Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Torsdag - 26 januari 2012

Av Birgitta - 26 januari 2012 08:14

Jag måste lära mig att inte dricka något senare än ca tre timmar innan läggdags.

Dvs - om jag vill slippa springa upp på nätterna.

Och det här gäller även de dagar när uretriten vilar och jag inte vaknar av smärtan i urinblåsan/urinröret. I dom lägena, när inflammationen är aktiv, då spelar det ingen roll hur mycket eller lite jag druckit. Då klarar inte blåsan av att innehålla ens fem droppar. Då måste den få tömma ut dom stackars dropparna ca en gång i timmen (eller oftare) - dygnet runt. Dessutom under smärta.

Men när inflammationen vilar, som nu, så måste jag alltså lära mig detta: se till att inte fylla på så mycket timmarna innan det är dags att sova. Alla dessa år med uretrit har troligen krympt min blåsa så den klarar inte att hålla så mycket.

I natt har jag varit uppe tre gånger - framförallt i början på natten - och troligen beror det på för stort vätskeintag under kvällen...... Smärtan har däremot varit obefintlig!!!

Kanske går det att träna upp blåsan, så den klarar större mängder?


Kanske jobbar jag omedvetet på det?

Jag har de senaste veckorna till min stora förvåning upptäckt att det ibland gått nästan fyra timmar mellan mina toabesök (under dagtid!!).

Fyra timmar!!!!

Är detta verkligen samma kropp som förra våren inte klarade av en timmes bussresa?? Som i somras låg och skakade av smärta? Som i höstas grät av smärta och inte kunde ta ett enda steg utan att knivar skar genom kroppen?


Två dagar i veckan arbetar jag numera som volontär på Erikshjälpen i Spånga.

Går hemifrån vid 7:30-tiden - och har blivit glatt överraskad när jag framåt 11-tiden inser att jag inte tänkt ordet toalett på hela förmiddagen.

Det känns som att ha fått ett nytt liv.


Var det så här jag hade det innan eländet började, våren -95? Är det så här 'vanliga' människor har det? Är det därför dom kan springa maraton och Lidingölopp, åka Vasalopp, fotvandra i fjällen? För att dom inte hela tiden känner ett smärtande, trängande urinrör?


Wow!!


Måtte detta underbara tillstånd aldrig ta slut!!!


Idag ska vi, M och jag tillsammans med goda vänner, gå på Soppteater, och jag är inte ett dugg orolig för att eventuellt inte klara den timmen utan besvär. Bara det gör att jag kommer att njuta än mer av föreställningen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards