Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Onsdag - 29 juni 2011

Av Birgitta - 29 juni 2011 08:58

Jag är inne i en konstig period.

Både bra och dålig på samma gång. Lite upp och ner, hipp som happ, utan någon vettig anledning, som det känns i alla fall.

Middagen med mina gamla kolleger i går kväll blev verkligen jättetrevlig. Vi satt i princip ute på gatan - på Folkungagatan, Bishop Arms - och njöt av värme och god mat - och lite rosévin. Och jag sprang som en tätting på toaletten hela tiden. Utan att ha ont, bara konstant toanödig.

Har sovit bra i natt - bara två toabesök på hela natten, vilket är märkligt med tanke på hur trängningarna pinade mig i går kväll.

Och nu på morgonen sitter smärtan där igen. Och är så pass kraftig att jag faktiskt petat i mig en dos Betapred.

Vet inte om det är så bra egentligen, men jag vill verkligen inte ha ont. Jag har haft så mycket ont så jag visserligen borde vara van - men jag VILL INTE ha ont längre.

Jag börjar bli obstinat.

Jag har varit tålig tillräckligt läge känns det som.

Varför ska jag - eller vem som helst - acceptera en smärtande kropp??

Varför ska jag inte kunna röra mig ett steg utan att det skär som knivar genom kroppen?

Varför är inte smärtlindrig en av de grundläggande mänskliga rättigheterna?


Nu börjar snart cortisonet verka och jag kommer att kunna ge mig ut och njuta av ännu en underbar sommardag. Inte ett moln är det på himlen. Och i eftermiddag är det dags för en golfrunda igen - denna gång med mina golfande tjejkompisar, det s k Shattegänget. Vi ska spela på Brollsta, norr om Stockholm. Det blir premiär för mig på den banan.


Jag fyller mina dagar med kuliga saker.....

 
 
Ingen bild

blomknopp

29 juni 2011 18:21

Jag är arg idag över att vi inte får tillräcklig smärtlindring. Vad är det för djävla sätt? Läkaren på SÖSakuten sa att vårdcentralsläkarna ska skriva ut värkmedicinen. Han sa också att man får byta upp sig till morfinpreparat när inte nåt annat hjälper. Jag tänker gå till vårdcentralen och hota slå sönder där, jag som är världens lugnaste människa. Jag fick iaf 50 st. Citodon och Terracortril/polymyxinsalva av gynläkaren igår.....salvan...vet inte om det underlättar. 2 Citodon....ja det tar iaf. bort den smärtan i svanskotan och fingerleden som är inflammerad. Urinröret bättre men jag kan inte koncentrera mig på nåt annat fortf. alltså inte tillräcklig smärtlindring. Jag som har semester snart....VILKEN SEMESTER JAG SKA HA!!!! och det bara för att läkare skiter i en. Här kommer en missbrukare....vänta ni bara om jag får hämnas nån gång. Visst jag vet en privatläkare som respekterar patienterna och som kan skilja ut smärta från missbruk och jag kan boka tid och få medicin därifrån men det är ju helt sjukt!

Birgitta

2 juli 2011 09:15

Hej Blomknopp!

Jag lider med dig, det är hemskt att leva med smärta, och att dessutom inte bli tagen på allvar av dom som har makt att ge smärtlindring gör det hela ännu värre.
Jag har funderat en del på varför just smärtlindring är så svårt. Och det enda jag kan komma på är att smärta är så oerhört subjektivt. Det går inte att se. Och att sätta sig in i någon annans smärta måste vara det svåraste för en läkare. Och om man dessutom är man och aldrig haft problem med sina urinvägar så är det ännu svårare att förstå hur fruktansvärt vidrigt ont det kan göra i en kvinnas urinrör.

Det här är inget försvar för läkarnas beteende - bara ett försök till förklaring. För jag håller med dig - det är skrämmande att man låter folk leva med smärta - om det finns medel som kan lindra den. Om man tvingas ta riktigt starka saker för att bli av med smärtan så är det väl bara för läkaren att hålla lite koll på patienten - dvs boka täta återbesök....

