Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

KARIN

25 augusti 2012 19:46

Vad synd att du slutar blogga. Detta har varit ett enormt stöd för mig under min sjukdom. Men hoppas att uretritträffarna ska fortsätta och bra att forumet finns kvar! Lycka till med livet utanför bloggandet och hoppas att du en dag blir helt smärtfri!

Birgitta

30 augusti 2012 07:19

Tack Karin. Självklart kommer både web-sidan och forumet att finnas kvar.
Och ska jag vara ärlig börjar jag nästan få lite blogg-abstinens - så kanske vaknar bloggen till liv igen.....

 
Ingen bild

SvippUunt

23 augusti 2012 20:44

Hej, vad tråkigt att du slutar blogga jag har läst bloggen varje dag och fått många bra tips. Hoppas att dina bra perioder blir längre och att du blir helt bra! Ha det gott, Svipp

Birgitta

24 augusti 2012 08:22

Tack snälla Svipp!!
Min förhoppning är att forumet kommer att leva - med tips och ideér från mångas erfarenheter av att leva med uretrit.
Må så gott!!

 
Linda

Linda

7 augusti 2012 12:28

Hej! Har någon av dina läkare någonsin gjort en cytologiundersökning på dig av dina blåsceller? Det var första gången jag var med om det efter 20 år med uretrit/cystitbesvär men man kan tydligen få cellförändringar till slut, speciellt om man röker. Det ser precis ut som en elak cystit i förstadiet. så jag har varit helt förstörd till jag fick svaret att det inte var något än. Undrar om någon anna gjort blåssköljvätskecytologi?? Hälsningar LInda

http://telia.com

Birgitta

7 augusti 2012 17:36

Vad jag vet har man aldrig gjort denna undersökning på mig.
Jag skickar frågan vidare - kanske har någon annan varit med om det.....

 
Ingen bild

Annsofi

14 juli 2012 11:21

HEj!
Jag har nyligen fatt reda pa att jag antagligen har IC... Hittade din blogg nar jag nu surfar runt, mycket bra lasning! Nagon skrev att du hade namn pa en lakare/urolog, jag har letat bland dina sidor men hittar inte! Gar nu pa Urologcentrum i Liljeholmen men vill komma till nagon som ar mer specialiserad pa IC/uretrit och kvinnor! Kan du ge mig tips? mvh Annsofi

Birgitta

14 juli 2012 13:22

Hej Annsofi!
Pröva här: www.urohalsan.se
Där finns min urolog som jag gått hos i många år nu.

 
Ingen bild

M

25 juni 2012 20:34

Hej Birgitta

Jag undrar om du genomgått en cystoskopi? Och isåfall hur var den upplevelsen blev du sämre? Jag väntar på tid och är rädd för att bli sämre än jag är nu..

Sen funderar jag på akupunktur om det kan hjälpa mot den skärande smärtan i urinröret och obehag...Hur ser du på akupunktur?

Kramar

Birgitta

25 juni 2012 21:30

Cystoskopin i sig har inte gjort mig sämre (jag har gjort ett antal genom åren). Tyvärr är det nog en nödvändig undersökning för att eliminera andra orsaker till dom besvär man har.
Ja - jag tror att akupunktur kan hjälpa. Försök hitta någon som du vet 'kan sitt jobb', dvs någon som du blir rekommenderad.

 
A-M

A-M

9 juni 2012 20:59

Hej!
Har samma typ av besvär som dig, lider i tysthet ofta. Har du fått ngn hjälp, och finns det medicin som hjälper. Tack på förhand för svar. hlsn
A-M

http://rosanna

Birgitta

10 juni 2012 10:06

Hej A-M!

Ja - det finns hjälp att få, både i form av behandlingar i urinröret och läkemedel att äta.
Du kan hitta en del information på www.uretrit.se - och ännu mer på www.uretrit.se/forum

Du bör söka dig till en bra urolog eller gynekolog som kan hjälpa dig.

