Direktlänk till inlägg 22 april 2016

Fredag 22 april 2016

Av Birgitta - 22 april 2016 16:52

Min kropp mår bra idag också!!!

Kors i taket!!!

Jag njuter varenda sekund som jag kan gå och röra mig utan en skärande smärta i underlivet.

En massa energi får jag också.

Började dagen med att dels inhandla en massa oasis, dels köra till ett av de IKEA-varuhus vi har här krig Lissabon och inhandla SKUBB (tror jag dom hette). 12 stycken. Ska användas för att hålla ordning på mina skor så att dom inte ligger i travar utan är snyggt inpackade i varsin liten låda, som man kan stapla på höjden - och öppna framifrån. Dvs utan att behöva lyfta hela högen.

BRA!

Oasisen var för att fixa några snygga blomsterarrangemang inför en middag som vi ska ha på söndag. Blev så inspirerad när jag gick 'kursen' för några veckor sedan. Åkte också ut till vår golfbana och plockade på mig gröna blad och kottar för att använda tillsammans med dom nejlikeblommor som har stått i en hink med vatten sedan mitt marknadsbesök häromdagen.

Har insett att nejlikor är suveräna blommor att göra arrangemang med. Hållbara och finns i en massa olika färger.

Det jag lärde mig på 'kursen' är att om en nejlika inte är riktigt öppen så kan man pilla upp den med fingrarna......

Den tål det!!!! Hade jag absolut ingen aning om, men det fungerar. Så jag har 'öppnat' nästan alla mina nejlikor så att dom blir lite större och ser mer utslagna ut.

Här är resultatet av dagens blomsterarbete:

       

 
 
Ingegerd

Ingegerd

24 april 2016 09:59

Då har jag hittat nån som har samma elände som mig. Sitter just nu med fruktansvärda smärtor. Vet knappt var jag ska ta vägen. Har äntligen hittat en läkare som tror på mig. Har fått två behandlingar med Kortison i urinröret samt kortisonsprutor runt urinröret. Men inte blev jag bättre av det =( Läser att du fått betapred..faktiskt nåt jag funderat på själv. Läser också att du bor i Portugal..vi har planer på att flytta dit men just nu är jag rädd för det för att jag är så dålig.Men det finns ju läkare där också =) Vi ska åka ner i Maj för att leta efter hus..vi får se hur det går.

http://www.ninni.blogg.se

Birgitta

24 april 2016 10:26

Hej Ingegerd! Vet du VILKEN sorts kortison dom lagt in i ditt urinrör? Se till att dom använder den starkaste varianten - Dermovat.
Hur ofta har du fått det? Det kan behövas många behandlingar, en i veckan.
Det är alltid bäst om man kan behandla lokalt, men när jag är som dåligast då hjälper en omgång Betapred att bryta smärtan.

 
Ingegerd

Ingegerd

24 april 2016 12:20

Det vet jag faktiskt inte. Han sa bara att det var kortison. Jag fått två behandlingar..vet inte riktigt vad som händer nu. Har varit hos en urolog det är bra bit att åka till honom..men men. Det verkar ju som jag måste lära mig att leva med det här. Men när har den värst jävla smärtan så vill jag bara att det ska försvinna.Ska fråga om Betapred. Tack för ditt svar.

http://www.ninni.blogg.se

Birgitta

24 april 2016 13:55

Tyvärr får vi nog leva med det - men det går att bli av med det värsta så man kan leva drägligt.
Att gå omkring med kronisk smärta är inte humant. Tyvärr förstår inte alla HUR ont man har.
Lycka till. Hoppas du hittat en bra urolog!!!

 
Ingegerd

Ingegerd

25 april 2016 07:38

Nää det är svårt att förklara smärtan för nån som inte förstår =( Jo han är nog bra...men väldigt stressad har inte fått sitta ner och prata med honom ordentligt. Vill ha lite fler svar och tips. Och ska vi flytta kan det vara bra att få en diagnos så man kan förklara för en annan läkare vad jag lider av. Har en fråga till dig..får du hög sänka när du får skoven?? Det får jag..en läkare sa till mig att det inte kan vara uritrit om jag får det?? Ja allt känns lite luddigt just nu =( Hoppas du inte tycker att jag är tjatig =)

http://www.ninni.blogg.se

Birgitta

25 april 2016 10:22

Nej - min sänka förändras inte vid mina skov. Jag är inte medicinskt skolad, men betyder inte hög sänka att det är något bakteriellt inblandat???
Och uretrit är rent inflammatoriskt, dvs inga bakterier är inblandade...... Du kanske har drabbats av en knepig bakterie som man inte hittar på en vanlig odling.
Be att dom gör en utökad odling.

 
Ingegerd

Ingegerd

25 april 2016 11:41

Ja det är ju just det att det är en infektion när jag får hög sänka. Det betyder inte att jag får medicin när jag går till VC..det går över brukar dom säga till mig. Nää det syns inte på odling..men urologen sa att jag skulle be om att dom kollar i microskop efter bakterier. Förmodligen kan jag ha egna små rackare som bara växer i mitt urinrör. Väntar nu ivrigt på att urologen ska höra av sig..men han har väl fullt upp.

http://www.ninni.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards