Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

YVONNE

25 november 2012 10:00

Hej! Heter Yvonne och har haft min kroniska uretrit sedan -05. Lärt mig leva med den men ibland tar den överhand. Vilken typ av kortison medicinerar du med?Och hur stor dos?

Birgitta

25 november 2012 21:56

Den kortison jag tar när jag får ett skov heter Betapred. Det är små vita piller som man löser upp i lite vatten. Jag brukar börja med 8. piller, ca 8 - 10 timmar senare tar jag 8 till, och avslutar med två mindre doser, 4 eller. 6 piller.
Sedan brukar skovet vara.över

 
Ingen bild

Lina

24 november 2012 15:09

Tänkte fråga om du fortfarande upplever framfalls känsla? Har du också sveda vid urinering? Man skulle tycka att det räcker med att ha trängningar, sveda och smärta men att få en känsla som liknar framfall var något nytt!

Birgitta

25 november 2012 05:10

Nej det gör jag inte. Egentligen vet jag ju inte hur framfall känns eftersom jag aldrig varit drabbad av det.
Men under dom två år i början av detta elände - innan jag förstod vad det handlade om - funderade jag i dom banorna. Jag förstod inte vad annat det kunde vara som tryckte och trängde på blåsan så att jag var toanödig hela tiden.

 
Ingen bild

Lina

19 november 2012 12:12

Hej

Jag har kommit till ett stadium där dermovat behandlingarna hjälper till en viss del men inte helt, så fick jag tips om kortison tabletter...Så min fråga till dig är vilka kortison tabletter tycker du har hjälpt dig mest? Jag är i 20 års åldern och lider mest av sveda, brännande eldklot och småkramper.

Nu är det individuellt helt klart om vilka behandlingar som hjälper, alla är vi olika men skulle verkligen uppskatta lite information utifrån din aspekt :)

Birgitta

19 november 2012 17:59

Hej Lina!
Dels äter jag ett antiinflammatoriskt läkemedel - dagligen 2*60 mg - som heter Arcoxia. Och jag tror (är övertygad om) att det är en av anledningarna till att jag kan vara helt symptomfri några veckor i taget. Men - när inflammationen slår till (dvs jag får det jag kallar ett skov) då äter jag några doser Betapred (kortison). Då lugnar det hela ner sig igen.
Jag brukar behöva ta tre eller fyra doser, först två större (dvs 8 piller) och därefter en eller två mindre (fyra eller sex piller). Normalt tar jag två doser/dag, ex en på morgonen och nästa på kvällen - och sedan nästa morgon igen. Pillrena löses upp i lite, lite vatten.
För det mesta märker jag ingen större effekt förrän efter den andra dosen - så ge inte upp om inget händer direkt.

 
Nkykär

Nkykär

13 november 2012 09:24

Hej! Upptäckte din sida då jag fick underlivsbesvär och inte tror att det är urinvägsinfektion. Har läst lite sporadiskt, ffa allt fktadidorna. Hittar ingenstans där det handlar om samliv. Hur fungerar det ? Blir orolig att mitt besvär är uretrit. Avvaktar läkarbesök då detta kom i går.Undrar nykär

http://????

Birgitta

13 november 2012 10:16

Hej!

Om du kikar in på forumet, dvs www.uretrit.se/forum och under kategorin 'Allmänna frågor om uretrit' så finns där en tråd som heter 'sex'. Där finns det ganska många inlägg om samliv & uretrit. Förhoppningsvis kan du få en del tips, råd och del av andras erfarenheter där.
Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

Anna

31 oktober 2012 17:42

Hejsan, jag är 20 år och det du skriver om är precis vad jag känner och upplever. Har haft problem sen jag var 18. Läkarna tar en inte på allvar utan säger bara man inte kan göra något åt det. Men dom förstår inte hur det är att tvingas fara hem från jobbet då och då för den olidliga smärtan. Men till frågan! Jag undrar ifall du har testat några naturmedeciner (alternativmedecin)? .. undrar också vad man ska göra för att få hjälp, ingen förstår eller bryr sig .. Tacksam för svar! /Kram Anna

Birgitta

5 november 2012 10:15

Hej Anna!

Tyvärr är du inte ensam om den trista erfarenheten att inte bli tagen på allvar. Allmänvården - jag antar att det är dit du sökt dig - vet knappt vad uretrit är. Dom har i alla fall fel! Det går visst att göra något åt det. Problemet är att det kan vara trickigt hitta vad som hjälper just dig, eftersom orsaken till besvären kan variera från person till person.
Du måste helt enkelt försöka hitta en bra urolog eller gynekolog - tyvärr växer dom inte på trän....
Har du kikat in på forumet? Dvs www.uretrit.se/forum. Där finns en hel del information och erfarenheter från andra som drabbats av samma probllem. Kanske kan du få en del tips den vägen.
Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

Lisa

25 oktober 2012 20:38

Hej
Hittade din blogg när jag letade information ang uretrit. Jag har inte fått någon diagnos ännu, men mina besvär är så som beskrivs av dig i din blogg. Jag behandlas just nu för överaktiv blåsa och de värsta kramperna och trängningarna minskade ett tag men nu har det blivit sämre igen. Jag har trängningar nästan konstant och det är värst när blåsan är helt tom. Måste alltid tänka mig för innan jag dricker något, ifall jag ska iväg någonstanns osv. Vet du något om överaktiv blåsa? Trodde de att det var detta du led av först också? Jag håller på att bli tokig på detta, och är så deppig i perioder då allt känns hopplöst. Hur orkar man? Opererade min höft i våras och har mycket smärtor ännu efter en inte så lyckad operation, men nu känns det inte lika besvärligt om man jämför med dessa trängningar och obehag det för med sig. MVH Lisa

Birgitta

27 oktober 2012 14:58

Hej Lisa!
Jag förstår dig - det är hemskt att hela tiden känna sig kissnödig - och ha ont.
En fråga: vem har gett dig diagnosen 'överaktiv blåsa'? En urolog eller gynekolog - eller allmänläkare? Vilken typ av undersökning har dom gjort på dig? Har dom gjort en cystoskopi?
Överaktiv blåsa - enbart - innebär visserligen täta trängningar, men sällan kramper och smärta.
Det verkar som att du behöver annan behandling än mot enbart trängningar. Men då måste du hitta en läkare som kan ge dig en korrekt diagnos.

 
Ingen bild

Svipp

17 oktober 2012 21:41

Hej, tar du några Dermovat behandlingar? Isåfall hur ofta?
Svipp

Birgitta

18 oktober 2012 08:03

Jag har fått massor med Dermovat-behandlingar. Hur ofta beror lite på hur dålig jag varit.
Enligt Annika Lindström - som är den som började använda Dermovat på sina uretrit-patienter - så bör man ge täta behandlingar (dvs en gång/vecka) tills man uppnått effekt. vilket i vissa fall kunnat innebära upp till 15 behandlingar.
Men - sist jag fick en Dermovat-behadnling var den 7 maj i år. Sedan dess har det inte behövts. Jag klarar att hantera min uretrit med hjälp av Arcoxia (2 * 60 mg/dag), Xatral OD (10 mg/dag) och några doser Betapred när jag får ett skov.

 
Ingen bild

elida

16 oktober 2012 12:45

Jag går hos gynekolog Dr Barth i Göteborg.
Han lyssnar alltid och har hjälpt mig ang uretrit.Det betyder mycket för mig att jag får alltid tid när jag ringer kl 08.00 på morgonen.Fått också anfall son liknar knivhugg i urinblåsa och blev väldig rädd när det hände. har du också fått det? snälla fortsätt med att skriva här , det hjälper oss många invardrarkvinnor som är ensamma i Sverige och inte har någon att fråga.!!

Birgitta

18 oktober 2012 07:57

Hej Elida!
Vad bra att du har en läkare som kan ta emot dig med så kort varsel. Så skulle många fler vilja ha det!!
Ja - jag kan känna av knivhuggen. I mitt fall tror jag att det är kramper. Det gör fruktansvärt ont. Men det händer mig väldigt sällan nuförtiden - troligen berpende på att jag dagligen äter ett medel som ska motverka kramper (Xatral OD).
Varför man får kramper - eller knivhugg - har jag ingen aning om. Har inte fått något bra svar på den frågan.

 
Ingen bild

Mariana

9 oktober 2012 17:02

Jag går hos en bra urolog som heter Barth i göteborg.
Har börjat med qigong och det hjälper mot smärtan.

Birgitta

9 oktober 2012 18:27

Det låter jättebra!
Det vore toppen om du kunde gå in på forumet (dvs www.uretrit.se/forum) och lägga läkarens namn under kategori 'LÄKARE' (jag tror det finns en tråd som heter 'Göteborg'). Då kan andra hitta till denna läkare också.
Tack!!
Birgitta

 
Ingen bild

keiraknightley

10 september 2012 14:52

Hej. Jag är 17 snart 18. Jag får UVI hela tiden, när jag inte har UVI så käns det påtryckande, kissnödigt, lite svidande ändå. Några tips ? Kan de vara uretrit ? Har inga könssjukdommar å har sex med kondom. Jag försöker få hjälp från vårdcentralen å UM men ingen hjälper mig bra å tar reda på vad det e :(((

Birgitta

10 september 2012 17:48

Hej!

Tyvärr är det så att vårdcentralerna vet väldigt lite om dom problem vi kan få i 'nedre urinvägarna' - förutom vanliga UVI'er.
Jag tycker du ska be att få en remiss till en bra gynekolog eller urolog - eller om du kan hitta någon som kan ta emot dig utan att du behöver remiss.
Uretrit är inte EN sjukdom - utan ett samlande begrepp på ett antal olika symptom i underlivet - som kan behöva behandlas på olika sätt för att komma till rätta med. Och det här fixar inte vårdcentralerna......
Därför behöver du komma till en expert som kan hjälpa just dig.
Tyvärr är bra läkare inom detta område svåra att hitta.
www.uretrit.se/forum finns några tips - om ingen är i din närhet kan du lägga ut en förfrågan om det finns någon som kan rekommendera en bra läkare i din närhet.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se