 
Ingen bild

Viktoria

31 maj 2012 20:10

Hej! Jag har tidigare tagit Tramadol när jag haft svår smärta. Nu har jag läst om att Ketogan novum har bra effekt såväl mot själva smärtan som att den också slappar av urinröret. Har du någon erfarenhet av ketogan?

Birgitta

1 juni 2012 09:59

Nej det har jag inte - men det låter ju intressant. Om du testar Ketogan så får du gärna berätta om dina erfarenheter.

 
Ingen bild

SvippUunt

28 maj 2012 08:07

Hej, läste på forumet om ett te som heter uvin h. Har letat efter det, på Maxi, men inte hittat det. Någon som kan tipsa om var det finns? Bor i Småland. Med vänlig hälsning, Svipp

Birgitta

28 maj 2012 10:17

Hej SvippUunt!

Jag skickar frågan vidare - hoppas någon kan svara dig.

 
Ingen bild

Kia

27 maj 2012 11:45

Hejsan!
Har varit lite dålig att följa blogg och forum den senaste månaden, men jag undrar lite om uretritträffen i Sthlm som jag tyvärr ej kunde närvara på. Det kanske står här på bloggen som sagt, annars är jag lite nyfiken på vad som sades och om ni ska ha ytterligare träffar - förening? Mvh Kia

Birgitta

27 maj 2012 22:35

Träffen går av stapeln nu på tisdag - och jag kommer att rapportera därifrån på forumet.

 
Ingen bild

ML

11 april 2012 13:46

Hej Birgitta, har skrivit till dig innan, tack för ditt svar. Nu är det nämligen så att jag har några andra funderingar som jag hoppades kunna få svar på om du känt likadant.

Har gått en längre tid med en urinvägsinfektion som jag nyligen blev behandlad för. Efter 2 kurer med antibiotika kunde jag känna viss förbättring men inte helt. Dvs svider inte när jag kissar och jag har inte lika hemska trängningar.

Har till och från en krypande/ilande känsla i urinröret. Vissa dagar har jag en känsla av svullenhet i underliv eller urinrör, kan inte avgöra vilket. Det är en väldigt obehaglig känsla Det enda jag vet är att det inte är normalt att känna så.

Varje morgon vaknar jag av en dov svidande brännande känsla i hela underlivet och då är jag väldigt kissnödig, brukar avta uppåt dagen men ligger ändå på en relativ låg smärtgräns.

Är detta något som du kan relatera till? Kännetecknar detta uretrit?

Ska till gynekologen inom den närmaste tiden, har du några tips hur jag ska ta upp detta med henne, hur förklarar man sina symptom när man själv knappt själv förstår dem.

Tacksam för svar

Birgitta

13 april 2012 22:42

Hej ML!

Alla dom symptom du beskriver har jag upplevt.
Uretrit är lite knepigt så till vida att det inte handlar om en specifik sjukdom utan är ett samlande begrepp för problem i dom nedre urinvägarna. Ofta handlar det om inflammation i urinrör och urinblåsans botten - men anledningarna kan variera. Och symptomen kan variera. Och vad som hjälper kan också variera.
Jag är bara en lekman som drabbats av detta gissel så egentligen kan jag inte uttala mig om dina symptom - men nog låter det väldigt likt en uretrit. Men - det finns också andra sjukdomar i urinvägarna som kan ge liknande symptom, så det är viktigt att du får en ordentlig kontroll och diagnos.
Många gynekologer är bra på detta, men långt ifrån alla. Spontant tycker jag att en urolog borde göra själva diagnosen.
Fråga den gynekolog du ska träffa hur han/hon ser på uretrit. Verkar svaret seriöst? Om inte - byt läkare. Dvs om dom inte förstår dina problem.
Jag gick till tre olika gynekologer under mina första dåliga år och det enda råd jag fick av dom var att 'knipa'.
Du märker ganska snart om gynekologen förstår dig eller inte. Det är svårt förklara smärta - men säg precis hur du känner det.

Lycka till!

Birgitta

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se