Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Lisa

17 februari 2013 14:12

Hej!
Är din läkare urolog eller gynekolog?
Vet du om hon diagnostiserar IC också?
Har nämligen hörft att det finns en ic variant som är så lik uretrit men sitter mer i urinröret, syns dessutom ej i cystoskopi. Måste vara näst intill onöjligt att diagnostisera dessa. Säkert har mång felsiagnostiserats mellan ic och uretrit. Undrar om din läkare känner till något om detta? Vore intressant att veta om hon kan ge den diagnosen.
Mvh Lisa

Birgitta

19 februari 2013 09:36

Min läkare är urolog.
Vi pratar inte så mycket om IC - men om jag minns rätt så finns det två sätt att diagnsticera IC - dels genom cystoskopi, där man alltså kan se såren i urinblåsans vägg, men även genom att ta vävnadsprov. Men jag undrar hur ofta man tar vävnadsprov i urinröret.... Min läkare har ibland pratat om att hon kanske skulle göra det på mig - men hittills är det inte gjort.
När jag träffar henne nästa gång ska jag ställa din fråga till henne...

 
Ingen bild

lina

5 februari 2013 17:35

En fråga till dig Birgitta, har läst på forumet om Atarax. Att några blivit helt friska att uretriten självläkt. Låter ju lite för bra för att vara sant men någon som har positiv erfarenhet?

Sen vilket alternativ har bäst fungerat för dig? Naproxen eller Arcoxia?

Birgitta

7 februari 2013 07:53

Hej Lina!

Jag har själv aldrig testat Atarax - men kanske kan någon annan svara på den frågan.

Vad gäller din andra fråga så är svaret solklart: ARCOXIA. Har gjort underverk med mig. Jag åt Naproxen dagligen i många, många år utan att märka någon större lindring, men efter ca 1½ år med Arcoxia har jag numera ibland flera veckor som är HELT smärtfria, helt fria från några som helst känningar av uretrit. UNDERBART!! Jag tar 2 * 60 mg/dag. Hade en del bekymmer med förhöjt blodtryck det första halvåret - men det är helt borta nu. Verkar som att kroppen behövde en tid av tillvänjning.
Jag får fortfarande uretrit-skov men då äter jag några doser Betapred - och då är jag helt bra igen efter max två dagar.

Birgitta

 
Ingen bild

Viktoria

30 januari 2013 10:41

hej!Vad menar du med SYRA i mat? (Som exempel på vad man ska undvika.) Jag har sedan i somras drukit Milkosan
(mjölksyra ) Min oroliga mage har blivit MYCKET bättre men sedan i oktober har min uretrit blivit allt sämre. Funderar på om det kan ha ett samband. Å andra sidan rekomenderade min läkare att jag skulle prova vagitorer med mjölksyra för min uretrit. Inte lätt det här....Mvh Viktoria

Birgitta

30 januari 2013 11:04

Håller med - man blir ibland inte klok på alla råd man får.
Jag skickar din fråga vidare till den som skrev om SYRA .

Birgitta

 
Ingen bild

stina

29 januari 2013 20:12

Hej igen!
Jag har citodon och Tradolan men inget av dem hjälper. Ketogan tar jag vid riktig kris. Detta är så bedrövligt att jag knappt vill tro att det är verklighet. Har provat alla behandlingar så läkarna kan ej göra mer.

Birgitta

29 januari 2013 20:49

Hej Stina!

Kan inte du skicka ett mail till mig: kontakt@uretrit.se - så kan jag skriva ett lite längre svar till dig.

Birgitta

 
Ingen bild

Stina

28 januari 2013 11:04

Vill bara kommentera Linas inlägg. För mig blir uretriten hundra gånger värre vid mens och för övrigt har jag mkt ont alla dagar mer eller mindre. Är sjukskriven sen 9 mån.

Birgitta

28 januari 2013 17:12

Tack för din kommentar. Det låter som att du har det RIKTIGT jobbigt. Vad får du för behandling?? Det måste finnas något som lindrar så du inte behöver ha ont JÄMT!!!

 
Ingen bild

lina

21 januari 2013 08:40

Jag postar en fråga som kanske andra känner igen sig i? Eftersom läkare verken bryr sig eller orkar lägga tid på oss så kanske vi tillsammans kan klura ut diagnos och vilket väg vi ska välja.

Jag blir alltid hoppfull då min mens infaller. Blir nästintill symptomfri! Detta gör mig konfunderad då jag blir inte klok huruvida det är en inflammatorisk eller nervsmärta situation jag befinner mig i!? För om man har en nervsmärta borde inte man ha ont jämt?

Jag själv tror att kortisontabletter hade hjälpt mig oerhört, men när man inte kan få det utskriven, funderar man på andra lösningar...

Någon som kan relatera till min situation?

Kramar

Birgitta

21 januari 2013 10:38

Hej Lina!

Jag lägger ut frågan - så kanke någon kan svara dig. MEN - allra störst chans att du får svar är om du registrerar dig på forumet (dvs www.uretrit.se/forum) ooh lägger skriver din fråga där, ex under kategorin 'ALLMÄNNA FRÅGOR OM URETRIT'. Kanske får du skapa en ny tråd eller så hittar du en som passar din fråga. Forumet besöks av fler kvinnor än denna blogg.
Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

Rose-Marie Jungmalm

16 januari 2013 08:15

Hur får man Betapred utskrivet..ska till VC för jag vet inte vilken gång i ordningen och just nu är jag gråtfärdig av smärta men enligt VC ska jag äta Ipren bara

Birgitta

16 januari 2013 11:09

I mitt fall var det min urolog som föreslog att jag skulle pröva att ta Betapred när jag fick ett uretrit-skov. Problemet med VC är att dom ofta vet i princip ingenting om uretrit och inte förstår hur fruktansvärt ont det gör.
Du måste få träffa en läkare på VC och be om att få Betapred utskrivet, men du borde egentligen försöka komma till en specialist, dvs en bra urolog eller gynekolog.

 
Ingen bild

Vik

9 januari 2013 23:09

Hej! Har haft uretrit sedan 2009. Provat det mesta. tar bla Xatral, och precis som du får jag alltid förklara mig på apoteket :-)
Nu önskar jag råd angående BETAPRED. Läste om( minns inte var och kan inte hitta det igen!) att man själv kan testa om det är inflamatoriskt med hjälp av Betapred: 5 tabl i 5 dagar. Hjälper det = inflamation!Hjälper Inte = något annat tex nervskada! Vill också fråga dig om du känner till något om MJÖLKSYRA? Bra eller mindre bra vid uretrit? Mvh Vik

Birgitta

11 januari 2013 18:26

Hej!
Du läste det på forumet. kategori: Allmänna frågor om uretrit, Tråd: Kronisk bäckebottensyndrom. Det var signatur Svampen som skrev om detta i slutet av förra året.
Jag tänkte prata med min läkare om detta men har inte behövt besöka henne på länge.....
Själv är jag övertygad om att min uretrit är inflammatorisk, för jag svarar mycket bra på bara två dagar med Betapred.
Mjölksyra vet jag däremot inget om - men kanske någon annan har någon erfarenhet av hur det påverkar uretriten!!

 
Fanny

Fanny

7 januari 2013 13:12

Hej Birgitta!
Det här är egentligen till Helén T som ställde frågan innan mig. Jag har skrivit ett väldigt ingående inlägg om just den frågan - hur man skiljer på UVI och uretrit.
Hoppas det hjälper dig.
http://urinrorskatarr.blogg.se/2013/january/uretrit-eller-uvi.html
Kram

http://urinrorskatarr.blogg.se

Birgitta

7 januari 2013 18:15

Tack Fanny!

Helen - det här är till dig!!!

 
Ingen bild

Helén T

6 januari 2013 13:28

Hej Birgitta!Tack för att du tagit dig tid att göra denna sida!den hjälpte mig för 6 mån sedan då jag fick dessa problem efter en UVI.Jag sökte mig själv till Urohällsan och får bra hjälp.min fråga är,hur mäker jag skillnad på ett skov av trigonit/uretrit(som är min diagnos)och en vanlig urinvägsinfektion? ska gör en höft op om två dagar och så har den här sk#ten dragit igång:-(vet inte om de vill/kan operera om jag har en uvi.MVH Helén

Birgitta

6 januari 2013 17:03

Hej Helén!
Jag vet faktiskt inte - kanske någon annan som har ett bra tips??
Det enda jag kan komma på är att lämna ett urinprov till Vårdcentralen - eller din läkare - och den vägen få veta om det är en uvi eller inte. M a o ett tidigt besök på vårdcentralen i morgon....

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se