Alla inlägg under september 2011

Av Birgitta - 8 september 2011 21:50

Igår mådde jag jättebra - idag har jag haft ont igen.  Det är visserligen trevligt med omväxling - men just detta hattande från ena dagen till den andra börjar bli rätt jobbigt.

Idag har jag varit hos min läkare och bl a fått en dos Dermovat. Måtte den göra nytta. Tyvärr är hon numera ganska upptagen, intervjun med henne i Hemmets Journal har tydligen haft effekt på 'kundtillströmningen', och jag har fått nästa tid i slutet av oktober.

Jag berättade om att jag börjat ta Citodon mot de värsta smärtorna och det gillade hon inte riktigt. Jag förstod inte exakt varför. Enligt henne borde Arcoxia ge mig den smärtlindring jag behöver. Så nu ändrar hon den dosen från 90 mg en gång om dagen till 60 mg två gånger om dagen.

Jag ska ge det en chans.

Vi pratade också en del om hur svårt det är för framförallt manliga läkare att förstå hur fruktansvärt smärtsamt och jobbigt det är med uretrit. Samtidigt som det är enklare för en manlig urolog att sätta sig in i prostataproblemen. Hon berättade också att det finns ett antal olika varianter av prostatit - och att en av dem är exakt samma sak som uretrit hos kvinnor.  Och då gör man sondering på dom också. Än en gång tackar jag min lyckliga stjärna att jag är född med ett urinrör som bara är ca 4 cm långt.


Efter läkarbesöket hann jag med en liten runda i svampskogen - med ganska magert resultat. Någon har redan plockat alla dom gula kantarellerna och trattisarna har inte riktigt fått fart än. Däremot hittade jag flera stora blodriskor som inte var angripna av mask. Dom är smakrika. Alla andra svampar hoppar jag över.  Så nu har jag suttit framför TV´n och rensat svamp. Ska testa att torka blodriskorna, skurna i små bitar, det har jag aldrig gjort tidigare. Ska bli spännande se om det fungerar.

Av Birgitta - 7 september 2011 08:23

Den häftiga smärtan som kom farande häromdagen försvann alldeles av sig själv - utan hjälp av vare sig piller eller salva i urinröret. Nu känns det riktigt bra igen och denna senaste natt behövde jag bara gå upp två gånger. Nästan kors i taket med tanke på hur det varit den senaste tiden. Bara det att vakna utan smärta och utan att behöva rusa upp på toaletten. Kunna ligga och morna sig i sängen en stund. Lyx!!


Det är riktigt pestigt väder utanför fönstret just nu. Det blåser och regnar och är grått och trist. Hösten är verkligen på ingång på allvar. Varför har vi så korta somrar i Sverige?? Mitt idealår skulle se ut så här: sommar från mars till oktober, höst i november, vinter i december & januari, sedan vår i februari.  Innan jag fick denna sketans uretrit gillade jag vintrarna också, åkte både skidor och skridskor, men numera undviker jag dessa aktiviteter. Enda nyttan med snön är att det blir ljust i mörkret och att det blir vackert.


Nu är vårt lilla sovrum färdigrenoverat. Vi har t o m (eller snarare M har) slipat och lackat golvet. Här kommer en gammal och en ny bild:

   

Av Birgitta - 5 september 2011 08:42

Med hjälp av Citodon (2 st) plus golfbil lyckades jag ta mig runt golfbanan tillsammans med M. Och vi kom faktiskt på sjätte plats i vår tävlingsklass - alldeles utanför prisplats, precis som förra gången jag var med i en tävling....

Men helt lätt var det inte. M sa att det såg ut som om jag var rädd för att sätta ner foten i marken när jag gick, och det var ju på pricken. Varenda steg gjorde så ont så jag försökte gå så försiktigt, så försiktigt. 

Men - jag är så glad att jag trots allt kunde vara med. Det är ju så kul!!!


Idag ska jag köra grus - om kroppen tillåter. Prognosen verkar rätt OK - nu när jag sitter helt stilla så känns det riktigt bra. Jag får starta upp kroppen lite sakta och fint så kanske den klarar av att köra skottkärra om någon timme eller så.

Av Birgitta - 4 september 2011 10:05

Ibland är förmiddagarna värst, framförallt när det gäller trängningar. T ex igår.  Det sista vi gör vad gäller renovering av vårt sovrum är att slipa golvet, och i förrgår var vi iväg och hyrde en slip på Tysks Måleri - och denna slip skulle alltså lämnas tillbaka i går förmiddag.

I vanlig ordning besöker jag toa det sista jag gör innan vi sätter oss i bilen. Det tar max 10 minuter att köra till Tysks - och när vi kommer dit är jag så toanödig så jag håller på att spricka. Men - tvingar mig att hålla mig, vågar inte be om att få låna deras toa igen - gjorde nämligen det dagen innan när vi hämtade slipen.....

Så när väl slipen är avlämnad tvingar jag M att köra till Erikshjälpen - som ligger strax intill - så att jag kan springa in på deras toa.

Så är det lugnt i ca 15 minuter, och under dessa 15 minuter hinner vi besöka Apoteket, plus att jag inhandlar ett nytt överkast till sängen på Lerdalia. Sedan är det dags igen. Panik!! Var finns det en toalett???? Jo - Fricks Konditori. Snabb körning dit - och in på deras toa, plus inköp av smarriga bullar till eftermiddagsfikat.

Så här håller jag på ganska ofta. Lite less på det hela är jag faktiskt.


Resten av dagen var rätt OK. Inga smärtor, inga akuta trängningar. Jag tog en lång, lång skogspromenad och plockade fem liter lingon (utan plockare...).

Men just nu är jag lite ledsen. Har rejält ont. Det kom i natt. Vaknade vid 3-tiden av riktigt vidrig, skärande smärta. Tog en Citodon direkt, men den verkar inte hjälpa på denna smärta. Undrar vad som är orsaken? Åt en riktigt stark korv igår - kanske inte var så bra.....


Om några timmar ska M och jag utgöra ett två-mannalag på en golftävling här i Rättvik och jag fasar för att spela tävling när jag har så här ont. Det är så svårt skärpa sig och få till slagen bra när smärtan river i underlivet. Samtidigt vill jag inte 'banga ur'.  Det är ju så himla kul!!

Ska nog peta i mig en - eller kanske två - Citodon till. Då kanske det går bra.


Satt framför TV´n igår kväll och rensade lingonen, hälften har jag kokat sylt av nu på morgonen och resten ska bli rårörda.

 


Av Birgitta - 2 september 2011 08:20

Så var det över för denna gång - i alla fall smärtorna och kramperna. Natt-trängningarna håller i sig, men det är som det är. Kanske skulle även det bli bättre om jag började med Detrusitolen igen - men jag vill inte. Förr eller senare lugnar nog det också ned sig - det har hänt förr - och till dess står jag ut.


Har sammanställt augusti månads statistik och ser till min förvåning att detta år faktiskt inte varit mycket bättre än förra årets augusti.  Undrar vad det beror på?

    

Av Birgitta - 1 september 2011 08:25

Dags att sammanfatta augusti och faktiskt har augusti varit den tristaste månaden på länge. Dom sista dagarna har varit riktigt jobbiga - för att inte tala om nätterna.

Natten till igår vaknade jag före tre och kunde inte somna om förrän framåt halv sju. Då var det nog mest oro i och för sig som höll mig vaken. Dagen innan (dvs i tisdags) hade jag jätteont i urinröret så jag tog faktiskt två doser cortison, en på morgonen och en på kvällen. Jag stod helt enkelt inte ut med smärtan längre. Och uretrit-smärtan sjönk undan, men jag vaknade på natten och hade rejält ont i benet igen - och blev jätteorolig att jag gjort något dumt som ätit cortison samtidigt som jag äter penicillin mot en infektion. Att cortisonet på något sätt skulle förvärra såret på benet.... Och grämde mig enormt att jag inte ringt någon kunnig person och kollat innan jag tog cortisonet. Men - jag var rätt desperat och tänkte inte på annat än att kunna röra mig igen.


Och nu i natt var det inte bättre - fast tvärtom, dvs jag somnade aldrig. Hade en ganska bra dag igår, fram till kvällen. Då började smärtan komma krypande, men inte värre än att det var OK. La mig ganska tidigt - trött efter förra nattens uppesittande - och när jag ligger där i sängen och försöker somna kommer kramperna helt plötsligt farande.  Det var längesedan. Utan att jag gjorde något, inte ens rörde mig, så skar det till med jämna mellanrum, så där var trettionde sekund. Och det slutade inte.

Så jag gjorde som natten innan - gick upp och satte mig vid PC´n och körde en massa gamla SVT Play, drack vatten och väntade på att det skulle gå över. Vid 2-tiden var jag less på det hela, tog en Citodon och kröp i säng. Och lyckades till slut somna.

Puh - vilka nätter!!


Om man ska se något positivt i det hela så är det väl att det ibland är ganska mysigt att vara vaken på natten. Nu är det ju väldigt mörkt igen och här där jag är finns inga gatlyktor så det är verkligen becksvart. Och förra natten var det fullständigt stjärnklart. Jag stod länge och tittade ut på stjärnhimlen och hade bl a hela Karlavagnen alldeles över trädtopparna precis utanför sovrumsfönstret. Det är häftigt när man ser alla stjärnor så klart.


Något som däremot är trist i år är mina grönsaksodlingar. Dom vill sig inte alls. Morötterna och salladen är det enda som det blivit något av. Rödbetor och gurkor orkar inte växa till sig. M säger att jag gödslat för dåligt - och det har han troligen rätt i. Jag har inte gödslat alls......  Årets lärdom, m a o.

Blev väl så skraj av alla skriverier om ehec i början på sommaren så jag vågade inte köpa kogödsel. Och inget annat heller för den delen.

Någon som har ett tips på vad jag ska använda - nästa år??





Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards