingar igen. Dvs dom blir kanske inte helt botade men mår bra under långa perioder,

Vet inte om det här blev något bra svar.....

 
Ingen bild

stina

11 november 2011 18:12

Om du har möjlighet att fråga din läkare så kunde det vara intressant att höra om hon vet något land som kommit längre med uretritforskning - eller självklkart om någon annan SER detta och vet!Kanske finns det nån klinik utomlands som man kan vända sig till och få hjälp. Har hört med min läkare men han visste ej.....

Birgitta

14 november 2011 18:02

Jag har frågat min läkare just detta - och enligt henne finns det ingen forskning och ingen mer kunskap någon annan stans. Hon träffade för en tid sedan en av världens främsta urologer och ställde frågan till honom vad han gör åt kronsik uretrit. Han hade bara skakat på huvudet.....
Visst är det deprimerande!!

 
Ingen bild

Maja

11 november 2011 13:46

Hej Birgitta,

Jag är 30 år och känner igen många av symptomen som beskrivs på din hemsida. Har sedan ca 4 år tillbaka drabbats av upprepade UVI och har ofta också symptomen men många ggr visar urinodlingarna inget alls. Så som så många andra har jag ätit många pencillin kurer i onödan. Har precis börjat gå hos en manlig urolog i Stockholm. Nu har jag ätit Furandantin i ca 2 månader men får fortfarande symptom som om jag skulle ha en ny UVI. Enligt min gynekolog är det väldigt osannoligt att jag skulle drabbas av en ny UVI när jag äter denna bred-spektrum antibiotika och säger att jag antagligen har en inflammation och inte en baktriell infektion. Har tidigare också ätit Arthrotoc, inflammationshämmande, men det verkar inte ha gjort någon skillnad och nu äter jag Diklofenak tills vidare för att se om det hjälper. Så till min fråga: Om man inte har alla symptom av en kronisk uretrit kan det fortfarande vara uretrit? Jag har inte så påtagliga trängningar men det svider ofta när jag går på toa etc. Och vad är skillnaden om det finns någon mellan kronisk och icke kronisk? Och hur diagnostiserar man uretrit? Har tidigare gjort en cystoskepi, ultraljud på njurar och urinvägar samt gynekologiska undersökningar men allt ser normalt ut? Vet inte hur jag ska gå vidare..
Väldigt tacksam för svar! Din blogg och hemsida är väldigt hjälpsam!

Birgitta

14 november 2011 18:00

Hej Maja!
Din historia liknar väldigt många andras. Jag är bara lekman inom området och absolut inte någon specialist, men vad jag förstått så kan symptomen variera. Rent generellt så är uretrit ett samlande namn på olika problem i de nedre urinvägarna. Så orsak och symptom kan variera. Och därför finns det inte heller ett allmänt botemedel som biter på alla. Tyvärr. Det vore så mycket enklare om så var fallet. Utan man får - tillsammans med en bra läkare - testa sig fram. Tyvärr verkar många läkare ge upp alldeles för fort.
Vad jag vet så är det vanligaste sättet att diagnosticera uretrit att göra just en cystoskopi. Men jag har hört om andra som haft problem utan att det synts vid denna undersökning.
Jag vet inte vad jag ska råda dig till, mer än GE INTE UPP!! Fortsätt prata med din läkare, be att få testa olika läkemedel. Det kan finnas kopplingar till andra problem i kroppen, t ex kan reumatism yttra sig som uretrit...
En kvinna har berättat om utökade bakterieodlingar - som visade på bakterier som inte syntes i en vanlig odling. Kanske något att prata med din läkare om.
Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

Mia

9 november 2011 19:01

En fråga till Husara som blivit hjälpt av Arcoxia:
Hade du ätit Diklofenak el annat inflammationshämmande tidigare?
Min läkare sa nämligen att om man inte blivit hjälpt av vanlig Diklofenak är det ingen idé med arcoxia... Tycker det låter konstigt. Arcoxia borde ju vara vassare...

Birgitta

14 november 2011 17:50

Hej Mia!
Jag själv har aldrig testat Diklofenak utan jag fick Naproxen (500 mg) i många år, men numera får jag Arcoxia istället och jag tycker att det gör mer nytta än Naproxenet. Husara kanske också kan svara på din fråga.

 
Ingen bild

karin

5 november 2011 10:52

Du skrev nånsans att din läkare trodde att uretrit var ett svar på en ibflammation i kroppen. Men den teorin måste ju snabbt kunna kollas, alltså om patienten HAR/HAR HAFT nån iflammation. Men det kanske även finns dolda sådana. Intressant bara att försöka "ringa in" uretriten och hitta gemensamma nämnare till den... Ha det så bra som du kan och tack för din fantastiska blogg. Karin

Birgitta

6 november 2011 18:30

Jag tror det finns en massa olika orsaker till att man drabbas av uretrit och det skulle behövas ordentlig, strukturerad forskning kring sjukdomen. Tyvärr verkar det varken finnas pengar eller intresse för det.

 
Ingen bild

Mimi

5 november 2011 10:03

Tog du upp läkemedlet Elmiron med din läkare?
Stod omnämnt tidigare här. Blev lite nyfiken. Ska visst ha effekt på blåsan, men mitt problem sitter endast i urinröret.
Hoppas du mår lite bättre!

Birgitta

6 november 2011 18:28

Jag nämnde alla de läkemedel som jag hittat i FASS som är verksamma mot överaktiv blåsa, även ELmiron. Men hon var rätt stressad och vi hann inte utveckla det hela närmare -tyvärr.

Jag mår jättemycket bättre - tack!!

 
Ingen bild

Mika

4 november 2011 19:31

Hej igen!
Jag har en fundering om kortison - om du möjligtvis vet nåt om detta: Min fråga är om man kan bli hjälpt av Terracortil när inte Dermovat fugerar. man tänker ju lätt att eftersom Dermovat är det "vassaste" så borde inget annat hjälpa i cortisonform men det kanske är fel? Har nämligen ej fått effekt av Dermovat och funderar nu på Terracortil. Med vänlig hälsning Mika

Birgitta

5 november 2011 09:24

Det här ska jag egentligen inte svara på - för jag är ju bara en lekman. Jag tycker du ska diskutera med din läkare.

Jag har ingen kunskap vad gäller olika grupper av cortison, dvs om det är något annat än styrkan som skiljer dom åt.

Trist att du inte blir hjälpt av Dermovat. Hur många behandlingar har du fått? Vad jag har förstått så kan det ibland behövas så mycket som upp til 15 behandlingar innan det gör nytta (enligt den läkare som var den som började med Dermovat mot uretrit).

 
Ingen bild

Mika

4 november 2011 19:00

Läste tidigare inlägg om Ditropan här som haft så god effekt på någon. Tog du upp det med din läkare? Vilken reaktion fick du? Jag menar, det gäller ju att läkaren är så pass öppen så att man får prova. Du kanske förresten har skrivit om det fast jag missat det...

Birgitta

5 november 2011 09:21

Hej Mika!
Ja, jag tog upp det med henne, men hon avrådde. Ett gammalt medel med alldeles för många biverkningar enligt henne. Så hon tyckte inte jag skulle prova. Men helt klart gör det ju tydligen nytta för en del. Hon som skrev om det hade ju också upplevt trista biverkningar. Men det är väl en fråga om vad man står ut med för att slippa jobbig uretrit.

 
Ingen bild

Mimmi

23 oktober 2011 11:25

Hej!
Har du hört om/provat atarax? Jag läste om det i en veckotidning att det har god effekt mot bla. uretrit, tre personer hade blivit hjälpta och det stod också omnämnt här på forumet.
Hoppas du mår bättre såsmåningom!!!

Birgitta

24 oktober 2011 14:27

Ja, jag har hört talas om det, men inte prövat det själv.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se