Alla inlägg den 15 juli 2011

Av Birgitta - 15 juli 2011 09:50

Antal uppstigningar i natt: två! Det tar sig!!

Nivå på morgonsveda: också en tvåa. Hmmmm- mindre bra...

Men positiva mig tror stenhårt på att det snart går över.


Nu är moster nerkörd till bussterminalen i Stockholm och bussen har landat i Norrköping igen.

Det är nyttigt att ha gäster ibland. Vi har haft vårt lilla ställe utanför Rättvik i tjugo år nu - men jag har aldrig tagit mig till någon fäbod under alla dessa år.

Förrän nu! Man måste ju visa sina gäster vad som finns i trakten och fäbod är väl något av det mest pittoreskt lokala som finns i Dalarna. Vi besökte Karl Töfåsens fäbod, norr om Vikarbyn, igår och beskådade dom söta kalvarna, getterna, fåren, kattungarna.

Hade gärna köpt med mig lite nykärnat smör - men allt var förbokat. Så det fick bli en liten bytta med färskost, smaksatt med gräslök. Moster köpte också en bytta - men hon tyckte inte om den - så jag fick hennes också.  Den är lite torr i konsistensen, men jag tror den blir perfekt att smula ner i en sallad tillsammans med bitar av päron.

Jag gick där i solen och försökte tänka mig in i hur det var att vara piga för längesedan och bli avpolletterad med en massa kor, får och getter mitt inne i skogen för en hel sommar.... Säkert skönt emellanåt men också isolerat och slitigt.

Imponerande att det finns dom som vill hålla denna kultur levande. Hon som stod och jobbade med dagens smörtillverkning berättade att hon bodde där hela sommaren - och hade gjort sedan hon var 18 år. Tisdagarna var hon ledig, då är fäboden stängd. Då åkte hon ner till samhället och civilisationen....


Imorgon kommer några bilder som jag tog - har glömt min nerladdningskabel i stugan och sitter i Sumpan just nu.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards