Alla inlägg under april 2011

Av Birgitta - 13 april 2011 10:57

Nu mår jag bra igen.

Hoppas det håller i sig länge, länge.....


Jag tror jag var lite väl kategorisk i mitt svar på en fråga häromdagen. Det kanske finns läkare som använder kateter för att lägga in cortison. Jag har bara inte träffat på någon. Det jag varit med om där dom använt kateter (förutom efter en operation med påse fastklistrad på benet) är när dom ger silverklorid (jag tror i alla fall att dom använde kateter då) plus vid de Gepan-behandlingar jag fick förra året.

Men som sagt - jag ber om ursäkt om jag uttalade mig för bestämt om något som var helt fel.....


I måndags kväll fick jag ytterligare ett bevis på min totala brist på bollsinne. Mitt tjejgolfgäng hade 'träff' på en bowlinghall i centrala Sthlm. Och det ser så attans kul ut - men jag klarar inte av det. Klotet bara rullar ner i rännan vid sidan om banan. Hela tiden!!!  Behöver jag berätta att jag blev sist i den inofficiella tävlingen. Det är egentligen ett mirakel att jag lyckats lära mig att spela golf.

Kul hade vi - jag också - men så frustrerande att inte fixa att kasta iväg klotet så att det går rakt.....

Av Birgitta - 11 april 2011 22:53

I morse satt morgonsvedan där igen. Och trängningarna var så där olidligt jobbiga som dom kan vara när man måste gå på toa en halvtimme efter att man var där. Om och om igen....

Ringde min urolog och till min stora lycka hade dom en avbokad tid att ge mig på eftermiddagen idag. Det blev lite småstruligt för jag hade lovat vara barnvakt hela dagen - men M fick rycka in när jag åkte till urologen. Så det löste sig. Och jag fick min dos Dermovat. Plus att vi kom överens om att jag ska ha ett antal behandlingar, i princip en/månad nu under sommaren. Så kanske mina skov kommer lite mer sällan.

Min läkare berättade också att flera av hennes patienter upplevt stora förbättringar efter att ha fått Dermovat-behandlingar.


För någon dag sedan kom det en fråga om det inte finns någon som är 'specialist' på uretrit och jag ställde den frågan till min läkare idag. Den enda hon kunde nämna som är en auktoritet inom området är en engelsk läkare, i London. Men när jag frågade hur hon behandlade sina uretrit-patienter fick jag svaret: ''Hiprex och silverklorid''!!!   Känns som stenåldern!!!

Nästa fråga jag ställde blev då: hur friska blir hennes patienter?? - och på den frågan fick jag inget svar. Men denna kvinnliga läkare i England har skrivit en massa böcker i ämnet - och är som sagt en auktoritet.  Måste erkänna att det känns lite uppgivet.

Varför finns det så mycket prestige inom läkarkåren??


Däremot har tydligen KS i Stockholm förstått att min läkare har ett bra sätt att behandla uretrit - så dom skickar sina patienter dit. Vilket får till följd att hon är ganska överbelastad. Kanske dags för urogyn-läkarna att lära sig något nytt!!

Av Birgitta - 10 april 2011 22:23

Mitt eget privata vårtecken: inga mamelucker längre!!

Äntligen kan jag gå ut i jeans!! Slut på att gå i kjol hela tiden. Härligt!

Att dessutom snön är borta, vägar och gångbanor torra och sopade, krokusar och tussilago blommar för fullt, solen värmer och det är drygt + 10 grader gör inte det hela sämre.
Det är helt enkelt äntligen VÅR!!!!!!

I alla fall var det det idag.  Meteorologerna hotar med eländesväder senare i veckan.....

Stockholm är en vacker stad. Besökte Skeppsholmen idag och det är härliga vyer  från bron över till Skeppsholmen. Mot Söder, mot Gamla Stan och mot Strandvägen.

Anledningen till mitt besök på Skeppsholmen var teater Galeasen. Såg en föreställning med Ingela Olsson. Hon var helt suverän. En monolog på 1 tim & 45 minuter.   Imponerande hur hon höll oss alla fokuserade och fascinerade från början till slut.

Och - jag klarade att sitta hela föreställningen utan att ens fundera på ett toalettbesök.

Bilden är tagen på bron över mot Skeppsholmen - mot Söder.....

 

Av Birgitta - 9 april 2011 10:13

Efter en veckas bortovaro har jag idag varit på mitt gym igen. Känns skönt. Får nästan abstinens när jag inte kan gå dit 2 - 3 ggr /vecka. Och någon nytta tror jag att mitt idoga gymmande har gjort. Jag hade inga problem hänga på min systers väldigt snabba skogsvandringar. Märkte t o m att hon flåsade mer än jag  i dom värsta uppförsbackarna. ;-)

Men hon ska ha bra kondis. Vandrar långa skogspromenader med vovve nästan varje dag plus cyklar fram & tillbaka till jobbet i ur och skur. Till skillnad från mig som lever vovvelöst och har åkt bil till jobbet i princip jämt.

Men - nu är det nya tider för Birgitta. Nu promeneras och gymmas det hej vilt.  Lite beroende på dagsformen visserligen - men ändå klart mycket mer än förr.


Det blir en intensiv lördag idag. Först gymmet (redan avklarat),  sedan ska M och jag med goda vänner på Soppteater inne i stan klockan 12, därefter kör vi ut till Kungsängen (vår golfklubb) som har Öppet Hus för säsongen idag (banorna är inte öppna, men shop & restaurang) och slutligen är det middag hemma hos andra goda vänner ikväll.

Märkligt hur det ibland kan gå långa perioder när man inget gör - och sedan händer allt på en gång.

Men jag gillar när det händer saker - och idag är min kropp på sitt allra bästa humör så jag kommer att klara denna dag galant.

Av Birgitta - 8 april 2011 22:03

För knappt en vecka sedan skrev jag ett desperat mail till min läkare och bönade och bad att hon skulle stoppa in mig mellan någon av sina patienter under nästa vecka. Men hon är väldigt fullbokad och det enda besked jag fått är att kanske, kanske kan det komma en återbudstid.

Jag var verkligen dålig och kände så starkt att det verkligen var dags för en ny omgång Dermovat.

Men jag tog mina två doser Betapred, en på lördagen och en på söndagen. Måndagen kändes rätt OK - och sedan dess har jag varit bra. Lite mycket toaspring på nätterna - men i övrigt bra.

Så just nu känner jag inget som helst behov av någon Dermovat.


Nu nästan skäms jag för mitt desperata mail.....  Jag var ju hos henne veckan innan och då kändes det ganska bra. Sedan kom dippen och med den desperationen.

Stön!!

Jag känner mig faktiskt lite larvig.

Å andra sidan är jag så enormt glad att jag mår så pass bra som jag gör för det mesta nuförtiden. Jag bara önskar att jag visste exakt varför. Troligen är det min kombination av läkemedel, hälsokost och undvikande av vissa maträtter som är nyckeln för mig.

Jag önskar så att alla ni andra också hittar era nycklar - för tyvärr finns det nog ingen universalnyckel för denna uretrit......





Av Birgitta - 7 april 2011 21:06

Ibland ska man ha tur.....

Tog tåget hem tillbaka till Sthlm idag - och får höra efter ett tag att alla tåg från & till Sthlm norrut står stilla p g a en nedriven kontaktledning vid Karlberg. Men jag kom söderifrån.  Så vi hade inga större problem, bara ca 25 minuter sena. Men - det var halvkaos vid Centralen.


Hönö-besöket som ursprungligen var tänkt genomföras igår blev av idag istället. Det regnade alldeles för mycket igår. Men idag - innan tåget gick hem - hann vi med ett besök ute i havsbandet. Och - kors i taket - idag sken solen. Det blåste visserligen full storm - men det regnade inte. Och det är verkligen vackert där ute på öarna. Jag delar med mig av en del bilder jag tog i dag - plus en bild av hunden som är riktigt fin. Och fullständigt vild ute i skogen. Men alltid kommer när matte ropar....


Min uretrit har hållit sig lugn flera dagar nu. Jag börjar se ett väldigt tydligt mönster: ett antal (8 - 10) mer eller mindre smärtfria dagar, sedan kommer ett elakt skov med kraftig smärta och jobbiga trängningar. Då behandlar jag mig med Betapred (brukar räcka med två omgångar) sedan lugnar det hela ner sig igen.

Vid det senaste skovet - för några dagar sedan - försökte jag få till ett läkarbesök för att få en Dermovat-dos, men det fanns inga tider. Och efter mina två Betapred-doser så känns det bra igen.  Och det är ju egentligen rätt OK. Man kanske inte ska begära mer??

       




Av Birgitta - 6 april 2011 08:51

Göteborg fortsätter att visa sig från sin absolut sämsta sida. Idag hänger dimman i trädtopparna och man fryser bara man tittar ut genom fönstret.

Men - vovven ska ut så det är bara att sätta på sig varma regnkläder och hänga med ut i skogen.

Antagligen ser det värre ut än var det är när man väl kommer ut. Fast - nej - idag är det nog precis så vidrigt som det ser ut......


Min uretrit sov hela gårdagen och även om vi vandrade utför Avenyn i spöregn så njöt jag av promenaden. Idag känns det lite värre. Jag ska försöka förtränga den irritation som ligger och gnager i underlivet. Idag blir det mental träning på hög nivå.

Jag hoppas också att den värsta dimman torkar bort. Vi hade tänkt ta oss till Hönö efter morgonpromenaden och det känns som en trevligare utflykt om det inte regnar hela tiden.

Av Birgitta - 5 april 2011 10:13

M kommer från Gbg och innan jag träffade honom hade jag aldrig varit i denna stad. Mina första minnen - när vi besökte hans mamma - var att det alltid regnade. I alla fall nästan alltid.

Och det håller i sig...

När jag vaknade i morse vid 7-tiden vräkte regnet ner utanför fönstret. Och när jag alldeles nyss pratade med M i telefon så beskrev han en klarblå himmel över Sundbyberg.

Är det inte typiskt??

Men - regnet har upphört och vi har hunnit med en lång promenad med hunden - i skogen.

Och jag kan gå idag. Har inte ont någonstans.

Så allt är egentligen ganska bra.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards