Alla inlägg under januari 2011

Av Birgitta - 16 januari 2011 23:04

De senaste dagarna har följt ungefär samma mönster, dvs ganska jobbiga trängningar fram till 14-tiden (cirka)  - sedan lugnar det ner sig och jag börjar känna mig mer normal. Lite småsmärta emellanåt. Det kommer och går lite hipp som happ. Jag försöker att inte bry mig.


Har lusläst alla mail med alla goda råd jag fått och till slut snurrar det fullständigt runt i huvudet på mig. Missförstå mig nu rätt - jag blir jätteglad för alla mail och alla tips. Men jag blir samtidigt frustrerad över att det inte finns EN sanning. EN metod.  Men det är väl det som är symptomatiskt för det vi drabbats av.

Jag ska i alla fall försöka redovisa dom flesta på web-sidan.


Idag har julen åkt ut. Det enda som finns kvar är en amaryllis. Jag fick den av min dotter P och hennes pojkvän i början av advent. Nu är det den tredje (!)stängeln som blommar - och jag räknar till ÅTTA knoppar på denna sista stängel. Häftigt!!

  

Av Birgitta - 15 januari 2011 09:26

Fredagen blev en ganska bra uretrit-dag. I princip smärtfri. Det kom bara ett anfall efter ett toabesök - så där utan vettig anledning - men det gick över på en halvtimme. Märkligt.

Det enda som var lite småjobbigt igår var mina täta toabesök. Jag har så svårt att gå omkring och vara toanödig. Jag vet att jag borde härda ut och inte ge efter så fort varje gång trängningarna gör sig påminda. Men - jag gillar verkligen inte att vara toanödig. Så därför går jag nog lite för ofta.....

Men - i natt har jag bara varit uppe en gång. Och det är ju jättebra!


Men - jag kan inte låta bli att ändå tycka lite synd om mig. Jag har nämligen drabbats av ytterligare en inflammation. Och - måtte inte den också bli kronisk för då blir jag galen.....

Jag har fått en inflammation i ena bröstmuskeln.

Undrar om det är mitt idoga gymmande som ställt till det?

Det sitter rakt in innanför vänster bröst. I viloläge ligger smärtan på en trea - men varje (och jag menar varje) rörelse toppar med en tia. För att inte tala om hosta, hicka, skratt.... Det gör helt enkelt attans ont.

Det började så smått förra helgen men i torsdags kväll var det så illa så jag faktiskt blev orolig att det var något värre - och åkte till sjukhuset.

Som tur är var det 'bara' en inflammation..... På min undran om vad man gör åt det då fick jag svaret: äter smärtstillande och anti-inflammatoriskt. Och jag som redan stoppar i mig en 50 mg Naproxen om dagen!! Så - nu dubblar jag den dosen i några dagar. Sedan är det bara att vänta och hoppas att det går över.

Måtte det gå över fort!!!


Visserligen är jag van vid att ha ont - men det räcker med en inflammation i kroppen.


Ska man se något positivt i det hela så är det väl att det sitter på vänster sida - och jag är högerhänt.

Dvs - det kunde varit värre.....

Av Birgitta - 14 januari 2011 05:55

Cirkus Cirkör-föreställningen i går kväll var väldigt, väldigt bra!

Fantastiskt duktiga artister, läcker musik, häftigt!! Har ni möjlighet se den så gör det.

Trängningarna som rivit i kroppen hela gårdagen dom höll i sig, tyvärr, så det blev toabesök, före, under och efter föreställningen. Vi hade platser på balkong, fyra stolar in i en rad - men jag lyckades flirta till mig ytterplatserna, så jag kunde enkelt och snabbt smita iväg. Och - framförallt så slapp jag den extra stress det innebär att sitta instängd i en trång rad där alla måste resa sig för att släppa fram mig - ifall det skulle behövas. Garanterat toabehovs-framkallande!!


Antagligen drack jag för lite igår - för nu i natt har smärtan kommit som ett brev på posten. Och nu sitter jag här igen i ottan. Med mitt vattenglas. Och kan inte sova för att det gör så ont....

Men - det går över.... Det är bara trist så länge det varar.



Av Birgitta - 13 januari 2011 16:40

Det här har varit en dag av variation.