Blomknopp - du har en hel del tankar om det här. Varför skapar du inte en tråd på uretrit-forumet under t ex kategorin 'Allmänt om Uretrit' ooh skriver ner dina tankar där. Då är det fler som kan läsa dom.
Du hittar dit på länken: www.uretrit.se/forum

 
Ingen bild

husara

4 juli 2011 14:01

Hej!
Med anledning av blomknopps mail: min läkare på Sofiahemmet berättade för mig på ett tidigt stadium att inga värkpreparat hjälper på uritrit, det är nämligen sveda och inte värk. Jag har ändå fått Voltaren, som inte hjälper det minsta. Jag tycker inte att du ska sluta skriva, Birgitta, det är väl bra med alla tips. Så länge det finns hopp med nya preparat så känns det ändå lite lättare. Tycker man inte om att läsa om detta så får man väl avstå!
Fortsatt Glad Sommar från Husara

Birgitta

4 juli 2011 21:31

Hej Husara!
Det är första gången jag hör någon dela upp begreppet smärta i sveda och värk. Men jag håller med - värkpreparat biter inte på uretrit.
Tack för dina uppmuntran - och ha en skön sommar!

 
Ingen bild

Kakan

6 juli 2011 22:29

Jag måste säga att jag trots allt tycker att Tradolan är det enda som hjälper lite, men vanliga värktabletter gör ingen skillnad alls.
Tänker på alla som har ont -lider med er, uretritsmärta är vidrigare än värst.

 
Ingen bild

blomknopp

21 juli 2011 16:45

Citodon hjälper lite för mig mot uretritsmärtorna men jag håller med om att Alvedon plus Ipren knappt gör nån skillnad. Jag önskar få mera feedback från dom som har provat LED-lamporna WARP 100 från Pharmalight. Jag kommer att fråga när jag har min cystoscopi men det är ju säkert att dom har någon uppdaterad information.
Jag ska först till vårdcentralen för mina reumatiska smärtor som har tagit överhanden, uretritsmärtorna känns minst just nu. Jag vågar inte dricka vin/alk för att jag misstänker försämring då, jag är inte säker ännu. Ska prova en gång för att se men vill inte bli så dålig som efter sista gången, det blir total betingning-aldrig mer vin/alk. Konstiga saker det händer i livet! Ska man tacka nej på en middag-Nej tack, min uretrit blir försämrad ??

 
Ingen bild

husara

10 augusti 2011 10:30

Jag läste blomknopps inlägg och kan tala om att alhokol visar sig direkt påverka mitt urinrör med kramp. Redan efter någon minut kommer kramp/ trängningen och jag måste bara ha en toalett. Då går det oftast bort. Om man på fest först får en välkomstdrink är det lättare, då kan man ju ursäkta sig och gå iväg. Om man däremot börjar med öl/vin vid matbordet är det betydligt värre! Det värsta är att ha ett riktigt skov och samtidigt vara trevlig! Ska pröva citodon nästa gång, tack för tips.

 
Ingen bild

blomknopp

16 augusti 2011 14:14

Citodon skrev jag tidigare att det hjälpte mig lite men man får inte ta det tillsammans med alk. för då blir det giftigt för levern. Alk, har ingen effekt på min uretrit, men jag har inte lärt känna den ännu. För mig så dominerar reumatismen i fingrarna och uretriten är ganska lugn. Jag blev lovad att så fort jag tycker jag behöver behandling får jag komma snabbt för vidgning och installation (cortison el. silverklorid)Jag behöver inte vänta 2 veckor utan får komma i stort sätt samma dag el. nästa-så ska det vara för alla. En sak jag inte är nöjd med så är det förskrivning av smärtstillande. Att det finns missbrukare är ingen ursäkt alls att inte skriva ut Citodon samt morfinpreparat till oss uretritdrabbade. Alla ska ha det man behöver hemma, typ iaf 10 tabletter Oxynorm-när det är som värst och tillräckligt med övrig värkmedicin.

 
Ingen bild

Anonym

22 augusti 2011 21:01

Att sätta in katerar själv med dermovat eller terracortil är det bästa jag har testat. Då kan man vidga urinröret två ggr/vecka på egen hand.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards