Alla inlägg under april 2011

Av Birgitta - 4 april 2011 09:03

Nu verkar det över för denna gång.

Natten har varit lugn, den konstanta smärtan är borta. Det skär bara till ibland när jag rör mig för hastigt. Jag försöker skärpa mig och röra mig försiktigt - fast det är egentligen emot min natur. Fort ska det gå!!!  M brukar säga att det är bra att jag tvingas ta det lite lugnt ibland. Undrar vad han menar med det??


Min lilla resväska är nu packad för Gbg-resan. Halva väskan - eller mer - består av varmfodrad regnjacka med kapuschong och vattentäta skor. Det ska nämligen regna just de två dagar jag ska vara i Göteborg - och syster min har hund som det ska promeneras med.

I övrigt ska det bli shopping, museibesök, bio, fika på stan. Inte helt fel. Hoppas nu att uretriten håller sig i skinnet så att jag kan röra mig hyfsat obehindrat. Gå på stan med smärta är så attans jobbigt. För att inte tala om att hela tiden vara toanödig och behöva leta efter toaletter.

ANNONS
Av Birgitta - 3 april 2011 11:03

Samma mönster denna natt som förra.

Dvs - sov rätt bra i fyra timmar men sedan var det kört. Vaknar återigen vid fyra-tiden med hemska smärtor. Gick upp vid 4.30-tiden och satte mig vid PC´n.

Ägnade några timmar åt att göra en massa quiz som finns på Svd.se, bl a en del av Högskoleprovet (ordförståelsen -jag fixade alla rätt!!!) plus en massa andra roliga (där jag inte fixade alla rätt någonstans...).


Vid sex-tiden tog jag en dos Betapred och några timmar senare hade den värsta smärtan lagt sig.

Hela gårdagen var en dag fylld av täta trängningar - troligen blir även det likadant idag.

Jag är faktiskt mest orolig att det inte ska gå över så att min resa till Gbg i morgon och mina tre dagar där blir små helveten. Det ska visserligen spöregna både tisdag och onsdag så det blir väl inga längre promenader i alla fall. Men jag är ett klart trevligare sällskap när jag inte har ont.


Jag har fått ett mail med en försynt påpekan om att jag kanske borde vara lite tydligare i en del av mina uttalanden - eller snarare i ett specifikt uttalande.

Det handlar om cystoskopi - varför man gör det och vad det kan ge.


Så här är det - och inget annat: när man får problem med urinvägarna och det är klart utrett att där inte finns några bakterier (dvs urinvägsinfektion kan uteslutas) bör man undersökas av urolog/gynekolog för att eliminera andra otrevliga saker - och detta görs med cystoskopi. Det läkaren kan se är dels om det finns cancer i urinblåsan, eller om ytan i urinblåsan ser dålig ut och man kanske ska ta vävnadsprov för att se om det handlar om IC (Interstitiell Cystit). I vissa fall kan läkaren också se att/om det är inflammerat i blåsa/urinrör och då blir en uretrit ganska tydlig. Men - och det är här jag varit lite otydlig - man kan alltså ha en uretrit utan att det syns vid cystoskopi. Det är väl snarare så att om där saknas bakterier, där inte finns någon cancer, vävnadsprov visar ingen IC - då är det troligen någon variant av uretrit som orsakar de problem man har. Och som kan ta sig väldigt skiftande uttryck. Och vara orsakat av en massa olika saker.

Jag ska se över texten på www.uretrit.se också - så att det inte finns några oklarheter.

Om jag fortfarande är otydlig - eller har fel i ovanstående - så får ni gärna kommentera. Det är viktigt att det blir rätt.


ANNONS
Av Birgitta - 2 april 2011 05:20

Så var det dags igen.

Vaknar - denna gång vid fyra-tiden - med smärta som är så pass stark att jag inte kan somna om. Ger upp försöken. Går upp, sätter på mig morgonrock, tar mitt vattenglas och parkerar mig framför PC´n.

Och i vanlig ordning undrar jag vad som triggat i gång det.

Kan det ha varit att jag kanske blev för kall när vi skottade snö i flera timmar i torsdags eftermiddag? Fast då borde jag bivit dålig natten efter tycker man. Inte två nätter efter....

Eller - är det den nya medicinen, som trots att den ska vara mer effektiv än den ttidigare inte är den bästa för mig?

Och jag har - också det i vanlig ordning - ingen aning.


Jag grämer mig enormt över att jag inte tog en behandling i tisdags (är det därför jag blir dålig?? Är det psykosomatiskt??).

Och som extra grädde på moset ligger mina Betapred-piller hemma i lådan, 27 mil från där jag befinner mig. Hur klantig får man vara?

Det är ju så nuförtiden att det absolut viktigaste när man packar är att få med sig tillräckligt många av alla piller man stoppar i sig. Och så glömde jag just dom.

Min enda livlina är att alla olika apotek vi har i vårt land nuförtiden har någon form av elekroniskt samarbete. För när jag hämtade ut en ny dos Betapred i veckan registrerade dom receptet 'i systemet' och kanske, kanske kan dom hitta det 'i systemet' här där jag befinner mig.

Just när det gäller recept har jag hittills varit lite gammaldags av mig, dvs levt i pappersvärlden och gått med mina gula receptlappar till apoteket. Min man däremot har allt liggande på nätet - och är väldigt nöjd med det. Nu i veckan var faktiskt första gången som jag tackade ja till att få recepten inlagda 'i systemet'. Klockan tio är det jag som står  utanför apoteket, ivrig att få se om det fungerar.


Det är ny månad så det är dags att redovisa lite statistik. Mars blev en riktigt bra månad. En ganska kortvarig topp i början, sedan många bra dagar. På slutet kom en dipp som inte har släppt, men som inte varit så kraftig - förrän nu i natt.

Jämfört med mars månad förra året så blev årets mars inte bara riktigt bra utan väldigt bra. Trots att jag just nu vill krypa ur mitt skinn så blir jag tydligen i alla fall bättre och bättre.

    


Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se