Senaste inläggen

Av Birgitta - 3 april 2016 09:16

Det gick verkligen URUSELT!!!   Med golfen alltså. Spelade som en riktig kratta. Det enda jag kan glädja mig åt är att jag lyckades göra par på sista hålet. Banans näst svåraste hål. Allt annat var riktigt dåligt.

Men - när resultat-listan kom via mail i går kväll så stod jag som tvåa bland damerna. ????  Med mycket bättre resultat än vad jag hade. Och för M var det tvärtom.

Troligen har den som knappade in resultatet i datorn blandat ihop våra scorekort, så jag fick M´s poäng och han fick mina.

Vi ska försöka reda ut et här idag, men han som är ansvarig på golfklubben har åkt på semester så vi får väl se hur det går.......


Med uretriten gick det sisådär. Det blev besök på både toaletter och i busksnår. Men - jag kan absolut inte skylla mitt dåliga spel på min kropp. I alla fall inte urinröret.

Det mesta sitter faktiskt i huvudet. Tittar upp för fort. Kroppen gör inte det huvudet säger åt den att göra, osv..... Man kan tycka att det ska vara lätt att slå på en liten boll som ligger stilla - men icke.


Nåväl - idag är en ny dag. Och idag är det dags igen. En ny golfrunda tillsammans med goda vänner. Dock ingen tävling idag.

ANNONS
Av Birgitta - 2 april 2016 09:19

Idag är det golftävling. Och genommulet. Hoppas, hoppas att det inte börjar regna.  Hur mycket jag än älskar att spela golf så finns det en gräns - och den går vid regn.

Spela golf i regn är INTE roligt!  Allt blir blött.  Jag är välutrustad  - i bagen finns GoreTex-kläder, GoreTex-sydväst, paraply och min golfbag är dessutom regntät. men det hjälper inte. Det är inte kul att spela i regn.

Håller alla tummar för uppehållsväder idag.


Uretriten sköter sig ganska bra. Jag kommer att klara att promenera dom fyra - fem timmar det tar. Det finns toaletter utmed banan - plus rejäla busksnår på några ställen.   Så om jag spelar dåligt kan jag inte skylla på min sjukdom.


En av huvudanledningarna för M och mig att flytta hit var just att kunna spela golf året om. Min uretrit och M´s dåliga rygg gillar inte vinterkylan hemma i Sverige längre, men jag spelar inte BARA golf.

För några dagar sedan var det en av de andra svenskor som bor här som ordnade en kurs i blomsterarrangemang. I tre timmar var vi ca 10 tanter/damer/kvinnor (vad man nu ska kalla oss 55/60-plussare) som jobbade med blommor i alla möjliga former och färger. Urkul. Här kommer en av mina skapelser:

 

ANNONS
Av Birgitta - 31 mars 2016 09:21

Det håller faktiskt i sig - mitt nästan uretrit-fria tillstånd. Nästan - för helt borta är den inte, uretriten, känns lite svagt hela tiden. Ligger och lurar så smått. Men inte värre än att jag kan röra mig obehindrat och det är mycket värt bara det.

Fick en uracyst-behandling i måndags.

Egentligen två veckor för sent, tanken är ju att jag bör fixa denna behandling en gång/månad. Men tiden jag hade för två veckor sedan avbokade jag för just den dagen var jag så dålig så att få en kateter instoppad i urinröret var inte något jag ville utsätta mig för.

Har gett mig själv två Dermovat-omgångar också. Försöker fixa det en gång i veckan.

Plus ingefäran förstås.


Vad gör man inte för att hålla den sketna inflammationen på avstånd så man kan leva ett drägligt liv.....


Sitter ju numera i en lägenhet inte långt från Atlantkusten och det är fascinerande att se hur olika havet beter sig. För någon dag sedan var det alldeles kav lugnt i luften, dvs ingen vind överhuvudtaget, men någonstans måste det ha blåst ordentligt för dom vågor som kom inrullande mot kusten var enorma. Och ljudet dånande. Så häftigt!!

   

Av Birgitta - 19 mars 2016 12:24

Jag förstår faktiskt inte mekanismerna bakom min uretrit. Vad det är som framkallar skoven, vad det är som får dom att sjunka undan, vad som gör att det ibland kan vara en månad mellan anfallen och ibland bara någon vecka. Eller varför det inte kan försvinna helt och hållet.

Några saker förstår jag: cortison gör nytta. Både applicerat lokalt och inmundigat via tabletter. Men cortison BOTAR ju inget och för mycket av den varan är inte bra för kroppen.

Förra våren hade jag en lång period - flera månader - när skoven kom riktigt tätt, i princip en gång i veckan.Under några månader åt jag en Betapred-dos varje vecka, dvs 12+10+8+6+4 piller utspritt över två dagar. Jag var helt enkelt desperat. Men när jag berättade detta för min allmänläkare här nere blev han riktigt upprörd och sa åt mig att genast sluta, annars skulle min kropp ta alldeles för mycket stryk. Han hotade med diabetes och benskörhet och en del annat också.


Som tur var hade jag en Sthlm-resa inbokad i den vevan och min urolog gav mig flera lokala behandlingar under en vecka och samtidigt lärde jag mig hur jag kan spruta in Dermovat själv i urinröret.  Och jag lyckas faktiskt hålla det hela på en dräglig nivå för det mesta. Har bara ätit TRE Betapred-omgångar sedan dess. Och det är OK.

Och sedan jag började stoppa i mig ingfära varje dag mår jag - för det mesta - ännu bättre.


En annan sak som jag förstår är att jag mår faktiskt bäst när jag är hemma. Lite trist - för jag gillar att resa - men jag börjar se ett mönster (efter 20 år!!!!). Dricker ordentligt framförallt, och det tror jag påverkar uretriten.


Skovet som kom precis när jag var på Gran Canaria har sjunkit undan när jag är hemma igen och jag har nu haft flera riktigt bra dagar.

Extra trevligt eftersom våra goda vänner från Houston landar på Lisbon Airport om drygt en timme och vi ska tillbringa hela påskhelgen tillsammans. Spela golf och köra omkring lite i Portugal, och det blir så mycket trevligare när jag inte har ont.


Av Birgitta - 16 mars 2016 09:23

Det fungerade!!!


Den elaka smärtan klingade bort framåt dagen och kl 13:48 stod jag vid första utslaget på golfbanan - i princip helt smärtfri.

Hade inga problem att gå hela rundan - en rask promenad på ca fyra timmar - eller att svinga klubban. Så skönt!


Det fantastiska hände dessutom att jag gjorde mitt livs första EAGLE, dvs fick bollen i hål på två slag under par.  I det här fallet var det ett långt par 4-hål. Hade ett hyfsat bra utslag och även andra slaget kändes rätt bra, men hade inte en tanke på att det blev SÅ bra. Man ser inte riktigt vad som händer för bollen ska över en liten kulle och när jag kom fram till green gick jag och min spelpartner flera varv runt greenen och letade efter min boll i ruffen - innan vi tittade ner i hålet. Och där låg den!!  Urkul!

Så nu har jag gjort en Hole-in-one och en eagle. M har inte gjort något av detta......    


Natten till idag har varit bra - bara ett toa-besök!!  Och just nu kan jag svagt ana molsmärtan, men blir det inte värre än så här så ska jag inte klaga.  Idag ska det städas, på lördag får vi besök av goda vänner som stannar över hela påsken.Av Birgitta - 14 mars 2016 10:04

Egentligen skulle jag just nu legat på en säng på Clinica CUFs 'Day Hospital' med en dos Uracyst insprutat i urinblåsan.

Men jag avbokade det hela.


Har så attans ont så jag har ingen lust att utsätta mig för en sådan övning idag.   Har fått ny tid om två veckor och hoppas verkligen att jag ska må bättre då.