Men framförallt av trängningar. Under några timmar i förmiddags sprang jag en gång i kvarten - men nu har det lugnat ner sig. Ingen större smärta, men lite molvärk, sveda och irritation har kommit och gått under hela dagen.

Men - peppar, peppar - just precis nu känner jag 'nästan' ingenting.


Jag har ägnat hela dagen åt mtrl till den uppdaterade web-sidan - och följande har jag bestämt mig för: i fortsättningen ska jag uppdatera web-sidan VARJE gång det kommer ett bra råd, eller en bra text.  För nu är det mycket att pyssla med. Mer än vad jag trodde.

Samtidigt är det så ofantligt roligt med all den feedback som jag fått.


Så - misströsta inte - uppdatering är på väg. Det tar bara lite längre tid än jag trodde.


Jag har faktiskt petat i mig en dos Betapred idag. (Det är troligen därför som jag inte känner något just nu - slår det  mig....) Jag gjorde det dels för att jag blev så less på besvären mitt på dagen, dels för att förebygga för i kväll. M och jag ska på Cirkus Cirkör på Södra Teatern (julklapp från ena dottern och det var dom biljetterna jag hämtade häromdagen) och jag vill inte, vill verkligen inte, sitta där och känna mitt eländans urinrör hela tiden.

Av Birgitta - 12 januari 2011 11:17

Idag känns det riktigt bra.

Det gjorde det i och för sig på förmiddagen igår också - men idag ska jag hålla mig inne hela eftermiddagen. Inga stadsvandringar idag.

Har redan hunnit med mitt gympass. Det faller blöt snö i massor idag så jag  var som en våt katt redan när jag kom fram till gymmet. I vanliga fall brukar jag bli det under passet.....

Det var mät - och väg dag idag. Första gången sedan invägningen när jag började för nästan två månader sedan. Resultat? Vikten upp.....hmmmm. Magmåttet ner..... bra.

Men det som jag märker av konkret efter att ha börjat gå på gym är att jag inte har lika ont i nacken och i axlarna. Och det känns riktigt bra. Så någon nytta gör träningen.

Nu är det dags sätta igång med dagens arbete: fortsätta sammanställningen för  att uppdatera web-sidan.


Av Birgitta - 11 januari 2011 20:01

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta - men 'Pontus By the Sea' är helt klart dagens hjälte.

Min dotter V - hon med dom två barnen - skulle till sin frisör idag och jag hade lovat ta hand om det yngsta barnet under tiden.

Allt började bra. Vi sågs redan klockan 12:30 och åt en god lunch på en trevlig lunchrestaurang längst upp på Drottninggatan (Grill tror jag den hette...). Ångkokt torsk med räkor osv plus en kopp kaffe. Lunchen avslutades med det obligatoriska toalettbesöket innan vi började vår vandring ner mot Sveavägen där vi delade på oss. V åt ena hållet och jag och barnvagnen åt det andra.


För att ha något vettigt att göra medan klippningen pågick, och eftersom jag mådde så bra,  hade jag bestämt mig för att gå till Södra Teatern och hämta några bokade biljetter. Det skulle bli en skön rask promenad som säkert skulle ta drygt en timme fram och tillbaka.


Ungefär i höjd med Hötorgsskraporna, dvs max 10 minuter efter att vi skilts åt inser jag att jag bara MÅSTE till en toalett. VAR finns det en toalett som är stor nog för både mig och barnvagnen???

Räddningen blev MIO-butiken. Där finns ett Waynes Coffee med lekhörna och toaletter - så jag pallrar mig in i butiken, upp på övervåningen, kryssar fram mellan soffor och matbord och hinner fram till toaletten - som till all lycka dessutom var ledig.

Vilken lättnad!!

Nu kan jag vandra vidare mot Södra Teatern.

När jag når Slottet - det Kungliga - efter ytterligare ca 10-15 minuter, är det fullständigt kört igen. Jag inser att jag kommer inte att fixa att gå hela vägen till Södra Teatern. Smått desperat pinnar jag på utmed Skeppsbron. Kikar in på de hotell och cafeér jag passerar- men det ser svårforcerat ut med barnvagn. Sneglar in i gränderna - finns det någon vrå man kan sätta sig i?   Tänk om jag ändå haft en Pipinette med mig......

Då ser jag - på andra sidan vägen - något som jag har för mig är en restaurang. Ser visserligen mest ut som en låg, lång lagerbyggnad - men jag har en känsla av att skenet bedrar.


Jag korsar Skeppsbron och närmar mig ingången. Det ser mörkt ut. Men - dörren är öppen. Restaurangen - Pontus By the Sea - har inte öppnat för dagen men det finns folk i entréen och jag baxar in både mig och barnvagn och frågar så fint jag kan: snälla, snälla - får jag låna en toalett av er???

Visst - säger dom glatt. Vi har skötbord också därinne.......

Lite genant avslöjar jag att det är jag som har behovet......och ber dom se efter vagnen medan jag snabbt som attan springer in på deras fina - och välstädade - damrum.


Denna gång är lättnaden om möjligt ännu störra än på MIO.


Sen var allt bra igen. Och är fortfarande bra. Men varför blir det på detta vis?? Jag blir fullständigt galen av att inte kunna lita på att min kropp klarar en promenad på drygt en timme. Jag drack ETT glas vatten till lunchen och EN kopp kaffe.

Det är som att blåsan inte töms ordentligt första gången. Hur fungerar egentligen genomrinningsmekanismerna?? Eller vad det heter......


Enda trösten i eländet var att jag hade i alla fall inte ont.  Bara detta absoluta behov av att gå på toaletten NU. Inte om en stund. Utan NU!!!!


Sedan gjorde jag en 'kul' grej: åkte Katarinahissen upp till Mosebacke. Det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare (inte som jag kan komma ihåg i alla fall...).

  

  

  

Av Birgitta - 10 januari 2011 16:48

Nu verkar det vara över för denna gång. Natten var ovanligt lugn och jag har inte känt av några som helst uretrit-känningar på hela dagen.


Tänk om jag kunde begripa vad det var som framkallade skovet denna gång!! Jag är glad och tacksam att det inte  blev längre - eller värre - men jag skulle ju önska att jag slapp dom helt och hållet.


För länge, länge sedan var det en kvinna som skickade mig en länk till en engelsk beskrivning av uretrit. Jag läste igenom allt då - sedan föll det i glömska, men häromdagen läste jag igenom allt igen. I det dokumentet stod det uppräknat en förförlig massa saker som man inte skulle äta eller dricka.


Eller mer korrekt: listan innehöll sådant som KUNDE orsaka problem och man rekommenderades att låta bli 'allt' för att sedan undan för undan föra in olika saker och se hur man reagerade.   Min första tanke när jag ser listan är att den innehåller ALLT....  Min andra var att den faktiskt innehöll en del sådant som jag själv märkt gör mig sämre. 

Det här låter lite jobbigt - det blir i princip svältkur till att börja med.

Mitt lilla förslag att genomföra allergi-tester verkar enklare.


Men jag fick ett mail från en kvinna och enligt hennes läkare har man varit inne på allergi-spåret när det gäller uretrit - men det gav inget.  Så kanske är min idé redan prövad och förkastad.


Här är länken - så kan ni se den långa listan. Länken kommer också att hamna på den uppdaterade web-sidan.

http://emedicine.medscape.com/article/451683-treatment


Av Birgitta - 9 januari 2011 13:59

Shakespears Trettondagsafton på Stadsteatern var inte helt fel. Pia Johansson, Peter Haber, Lena T Hansson m fl gav oss en färgstark och rolig föreställning. Men - det var tur att jag hade fått en gångplats - ytterst på balkongen. Jag klarade mig genom respektive akt men jag var snabbast ut så fort det blev paus och så snart  föreställningen var över.


Den här dagen går i trängningarnas tecken. Jag har inte ont - och det är fantastiskt skönt - men tvingas (och då menar jag verkligen tvingas) gå på toa i princip en gång i halvtimmen. Jag försöker ägna mig åt blåsträning - men det går inte. Det är lugnt ca 15 minuter efter att jag tömt blåsan - men sedan sätter det igång igen - och efter ytterligare 15 - 30 minuter så bara måste jag tömma igen. Och igen. Och igen.....


Det lugnar väl ner sig framåt eftermiddagen. Jag har ju haft sådana här perioder tidigare. Jag är van....


Men det innebär att jag inte ger mig ut på några äventyr idag. Måste hålla mig nära en toalett. Fortsätter mitt 'arbete' med att läsa igenom mail jag fått och skapa en struktur över alla tips som ska ut på den uppdaterade web-sidan.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards