Alla inlägg under juli 2011

Av Birgitta - 21 juli 2011 08:06

Jag ropade nog hej lite för fort igår när jag jublade över att uretritanfallet var över för den här gången. Riktigt så bra var det inte.

Smärtan var borta - och den är inte saknad - men även denna natt har varit en riktig uppe-rännar-natt. Hela natten!! Blir lite jobbigt i längden att inte få sova mer än max en timme i taget. Känns som att vara småbarnsförälder igen....

Tur att jag inte har ett jobb jag måste upp och vara pigg till.


Ibland undrar jag hur jag orkade med dessa nätter under alla de år då jag jobbade heltid?? Men jag är ju en tjurig typ - och vägrade nog låta sjukdomen ta över mitt liv.

Under många år såg jag det inte ens som en sjukdom.  Den första som sa till mig att jag faktiskt hade en sjukdom var sköterskan hos min första urolog - och det sa hon när jag gått där i några år. Jag minns att jag studsade till. Sjukdom!!?? Jag!?  Nej - jag kunde väl inte vara sjuk?  Hade bara jobbigt med mitt urinrör.....

Har tänkt om på den fronten - om man säger så.....


Sedan har jag en liten undran: vart har sommaren tagit vägen??   Så här dags på morgonen brukar jag sitta ute med min kaffekopp och njuta av värmen - idag sticker jag inte ut näsan utanför dörren. Tvättade och hängde ut lakan i går förmiddag - sedan kom störtregnet och gav dom några extra sköljningar. Nu har dom hängt ute hela natten och jag hoppas, hoppas att dom hinner torka innan nästa skur kommer.


Idag börjar dom spela Nordea Masters på Bro Hof utanför Stockholm - och SVT sänder - kors i taket!! Jag spelade den banan en gång förra året, svindyr men en fantastiskt underbar vacker bana. Och jättesvår!!  Jag kommer att sitta klistrad framför TV´n (om inte solen råkar visa sig - då sticker jag ut och spelar själv...).

ANNONS
Av Birgitta - 20 juli 2011 17:35

Så var det över för denna gång. 

Smärtan klingade av i går kväll, trängningarna satt i till ca tre i natt - därefter sov jag gott till nio i morse och idag har jag kunnar röra mig helt obehindrat igen.

Den här attacken var ganska kraftig. Rejäl smärta och hemska trängningar. Undrar vad det var som framkallade det.

Jag har ju kommit på några saker som jag vet att jag ska undvika - men den här gången är jag ett stort frågetecken.  Och jag är övertygad om att utan några cortisondoser så hade det inte gått över så fort. Jag vet att det inte är etablerad behandling - men om det är det enda som hjälper då kan det väl inte vara fel att ta till det?

Jag loggar noga när jag tar en dos och hur mycket jag tar och redovisar för min läkare.


Min stora önskan är bara att jag inte ska få dom här anfallen så ofta, så tätt. Dom kommer ungefär med två veckors mellanrum. Jag skulle vilja vara symptomfri längre period än så. Visst borde det väl gå?  Eller är det att begära för mycket??

ANNONS
Av Birgitta - 19 juli 2011 20:06

Den mentala träningen gick fullständigt åt skogen.

Det här har varit de två värsta dagarna - inklusive mellanliggande natt - som jag upplevt på i alla fall några veckor.

Riktigt, riktigt hemskt har det varit.

Golf i spöregn blev det verkligen på Söderhamns golfbana igår. T o m åska som tvingade oss att strunta i dom sista tre hålen. Men det allra värsta var nog den enerverande konstanta smärtan. Det var urjobbigt att gå. Men jag är ju en tjurig typ och jag vägrar låta denna smärta hindra mig från att spela golf. T o  m i spöregn.

Kilafors Herrgård var verkligen ett trevligt ställe att övernatta på - kan rekommenderas.

Jag hörde att Henrik Stenson hade kommenterat sista dagen på British Open förra helgen att det hade varit som att vara i en biltvätt i fyra timmar. Ungefär så hade vi det också.....

Men min natt blev vidrig. Lyckades sova fram till tre ungefär - sedan var det kört. Dessa hemska smärtor...... Satt uppe några timmar i en fåtölj och löste korsord.

Jag petade i mig några av dom piller som jag egentligen inte får skriva om - men det hjälpte inte.

Riktigt ynklig var jag - och detta ynkliga har hållit i sig hela dagen. Det lättade så pass att så länge jag höll mig i stillhet var det uthärdligt, men gå var inte att tänka på. Och det var ju dags för ytterligare en golfrunda. Denna gång i Bollnäs och i strålande solsken. Går inte att stå över.....

