Direktlänk till inlägg 6 april 2012

Natten mot Långfredag - 6 april 2012

Av Birgitta - 6 april 2012 03:23

Kan inte sova....

Att jag vaknar ett antal gånger varje natt är ju ingen nyhet, men jag brukar inte ha några problem att somna om. Om jag inte har ont förstås.

Det har jag inte nu.

Det har visserligen varit två riktigt jobbiga dagar, med mer eller mindre konstant smärta och konstanta trängningar.

Två doser Betapred har jag stoppat i mig. En i förrgår kväll och en i går morse, och framåt kvällen igår började jag känna hur smärtan sakta sjönk undan.

Det är en sådan enorm befrielse och lättnad att bli av med den knivskarpa smärtan i underlivet. Att kunna röra sig obehindrat igen, att inte vara helt uppfylld av ett värkande litet urinrör.

När det är så där illa så tar det sådan energi. Man klarar inte av att fokusera på mer än att uthärda smärtan.

Jag försöker verkligen tänka på annat, göra saker, men smärtan tar över, så det blir bara korta tankar, korta aktiviteter.

Dessutom vågar jag inte ge mig ut på några längre äventyr, för intervallen mellan absolut tvingande toabesök är kort.

Har inte gått fler steg än nödvändigt dessa dagar. Trots att vädret varit strålande. Kallt, men soligt.

Nu däremot hör jag hur det utlovade busvädret kommit hit. Regnet slår mot rutan. Och vad jag förstår ska det hålla på så här hela dagen.

Blir en innesittardag till.....


Jag har ju antytt några gånger att min 25 år gamla tinnitus börjat bli riktigt påfrestande. För något år sedan besökte jag hörselkliniken på Danderyd - men det blev jag faktiskt inte klokare av.

En av er uretritare berättade i höstas om att hennes dotter fått hjälp av en sjukgymnast för att bli av med sin tinnitus.

Förra fredagen träffade jag en öronläkare på Sabbatsbergs Sjukhus och hon fick mig att förstå att stress och spända käkmuskler har en stor del i min tinnitus - och att jag aktivt, genom 'tunggymnastik' kan lindra mina besvär. Troligen har jag gått med det så länge så helt av med det blir jag nog inte. Men det är OK - bara det håller sig på en uthärdlig nivå. 

Att det tjuter och susar i bakgrunden, hela tiden, det är jag så van vid och det kan jag stå ut med. Men när det är så starkt så att det tar över - då är det riktigt jobbigt.

Så nu försöker jag komma ihåg att göra min 'tunggymnastik' minst tre gånger om dagen. När jag är ensam i ett rum - eller i bilen.

Så här kan ett övningspass se ut:

1   Sträck ut tungan så långt det går, spänn tungan, slappna av

2  Sträck tungan så långt det går åt vänster, känn hur spänd muskeln är, slappna av

3  Sträck åt höger

4  Försök nå hakan med tungspetsen

5  Försök nå nästippen med tungspetsen

6  Tryck tungan mot gommen

osv, osv.

Det kan tydligen ta flera månader innan man når resultat - så det är bara att träna på.


Det påminner mig faktiskt lite om vikten av att göra knipövningar.


Nu ska jag ge sängen en chans igen.....   Gonatt!




 
 
veronica

veronica

6 april 2012 09:42

jag tycker så fruktansvärt synd om dej fina du. jag vet precis vad du går igenom. den smärtan man känner när det är som värst är obeskrivlig, ingen som inte gått igenom detta kan någonsin förstå.
jag avskyr när man går på toaletten och kissar, och efteråt svettas jag som en gris pga smärtan, det är så vidrigt och jobbigt.

jag har fått för mej att uretrit kan ha att göra med stress? vad tror du?

http://www.forevers.blogg.se

Birgitta

7 april 2012 09:43

Ja - jag tror faktiskt att stress är en faktor som bidrar till att man får uretrit. I mitt fall är jag övertygad att det är så.
Men - det kanske inte gäller i alla fall....
Nu - när skiten redan finns i min kropp och jag är inne i ett 'skov' - kan jag känna att när jag aktivt fokuserar på att vara avslappnad i underlivet - då lättar också smärtan.
Vid stress spänner man sig ju - ofta omedvetet.

 
Fanny

Fanny

6 april 2012 16:12

Hoppas du fick några timmar i alla fall. Irriterande att vara riktigt trött och kunna somna lätt alltid, men måsta ligga uppe på grund av något man hatar. Man är ju hellre vaken för att man har för kul för att somna.

Ironiskt, första dagen på länge mår jag faktiskt hyfsat bra. Har sovit ut ordentligt och rent av tagit en långpromenad. Du har varit hyfsat okej, och får det jättedåligt. Tvärtom liksom.
Jaja, krya på dig, hoppas du fick lite sömn! :)

http://urinrorskatarr.blogg.se

Birgitta

7 april 2012 09:39

Så skönt läsa att du fått sova ordentligt och mår hyfsat bra!!!
Jag är ute ur det värsta nu - för denna gång. Njuter varenda sekund jag inte har ont.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards