Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

maria

1 oktober 2010 17:09

Har tänkt att prova tradolan mot min uretrit, om jag får det utskrivet, men åt dessa för annan värk för flera år sedan - blev då så fruktansvärt illamående och dålig av dessa men tänkte ändå ge dem en ny chans. Om det ej funkar denna gång, vet du om det finns ngt bra alternativ ? Voltaren osv är helt verkninglöst för mig. /Maria

Birgitta

2 oktober 2010 22:26

Hej Maria!
Jag är jättedålig på vad det finns för olika mediciner mot värk, förutom dom mest vanliga.
Jag har tur som dels tål Tradolan, dels blir hjälpt av det - i alla fall vad gäller rena smärtor. Kramper hjälper det inte mot.
Har du ingen bra läkare du kan diskutera med?

Jag ska lägga ut en fråga i bloggen och höra om det finns någon som har något alternativ att föreslå dig.

Hälsningar
Birgitta

 
Ingen bild

karin

1 oktober 2010 14:01

Hej!
Hur menar du att det starkare kortisonet skulle vara för starkt för dig? Är det någon typ av biverkningar alltså? Mvh Karin

Birgitta

2 oktober 2010 10:22

Hej Karin!

Jag vet faktiskt inte varför jag reagerade så starkt - kanske är jag extra känslig. Det jag fick veta är att det finns två varianter av Dermovat, kräm och salva. Där krämen är starkare än salvan. Krämen innehåller citronsyra, vilket inte salvan gör.

Det läkaren förslog mig var att gå på en svagare cortison, en typ III, som heter Betnovat. Jag ska ta en diskussion med min egen läkare om detta.
I övrigt vet jag inte om Dermovat ger några biverkningar. Den studie som gjorts kring de behandlingar som Bjursås-läkaren gjort med Dermovat pekar på inga biverkningar - mer än lite sveda direkt efter behandlingen. Inget annat.

Birgitta

 
Ingen bild

Kia

1 oktober 2010 13:48

Den här starkare cortisonformen du skriver om, är det tablettform eller något som sprutas in lokalt i urinröret? Och hur ofta ska det göras, ansåg tex gynekologen i Bjursås?

Birgitta

2 oktober 2010 10:16

Hej Kia!
Dermovat finns som salva och som kräm - och båda sprutas in i urinröret. 2 ml per gång.
Det som skiljer salvan från krämen är att krämen innehåller citronsyra, vilket gör att den kan upplevas starkare, salvan är mildare. Men den verkande substansen är densamma.
Hur ofta beror på hur patienten mår, men generellt så startar dom ofta med två ggr/vecka några veckor och sedan trappas det ner. Hur många behandlingar som ges är väldigt individuellt.
Om du vill få kontakt med läkaren kan du skicka mig ett mail (kontakt@uretrit.se).

Birgitta

 
Ingen bild

Kia

30 september 2010 19:16

kan man bli immun mot tradolan? alltså om den kan ge sämre effekt efter ett tags användande? Finns något alternativ för denna värktablett? mvh Kia

Birgitta

1 oktober 2010 09:33

Hej Kia!
Jag vet faktiskt inte. Jag märker inte någon minskad effekt, men å andra sidan tar jag den bara när det är absolut nödvändigt. Jag vet att andra tar Voltaren mot smärtan.
För att förstärka effekten kan man kombinera med någon vanlig värktablett - så länge den inte innehåller samma verkande substans som i Tradolan. Jag tror du kan kombinera Tradolan med Alvedon, men jag är inte säker så jag tycker du ska prata med din läkare för säkerhets skull.
Birgitta


 
Ingen bild

Sara

26 september 2010 17:18

Hej! Jag har också blivit diagnosiserats med uretrit. Tänkte höra om du vet några speciella livsmedel man skall akta sig för? Allt är ju en stor gåta men något triggar ju alltid igång en period med ondhet. Har du någon teori varför?
Kram

Birgitta

26 september 2010 19:54

Hej Sara!
Jag tror att vi - eller våra kroppar - reagerar på olika saker. Det jag själv har märkt är att rökt kött och rått kött sätter igång ett uretrit-anfall i min kropp. Så för säkerhets skull undvker jag allt som är rökt, även rökt fisk. Andra reagerar på kaffe, te, vin. En del anser att man ska undvika allt som ger upphov till/innehåller garvsyra.
Tyvärr finns det som sagt inte en sanning som passar alla - du får nästan pröva dig fram.
Jag tror att det är viktigt att dricka ordentligt med vatten - så att man håller urinen utspädd - i alla fall när man ät mitt i ett uretrit-skov.
Tyvärr hjälper det inte alltid att undvika vissa saker. Vad som orsakade mitt senaste anfall har jag ingen som helst aning om.

Dvs - tyvärr har jag ingen bra teori.....

Hälsningar
Birgitta

 
Ingen bild

anonym

30 augusti 2010 20:28

hej jag undrar om en kateter i buken är bätre för mej har svårt att tuma min blåsa har mycket räst urin

Birgitta

13 september 2010 10:22

Hej anonym!

Du måste ta kontakt med en läkare!!!

Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

karin

12 september 2010 09:29

Hej igen!
Det var jag som skrev nyss. Antibiotika biter ej på mig och som sagt har jag precis alla andra symtom på uretrit. Tror du ändå att man kan ha det utan att det syns på cystoskopin, eller brukar det vara väldigt uppenbart på cystoskopin om man har uretrit?
Förstår att det kan vara svårt att svara, men är tacksam för dina tankar! Mvh Karin

Birgitta

13 september 2010 10:21

Hej Karin!

Det jag vet är att det finns en sjukdom som heter Interstitiell cystit (IC) och som har liknande symptom som uretrit. Den syns inte med enbart cystoskopi utan för att diagnostisera den krävs att man tar ett vävnadsprov inne i urinblåsan. Vid IC är det själva väggen i urinblåsan som är lite 'trasig'. Finns - om jag förstått det rätt - speciella läkemedel för IC.

Men mer än så kan jag inte hjälpa dig.
Du måste ta det med en läkare - och om du inte har förtroende för den/dom du träffat hittills tycker jag du ska försöka hitta någon ny att prata med.

Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

karin

11 september 2010 11:17

Hej! Jag har precis alla symtom på uretrit, ej bakterell, sen 7 år men cystoskopin visar ingenting enl läkare. Hur hänger det ihop? Mvh Karin

Birgitta

12 september 2010 08:30

Ja du - jag är ingen läkare.... Det jag vet är att det ibland kan sitta bakterier gömda i väggen i urinröret, i små fickor. Bakterier som inte ger utslag på test och som inte syns. Och det kan tydligen ge samma typ av symtom. En del läkare brukar massera urinröret för att på så vis få ut dessa bakterier.
Vet inte din ålder - men om du är uppe på min nivå så kan det kanske vara dina slemhinnor som blivit sköra - fast det borde läkaren redan gett dig något för...
En annan tanke: är du väldigt stressad? Stress skapar spänningar i kroppen och kan ge dom märkligaste symptom. Har du testat akupunktur?
Annars vet jag inte. Har du träffat mer än en läkare? Om inte - gör det.
Hälsningar Birgitta

 
Ingen bild

Britt

8 september 2010 22:27

Hur går det med Omega 7?
Jag har blivit rekommendetad att testa men jag är så trött på alla dessa hälsopiller. Jag har inte din sjukdom men är drabbad av något som ingen vet orsaken till. Jag blev mycket torr i underlivet utan att ha kommit in i klimakeriet. Har testat allt! Men vet inte om Omega 7 är ytterligare en overksam kapsel...
Har du någon positiv upplevelse av att använda det? Mår slemhinnnan bättre?

Tack för hjälpen!

Birgitta

9 september 2010 06:40

Hej Britt!

Det man har sagt till mig är att det tar någon månad innan man märker någon effekt - och jag började ta kapslarna för två veckor sedan. Dvs - jag vet inte än. Men jag hoppas verkligen att det ska göra nytta. Jag fick uppmaningen att ta fyra kapslar om dagen i två månader (2 på fm och 2 på em) och sedan gå ner till två.
Hälsn Birgitta

 
Ingen bild

maggan

27 augusti 2010 19:09

Är det någon skillnad på en urinrörskatarr och en uretrit? Då tänkte jag på inte på kronisk uretrit.

Birgitta

28 augusti 2010 07:35

Hej!
Jag är inte medicinskt skolad - men så vitt jag förstått är urinrörskatarr och uretrit bara olika benämningar på samma sak, dvs ett inflammatoriskt tillstånd i urinvägarna. Denna inflammation kan ha olika orsaker - och varför den ibland blir kronisk det vet jag inte.
Jag ska forska lite mer och återkomma om detta i bloggen - och på websidan.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se