Förstår inte varför skovet inte vill ge med sig denna gång.

Eller - jag har faktiskt en teori. Tror att det helt enkelt beror på att när jag är ute och far, dvs mina fyra dagar i Sthlm följt av en vecka på Gran Canaria, då dricker jag mycket mindre än när jag är hemma. Och det tror jag beror på rädslan att bli akut kissnödig någonstans där det inte finns toaletter i närheten.

Har inget - mer än en golfrunda i eftermiddag - inbokat idag, så jag ska se om min teori håller. Jag har redan börjat. Har stjälpt i mig två muggar kaffe (ett måste varje morgon annars får jag huvudvärk) PLUS två stora muggar ingefärate.

Ska fortsätta med mycket vatten med citron och färskriven ingefära.   Så får vi se hur det hela utvecklar sig.

Om det inte släpper under dagen blir det till att hyra en golfbil för att komma runt banan i eftermiddag. För golfen tänker jag inte avstå ifrån. 

Den här eländans skiten ska inte få mig att låta bli att göra det som jag tycker är bland det roligaste som finns.Av Birgitta - 12 mars 2016 11:07

Nu är en vecka på Gran Canaria slut. Om någon timme går transporten till flygplatsen.

Det har spelats golf VARJE dag. Gått riktigt bra faktiskt. Banan vi spelat på flest gånger - Meloneras - är helt fantastiskt underbar. Så vacker och välskött.

Men ont har jag haft, mer eller mindre hela tiden. Fast jag åt en rejäl dos Betapred de första dagarna. Och fick TVÅ Dermovat-sonderingar förra veckan hemma i Sverige. Blev ett kraftigt skov denna gång, som fortfarande sitter i.

Vet inte varför det blir på detta vis.

M har hyrt golfbil varje dag eftersom han är ganska nyopererad i knäet, så jag har åkt bil större delen av spelet jag också. Vill helst gå, men det får vara någon måtta på hur mycket man plågar sig själv.

Jag har försökt hålla samma nivå på intag av ingefära som hemma, men inte lyckats riktigt. Ska sätta full fart på det när jag kommer hem.

Jag trodde ju fram till för drygt en vecka sedan att denna ingefära var min nya räddning. Nu vet jag inte längre, men jag ska inte ge upp. Det här elaka skovet kanske kommer för att jag haft miljöombyte. Först fyra dagar i Sverige och sedan en vecka här.

Ska i alla fall bli skönt komma hem igen. Hur härligt och kul det än är att komma bort och se nya miljöer tillsammans med goda vänner, så är nog hemma ändå bäst.

Fast - hit åker jag gärna tillbaka.......

Av Birgitta - 5 mars 2016 10:08

Sitter pa Lissabons flygplats pa vag mot en veckas golfande pa Gran Canaria.

Skulle vara riktigt bra - om inte bara den elaka uretriten tagit min kropp i besittning.

Just nu kanns det som att ha ett brinnande eldklot i underlivet. Nar jag sitter still, vill saga.

Sa fort jag forsoker ga sa skar det som knivar genom hela mig.

Borjade kanna det har i gar morse och satte igang en Betapred-kur, men an har det inte gjort nagon nytta.


Och detta elande fast jag var i Sthlm i veckan och lyckades fa TVA Dermovat-sonderingar.


Och mina kara ingefara!!!   Har den slutat fungera??


Ar det darfor detta skov slagit till, manntro??   Jag var nastan helt jattebra innan behandlingarna.....


Tank om man kunde lamna sin kropp ett tag.  Det ar sa svart att vara trevlig och social med denna smarta, for att inte tala om att spela golf.

Om det har sitter i morgon nar vi ska borja spela, da blir det till att hyra golfbil, att ga finns inte pa kartan.

Och spelet blir lidande. Vid svingen blir det med automatik sa att magmusklerna jobbar. Inte skont nar det gor sa ont.


Hoppas, hoppas det slapper snart.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se