Men - jag fick åka bil, så jag tog mig runt banan, men med katastrofalt resultat.

Banan var fantastiskt vacker. Måste dit igen, någon gång när jag mår bättre.


M har en laddning Citodon hemma - så jag testade att ta en sådan och tyckre det lindrade lite - så ikväll när det är dags att sova får det bli en till. Det är så deprimerande att försöka sova när det brinner ett eldklot i underlivet.


Den här gången har jag absolut ingen aning om vad som har framkallat skovet. Jag har inte ätit något olämpligt och inte utsatt mig för något som kan vara oroande.

Om det inte bara var den lilla utflykten som lockade fram inflammationen. Jag ville så gärna vara bra  - så mitt undermedvetna gjorde tvärtom. Jag har fått ett mail från en kvinna som berättat om att just detta hänt henne vid några tillfällen.

Hur hanterar man sådant? 

Någon som har ett tips om hur man lurar sitt undermedvetna?

 

Av Birgitta - 18 juli 2011 07:53

Denna måndagsmorgon är en bedrövlig morgon ur många perspektiv. Dels är vädret genomruttet, regn, regn, regn och dels sitter uretriteländet som en kniv in i underlivet igen. Har varit uppe minst sex gånger i natt - och sovit som en kratta däremellan. Ont, ont, ont!!!

Lite synd om mig är det just nu.

Dessutom är det typiskt att det kommer just idag när vi har planerat en liten två-dagars utflykt med våra vänner. Ska köra till Söderhamn (har aldrig varit där), spela deras golfbana idag, sova på någon herrgård (där vi lyckades fixa två rum fastän det är O-ringen i närheten och ALLT var bokat!) och sedan ska vi spela på Bollnäs Golfklubb morgon.

Lite trist med regnet - men det är bara att ta på regnkläder och fram med stora paraplyet - spela golf gör vi ändå. Men att samtidigt ha ont i kroppen och knappt kunna gå - och behöva toaletter en gång i halvtimmen. Då blir det lite motigt.


Mitt vanliga lilla knep att hälla i mig en massa kaffe och vatten vågar jag inte ta till idag - då blir bilresan riktigt jobbig.


Dags för mental träning på hög nivå!!


Av Birgitta - 17 juli 2011 20:55

Jag har hamnat i en berg - och dalbana. Och det är inte första gången. Smärtan/svedan kommer och går utan någon - som jag tycker - vettig anledning. Det är inte vrålhemskt - men lite småjobbigt.

Jag har haft så många bra dagar så jag blir lite grinig när jag märker att jag håller på att halka ner i ett skov igen.

Men - allting är ju relativt. Om man haft lyckan att ha en kropp där denna naturliga & viktiga kroppsfunktion fungerat perfekt - då kan jag tänka mig att det jag upplever just nu känns hemskt. Men för en sån som mig - som insett att man inte ska ta dom mest basala kroppsfunktionerna för givna - är det mest bara uppgivet. Så var det dags igen..... Hoppas det inte blir långvarigt..... Attans skit....


Igår mådde jag superbra, och det var extra bra för jag spelade en liten golftävling. Det handlade om tvåmannalag, och jag och min väninna B bildade ett lag, M och hennes man bildade ett annat lag.

Den största triumfen var att vi damer/tjejer/tanter vann över våra män!! Och det hade vi inte fixat om min kropp konstrat.

Nästa lilla triumf var att vårt lag lyckades komma på nionde plats - av 42 startande lag. Nästan nöjd med det....  Det retliga var att dom hade åtta priser - så vi hamnade alldeles utanför prislistan. Snopet!!   Det är alltid trevligt att få kliva fram och hämta ett pris. Den här gången var det ett sängföretag från Älvdalen som sponsrade tävlingen så priserna bestod av täcken, kuddar osv. Aldrig fel förnya det förrådet! Men - det blev inget....


Idag firar vi ett jubileum! Det är exakt 20 år sedan vi kom hit till vår lilla stuga utanför Rättvik. 20 år!!  Tänk vad fort tiden går. Då var jag ung och pigg och frisk!! Och hade ingen aning om vilket helvete jag skulle ramla ner i några år senare.


I min senaste blogg lovade jag några bilder från fäboden. Vet inte om någon är intresserad - men här kommer dom:

           Av Birgitta - 15 juli 2011 09:50

Antal uppstigningar i natt: två! Det tar sig!!

Nivå på morgonsveda: också en tvåa. Hmmmm- mindre bra...

Men positiva mig tror stenhårt på att det snart går över.


Nu är moster nerkörd till bussterminalen i Stockholm och bussen har landat i Norrköping igen.

Det är nyttigt att ha gäster ibland. Vi har haft vårt lilla ställe utanför Rättvik i tjugo år nu - men jag har aldrig tagit mig till någon fäbod under alla dessa år.

Förrän nu! Man måste ju visa sina gäster vad som finns i trakten och fäbod är väl något av det mest pittoreskt lokala som finns i Dalarna. Vi besökte Karl Töfåsens fäbod, norr om Vikarbyn, igår och beskådade dom söta kalvarna, getterna, fåren, kattungarna.

Hade gärna köpt med mig lite nykärnat smör - men allt var förbokat. Så det fick bli en liten bytta med färskost, smaksatt med gräslök. Moster köpte också en bytta - men hon tyckte inte om den - så jag fick hennes också.  Den är lite torr i konsistensen, men jag tror den blir perfekt att smula ner i en sallad tillsammans med bitar av päron.

Jag gick där i solen och försökte tänka mig in i hur det var att vara piga för längesedan och bli avpolletterad med en massa kor, får och getter mitt inne i skogen för en hel sommar.... Säkert skönt emellanåt men också isolerat och slitigt.

Imponerande att det finns dom som vill hålla denna kultur levande. Hon som stod och jobbade med dagens smörtillverkning berättade att hon bodde där hela sommaren - och hade gjort sedan hon var 18 år. Tisdagarna var hon ledig, då är fäboden stängd. Då åkte hon ner till samhället och civilisationen....


Imorgon kommer några bilder som jag tog - har glömt min nerladdningskabel i stugan och sitter i Sumpan just nu.

Av Birgitta - 14 juli 2011 20:54

Idag är det Frankrikes nationaldag och jag kan inte låta bli att minnas den 14 juli 1989, dvs 200-års dagen av Franska Revolutionen. Den dagen befann jag mig i Paris. Och jag var inte ensam. Det var överfullt med folk. Parader. Tanks som for fram på gatorna. Helikoptrar som hovrade. Alla publika färdmedel var gratis, dvs bussar, tunnelbana, tåg. Det var bara att kliva på och åka vart man ville.

Och jag har inga som helst minnen av att jag behövde springa och söka efter toaletter hela tiden. Men de här var ju många år innan jag drabbades av uretrit-helvetet....


Och det känns mer och mer som att mina värsta helvetesdagar håller sig på avstånd. Jag fick ett litet skov för några dagar sedan - men nu har det lugnat ner sig, t o m dom efterhängsna trängningarna har lagt sig till ro.

Bara ni som upplevt det helvete jag skriver om förstår vilken oerhörd lättnad det är.

Min läkare skrev i artikeln i Hemmets Journal för en tid sedan: 'alla patienter ska kunna bli symptomfria'.  Det man kan undra över är varför det ska behöva ta så lång tid för somliga. Varför finns det inte läkare på alla orter som vet vad uretrit är och som vet hur man kan ge lindring och uppnår symptomfrihet?


Undrar hur många av våra allmänläkare som läser Hemmets Journal???


Av Birgitta - 13 juli 2011 22:28

Bara en kort liten rapport innan det är dags att krypa i säng.

Dom trängningar som jag småklagade på igår har hängt sig kvar idag. Framförallt på morgonen & förmiddagen.  Drog iväg med min 89-åriga moster till Styggforsen och hann knappt fram (knappt två mil från Rättvik) innan jag var så toanödig så jag höll på att sprängas. Ändå var ett toabesök - i vanlig ordning - det sista jag gjorde innan vi körde iväg. Blev till att gömma mig bakom kaffestugan vid Styggforsen - som ännu inte hade öppnat.

Efter att därefter ha besökt Dalhalla, Tällberg och Hildasholm i Leksand avslutade vi dagen med en nio-håls golfrunda. Jag hyrde en golfbil och moster körde den....

Det var första gången hon besökte en golfbana. Vet inte om hon tyckte det var så kul - förutom att få köra den lilla bilen. Sin egen bil sålde hon för några år sedan och hon saknade den, sa hon.


Nu har hon krupit i säng och jag ska göra sammalunda. Hoppas min nattsömn blir bättre än den varit de senaste nätterna - har tvingats upp en gång i timmen, ibland oftare, och det förstör nattsömnen.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se