Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Carina

24 januari 2012 09:32

Tips till Birgitta 56. Kolla upp så din tandinflammation verkligen läker ut och inte är kvar under tanden.Har själv haft en sådan inflammation och min tandläkare sa att den tom kunde orsakat mina uretritproblem.Vet inte om det stämmer men det var när jag efter lång tid fått bort den som min uretrit började förbättras långsamt. Jag är inte frisk men uretriten är hanterbar.

Birgitta

24 januari 2012 11:25

Tack för tipset Carina, jag hoppas Birgitta 56 läser det!!

 
Ingen bild

Birgitta 56

22 januari 2012 13:59

Hej!Jag drabbades av urinvägsinfektion i oktober och man såg inga bakterier till en början. Fick tre olika sorters antibiotikakurer under några veckor, men inget hjälpte. Tog örtmediciner, drack massor av citronvatten och tranbärsjuice och tranbärskapslar. Enstaka dagar har jag varit lite bättre. Drabbades av en tandinfektion i december och fick äta Kåvepenin i tio dagar inför en rotfyllning.Fick återigen svåra smärtor och har besökt flera akutmottagningar och läkare. Har nu kontakt med en urolog och en distriktsläkare. Urologen har satt in tre st behandlingar i urinröret med någon slags kortison, med ganska korta mellanrum. Inom en dryg vecka. Jag känner mig bra så länge kortisonet är kvar, men drabbas dagen efter av svåra smärtor. Nu senaste gången har smärtorna förvärrats. Min distriktsläkare hittade bakterier ( enterokocker) så sent som 22/12. Så då fick jag först Amimox som inte hjälpte och nu tar jag doxycyklin i 28 dagar, vilket inte heller verkar hjälpa. Urologen har nyligen sett att jag har en liten inflammation i urinröret. Men, jag har så ont och sådan smärta nu igen så jag orkar inte arbeta. Förstår inte hur du stått ut! Jag tar även Diclofenac mot smärtorna. Men de hjälper allt mindre. Likaså har jag provat att smeta in mig med Xylocain ( som jag fått utskrivet). Har gjort en datortomografi, den visade ingenting. Alla mina prover, utom blodtrycket som är högt, ser bra ut. Nu är jag mycket ledsen och rädd för framtiden. Vad är detta? Kommer jag aldrig att bli bra och kunna leva ett normalt liv igen? Jag har precis som du varit en aktiv person och arbetat mycket. Nu är jag sjukskriven sedan ett par veckor tillbaka och får ta lugnande mediciner för att jag mår så dåligt.
Din hemsida är till stor hjälp, då detta verkar vara en svårbehandlad sjukdom och där läkare säger olika saker. Jag förstår inte ens hur jag ska orka, efter "bara" fyra månader. Tacksam för goda råd från dig!

Birgitta

23 januari 2012 06:54

Hej Birgitta!
Ja - den icke-bakteriella uretriten (som det verkar som att du drabbats av) kan vara lite knepig att bli av med. Av flera orsaker. En är att den kan bero på så många olika saker och därför är det väldigt individuellt vad som krävs för att man ska bli bra/bättre. Men en annan viktig orsak är tyvärr att det finns så lite kunskap om den. Läkarna vet ofta inte vad dom ska göra och tyvärr verkar ett litet urinrör - som dessutom sitter i en kvinna - inte vara tillräckligt intressant för att någon ska ägna tid åt forskning.

Men det finns lindring att få!!!

Börja med att fråga vilken typ av cortison dom använt på dig. Det vanligaste är att man använder Terakortil, som är en svag variant. Jag får numera alltid Dermovat - som är mycket starkare - och effektivare. I alla fall fungerar det på mig.
Dessutom äter jag dagligen ett anti-inflammatoriskt läkemedel - och har gjort i många år. Tidigare åt jag Naproxen, numera äter jag Arcoxia.
Dessutom - om 56 indikerar din ålder - så kanske du behöver tillskott av Omega-7. Slemhinnorna i våra underliv blir sköra och kam lätt smärta när vi blir äldre. I kombination med ett inflammerat urinrör kan det göra riktigt ont bara att röra sig.
Läkarna skriver ut Vagifem (som är vaginalt Östrogen), men jag äter 4 kapslar Membrasin om dagen. och på mig har det gjort underverk.

Slutligen - har du hittat till www.uretrit.se/forum??? Där finns en massa tips från andra kvinnor som drabbats av samma elände.

Lycka till - och ge inte upp!! Det går att få lindring!!!

Birgitta

 
Ingen bild

Lena 64år

18 januari 2012 09:11

jag har även fått diagnosen Bms brännande tunga kan det ha nåt samband det brinner både i underlivet och tunga?Lena 64 år

Birgitta

18 januari 2012 22:42

Jag har faktiskt ingen aning.
Vad säger din läkare?

 
Ingen bild

Pernilla

16 januari 2012 11:52

Hej Birgitta! Jag undrar hur din urolog kom på tanken att ge dig Arcoxia? Jag har tänkt be min allmänläkare, som är väl insatt i min problematik, att göra detsamma, men befarar att hon säger nej med motiveringen att jag ej lider av reumatism eller annat som Arcoxia är avsett för. Jag har tänkt hänvisa till hur hjälpt du blivit. Mvh Pernilla

Birgitta

16 januari 2012 18:38

Vet inte exakt varför, men jag tror hon sett flera bra effekter på pesoner som tidigare använt Naproxen - precis som jag gjorde.
Uretrit är ju ett inflammatoriskt tillstånd, precis som reumatism (har jag för mig...), så det kanske var lite av en chansning, men det har definitivt fungerat!!
Jag började med 90 mg/dag, ökade sedan till 2*60 och har nu dragit ner till 1*60 mg. Och mår bättre än någonsin de senaste 16 åren.
Jag tycker du ska be att få testa. Håll bara koll på blodtrycket.....

 
Ingen bild

Madeleine

31 december 2011 00:04

Hej Birgitta! Jag är en kvinna som dragits med uretrit/IC i över 25 år nu. Sjukdomen har slumrat vissa perioder men tyvärr blossat upp lika fort igen. Man står lika frågande varje gång...vad triggade igång det den här gången?! Är inne i ett skov nu där jag har konstanta trängningar som inte lindras det minsta av besök på hemlighuset. Tänkte höra med dig om du har/haft något läkemedel som hjälpt mot just trängningar? Tack för en väldigt värdefull blogg! Mvh Madeleine

Birgitta

31 december 2011 17:21

Jag lider med dig - det är urjobbigt att hela tiden känna dessa trängningar.
Det finns olika läkemedel mot s k 'överaktiv blåsa', Detrusitol, Vesicare, Zovirac, bla. Själv har jag bara testat Detrusitol men jag upplevde inte att det hjälpte.
Har du testat något av dessa - eller liknande medel. Kanske fungerar dom på dig.... Tyvärr finns det ju inte en generell lösning som passar alla, man får testa sig fram.
Det enda som hjälper mig är att hålla inflammationen lugn och det gör jag bl a genom att äta anti-inflammatoriskt läkemedel, plus att undvika vissa maträtter som jag märkt retar min blåsa. Plus hålla mig varm om underlivet. Jag kör stenhårt med mamelucker nu.
Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer.....

 
Ingen bild

emma

28 december 2011 13:54

hur många hiprex per dag

Birgitta

29 december 2011 12:14

När jag åt dom tog jag en om dagen - i tre dagar.
Men jag kan tänka mig att det finns andra doseringar - prata med en läkare!!

 
Anita

Anita

6 december 2011 11:41

Hej!Tack för en trevlig blogg!
Har slutat med vagifem,för min del
tycker jag att det blev sveda av den.
Har du någon sån erfarenhet?
mvh/Anita

http://URL

Birgitta

8 december 2011 22:33

Hej Anita!

Nej - jag märkte ingen sveda, men jag har slutat ändå.
Syftet med Vagifem är ju att hålla slemhinnorna i underliv & urinrör mjuka och fina och jag fick för ett år sedan tipset att testa Membrasin, som gör just detta med hjälp av havtornsolja. Och det fungerar - i alla fall på mig.

 
Ingen bild

Kristina

19 november 2011 13:58

Hej! Har precis avslutat en behandling för en jobbig urinvägsinfektion där jag haft otroligt ont. Urinröret är så inflammerat och gör ont. Är livrädd för att det inte ska lugna ner sig. Det
är 3 dagar sen jag avlutade 5 dagars furadantinbehandling. Kommer inflammationen att lägga sig och hur länge kan det ta? Hälsningar Orolig Kristina

Birgitta

20 november 2011 10:59

Hej Kristina!
Jag är ingen läkare så jag kan/ska/får egentligen inte uttala mig.
Men när jag läser det du skriver så tänker jag - som fleråring uretrit-patient så här:
En urinvägsinfektion beror på bakterier, som kräver antibiotika för att försvinna. Om den antibiotika-kur man fått inte biter på de bakterier man har kan det krävas annan typ av antibiotika. Ex mer bredspektra. Det kan också bero på att det finns bakterier kvar som inte upptäckts vid vanliga prover och odlingar, kanske krävs en utökad odling, och som i så fall kräver annan typ av antibiotika.
Om man säkerrt vet att bakterierna är borta, men problemen kvarstår - och man kanske fått en inflammation, då krävs helt andra behandlingar. Då biter inte antibiotika. Och då bör man undersökas av urolog - eller en bra gynekolog (som ofta även tar hand om kvinnors urinvägssproblem).
Så min fråga till dig är: har du träffat någon specialist - eller bara en allmänläkare på Vårdcentralen?
Om dina problem inte går över med den dos Furandantin du ätit så ska du inte vänta för länge med att ta nästa steg, dvs be om starkare dos antibiotika, eller en utökad odling, eller remiss till specialist.

Lycka tilll!!
Birgitta

 
Ingen bild

Sussie

17 november 2011 21:41

Hej birgitta!
Har du någonsin gjort nån typ av skrapning i själva urinröret för att ev kolla bakterier som ej syns i urinen. Läste om en tjej som gjort det och funnit resistenta bakterier. Det är ju konstigt att man inte tar mera prov direkt från urinröret utan oftast bara kollar urinen. Mv Sussie

Birgitta

18 november 2011 18:34

Det kan finnas bakterier som ligger 'gömda' i små fickor i urinröret - tydligen kan man 'frigöra' dom genom att läkaren masserar fram dom. Jag har aldrig varit med om det själv, men kanske någon annan som läser detta har erfarenhet av detta - och kan berätta.
Min läkare har ibland pratat om att hon skulle vilja ta en biopsi (dvs vävnadsprov) i urinröret, men inte heller det är gjort än. Just nu känns det för min del inte aktuellt, mår för tillfället bra.
Slutligen - det kan finnas bakterier i urinen som inte visar sig i de 'normala' odlingarna, utan det krävs en sk utökad odling. Kika in på www.uretrit.se/forum där finns detta beskrivet.
Däremot har jag aldrig hört talas om att man 'skrapar' urinröret, men jag ska fråga min läkare om detta nästa gång jag träffar henne.

 
Ingen bild

kia

17 november 2011 16:53

Hej Birgitta!
Eftersom du verkar ha en mkt bra kontakt med din läkare undrar jag om du kunde höra om hon vet om/var möjligheten finns att byta ut urinröret. Jag har läst om det nånstans och även sett frågan i forumet. Min smärta sitter just i urinrörsmynningen så jag är öppen för en privat operation. Kolla gärna om hon vet! Tack snälla, min läkare är nämligen helt ointresserad....

Birgitta

18 november 2011 18:28

Jag ska fråga henne, men det dröjer några veckor innan jag ska träffa henne igen.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se