Direktlänk till inlägg 12 mars 2013

Tisdag - 12 mars 2013

Av Birgitta - 12 mars 2013 07:38

Vaknar - återigen - helt smärtfri, efter en natt med bara ETT toabesök. Dessutom skiner solen från en klarblå himmel.

Kan inte vara bättre!!

Det skulle väl möjligen vara att det är i kallaste laget (nära -10). Och att golfbanorna ligger under snön. Men bortsett från dessa små trivialiteter så leker livet just nu för en gammal uretritare.

Besökte min läkare igår och det är riktigt trevligt att träffa henne när jag inte behöver krypa upp i en gynstol och få en dos Dermovat inpetad i ett inflammerat urinrör.

Min stående fråga till henne är VAFÖR uretriten inte ger sig av helt? Varför poppar den upp med jämna mellanrum? Hon har inget riktigt bra svar på den frågan - eller så är det jag som inte förstår vad hon säger när hon börjar prata om  olika varianter av inflammatoriska tillstånd.

Jag är bara glad att Arcoxia och Betapred gjort underverk med mig.

Det jag frågade henne är varför Betapred inte är mer etablerat som dämpare av inflammation i urinröret och det hon säger då är att det saknas kliniska studier som visar på effekten - vilket är nödvändigt för att det ska hamna på listor över rekommenderade läkemedel för en viss sjukdom.

Jag kan ju - som den lekman jag är - tycka att det är ju att låta folk lida i onödan, och jag är glad att hon valde att testa på mig.

Jag var ju väldigt avvaktande i början, var rädd för alla möjliga konstiga biverkningar, men har förstått att den dos jag äter är så pass svag så den risken är i princip obefintlig.


En annan fråga jag tog upp med henne var en som jag fått här i bloggen - nämligen om hon hört talas om att man använder Botox i urinröret - och vad hon anser om det.

Hennes svar på den frågan var följande:

Hon vet att man testat Botox i prostatan - men hade ingen riktigt koll på vad dessa tester resulterat i. Hon har aldrig hört talas om Botox i urinröret - och var lite nyfiken på varifrån informationen kom. En spontan tanke var att Botoxx i urinröret inte skulle göra någon nytta (eftersom den vävnad som Botox fungerar på saknas där)  däremot kan det fungera i urinblåsan.

Och - i dagens SvD finns en liten notis om just Botox i urinblåsan. Det står exakt så här:

''Läkemedelsverket har godkänt att Botox används för behandling av urininkontinens till följd av överaktiv blåsa. Medlet, som är ett nervgift, injiceras i blåsmuskeln, vilket gör urinblåsan mindre aktiv. Enligt studier är överaktiv blåsa relativt vanligt och kan leda till urininkontinens, läckage.''

Om jag har förstått det hela rätt så kan man lida av överaktiv blåsa UTAN att ha uretrit, dvs utan smärtor, kramper osv, enbart täta trängningar. Och antagligen hjälper Botox nog inte mot själva uretriten, dvs inflammationen, men kan tydligen lindra ett av de symptom som hänger ihop med uretrit, nämligen täta trängningar.

Och  det är väl bra!!!!




 
 
Ingen bild

Mia

14 mars 2013 18:40

Vad härligt att du verkar må så bra just nu!!
Skönt att vakna smärtfri och utan alltför många toabesök :)

Birgitta

6 april 2013 07:34

Ja, jag njuter varje sekund som jag inte känner av uretriten!!!

 
Ingen bild

Anna

29 mars 2013 19:57

Hej!
jag har varit hos Annika Lindström i Dalarna. Hon rekommenderade direkt botox för min uretrit eftersom den sitter i urinröret (längst ner). Hon visste flera som blivit smärtfria av detta men hade dock ej själv utbildning på att ge detta. Nervgiftet bedövar urinröret så att man blir smärtfri men man måste fylla på efter ca 4 månader.

Birgitta

6 april 2013 07:33

Låter jättebra!
Kan du inte skriva det här på forumet också!! Frågan är väl bara hur man hittar dom som är utbildaded att ge Botox??? Kände Annika till någon??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards