Alla inlägg under april 2011

Av Birgitta - 20 april 2011 06:22

Uppe i ottan - utan att ha vaknat av smärta. Den här gången är det resfebern som får mig att kliva upp före klockan sex. Nu är jag duschad och påklädd och snart ger vi oss iväg igen.

Kroppen mår så bra denna morgon. Har bara varit uppe två gånger i natt och känner mig lugn inför resan. Tur att det inte var i söndags vi skulle iväg - det hade bara inte gått. 


Vädret är lite tristare, det har t o m regnat i natt. Men det var väl bara att vänta eftersom jag tvättade alla våra fönster igår!!  Visst är det det som kallas - med ett finare uttryck - 'lagen om alltings minimala förträfflighet'?  Det finns ett råare uttryck för samma sak - men det lämpar sig inte i tryck!ANNONS
Av Birgitta - 19 april 2011 12:13

Jag upphör aldrig att förvånas över dessa svängningar som drar genom min kropp.

Idag är jag i princip OK igen. Inga som helst smärtor - och bara mindre trängningar.

Det är dags för en liten resa igen - sådant som man har tid med när man lämnat förvärvslivet (vilket i och för sig känns konstigt, fortfarande....) och jag har faktiskt fattat ett beslut: idag börjar jag medicinera mig med Detrusitol SR. Ska testa om det gör så att mina trängningar minskar - i alla fall under resan. Jag packar ner ögondroppar också eftersom jag vet av tidigare erfarenhet att Detrusitol gör så att mina ögon blir torra. Framförallt på morgnarna.


Nästa sak som fortfarande känns knasigt är mitt lager av mediciner som ska med när jag ger mig ut på en resa. En hel necessär bara med piller av olika slag. Vissa som måste ätas dagligen och andra som är bra att ha med 'för säkerhets skull'. Egentligen är det inte klokt - jag äter mer piller än min svärmor som fyller 94 i år....

Men - det är väl bara att vara tacksam att det finns piller som kan göra livet drägligt när kroppen börjar tappa stinget.


Någon annan som definitivt tappat stinget - upptäckte jag idag - är vår 30 år gamla dammsugare. Tyckte den sög lite svagt så jag öppnade för att undersöka om påsen var full. Och upptäcker att allt damm hamnat UTANFÖR påsen..... Dessutom sitter filterluckan löst - så den gör nog knappast någon nytta längre.

Det är nog dags att investera i en ny och fin.

Tänk om man kunde investera i en ny och fin kropp också - när den gamla börjar lägga av......

ANNONS
Av Birgitta - 18 april 2011 14:30

I did it!! 

Jag kunde spela golf idag. I detta underbara strålande vårväder med klarblå himmel och 17 plusgrader. Visserligen i mer eller mindre full storm, men ändå.

Jag kunde gå. Och dom extrema trängningarna som rev i kroppen hela gårdagen är borta.

Så skönt!

Jag tog ytterligare en dos - fast lite mindre (bara 6 piller) - Betapred innan jag kröp i säng i går kväll och det gjorde tydligen susen.


Vad jag inte begriper är vad som framkallade skovet igår. Det var längesedan jag noterade en nia i statistiken. Men när man tvingas besöka hemlighuset en gång i kvarten - då är det väl nästan 'värt' en nia??


Smärtan är inte helt borta - men den går att leva med. Och den gick att spela golf med. Slutresultatet blev inte något att skryta med - men jag lyckades göra tre par och det kändes bra. Och väldigt trevligt hade jag. Spelade med en bekant från golfklubben - och det blev nog lika mycket prat som det blev spel. Nästan ensamma på banan var vi. Det gick några 'gubbar' före oss som vi fick vänta på ibland - dom hade t o m mer problem med sina slag än vi hade. Men som sagt - det blev tid till prat. Och en mugg kaffe och macka 'i halvtid' på en bänk i solen.  Sämre kan man ha det!!


Idag dekorerar jag min blogg med lite vårblommor:

           

 


Av Birgitta - 17 april 2011 10:38

Nu gav jag upp - har precis hällt i mig den lilla 'shoten' med 8 Betapredtabletter upplösta i lite vatten.

Måtte det hjälpa!!

Det som framförallt är jobbigt idag är trängningarna. Smärtan ligger på 'behagliga' nivån 3 eller 4 - så det är uthärdligt. Men trängningarna!!! Hemska!! Sedan jag gick upp i morse har jag nog tvingats gå på toa en gång i kvarten. Jag håller på att bli galen av detta.

Och toanödigheten släpper inte. Jag kryper snart på väggarna.


Stön!!!


Och nu är det snart dags att åka till kalaset - hur ska detta gå?? Som det är nu klarar jag knappt ens bilresan dit.

Av Birgitta - 17 april 2011 06:44

Idag är det barnkalas.

Mina två barnbarn - helsyskon - fyller år med fyra dagars mellanrum och än så länge (förmodligen bara i år) får dom dela födelsedagsfest.

Det är fascinerande hur olika dom utvecklas. Den äldre gick vingligt vid 14 månader, den yngre sprang när hon var 11. Å andra sidan var den äldre fena på att skala ägg och mandariner - och sätta på hatten på pennor - redan vid ettårsåldern, och det gör inte den yngre.

Dessutom är dom naturligtvis mysigast i världen och jag är en mycket stolt mormor - allmänt kallad Mimmi.


Det ser ut att bli en fantastiskt härlig dag. Det enda trista är att min uretrit har vaknat i natt igen. Egentligen kände jag av den redan i går kväll men natten har vart hyfsat lugn - jag fick sova ända till sex. Men sedan var det kört.

Så just nu sitter jag och funderar om det är dags för en ny dos av Betapred? Eller om jag ska lugna mig ett tag? Härda ut. Dricka en massa vatten och se om det släpper av sig själv.

Inget kul gå på kalas som jag känner mig just nu. Jag har liksom vant av mig med att ha konstant ont. Jag var tåligare på något sätt för några år sedan. Då - när jag alltid hade ont - så var det bara att bita ihop och vara glad. Smärtan var en del av mitt liv. Nu vet jag hur det känns att inte ha ont och blir lite grinigare, eller i alla fall mindre sprallig, när smärtan kommer tillbaka.

Missförstå mig nu rätt - jag längtar INTE tillbaks till den konstanta smärtan. Jag är så ofantligt glad över att få känna mig frisk flera dagar i rad. Jag är bara lite putt att jag just idag känner mig sämre.


Jag har funderat på det där med att tipsa om bra läkare: det kanske är lämpligt att fråga er läkare om det är OK att namnge dom?  Å andra sidan har jag svårt tro att någon inte vill bli omnämnd för något positivt.......


Av Birgitta - 16 april 2011 19:26

Nu finns det en kategori som heter 'Läkare' på forumet. Och jag har lagt in namnet på dom två som jag har mest kontakt med.

Mina eventuella funderingar på lämpligheten försvann snabbt när jag hittade en websida som heter: www.doktorsguiden.se. Där kan man betygsätta läkare... Och kan man göra det - då måste man kunna rekommendera läkare som man upplever hanterar uretrit på ett bra sätt.


Så - ni som har träffat på en bra läkare - tveka inte att lägga dit ett namn. Jag får ofta mail från kvinnor - från olika delar av vårt avlånga land - som har behov av bra uretrit-läkare.


Jag har skapat 2 trådar, en för Stockholmsområdet och en för Dalarna. Kanske kan en tråd gälla för Skåne, en för Göteborgsområdet, osv, osv.


Jag hoppas att solen lyser på er lika härligt som den gör här i Sundbyberg. Det blåser som attan och det är kyligt i vinden, men äntligen, äntligen är vintern slut. Alla vinterstövlar är nu förpassade till källarförrådet. Och snart åker vinterjackorna samma väg. Och på måndag ska jag gå min första golfrunda på hemmabanan. Jiipii!!!

Av Birgitta - 15 april 2011 08:11

Smärtan fortsätter att hålla sig borta. Det är bara lite jobbigt med trängningarna. Har nog varit uppe fyra gånger i natt. Funderar allvarligt på att testa Detrusitol igen för att se om det blir bättre. Detrusitol, Detrusitol SR, Toviaz, Vesicare - alla är väl i princip samma sak..... Min läkare har valt att skriva ut Detrusitol.


Jag har ju ätit Detrusitol tidigare - för många år sedan - men gillade inte riktigt biverkningarna. Men då hade jag fortfarande så jobbigt med själva uretriten. Smärta & kramper mest hela tiden, så det blev väl för mycket 'av det goda'.


Nu - när smärta och kramper är sällsynta så känns det som att jag skulle vilja bli av med även trängningarna. Och då kanske jag står ut med lite muntorrhet....

Jag ska som sagt fundera allvarligt på detta.


En annan sak: tidigare i år la jag upp en Facebook-identitet för Uretrit, där tanken var att vi/ni skulle kunna diskutera uretrit-problem. Nu tar jag bort den identiteten, så dom av er som är vänner till 'Uretrit' kanske kommer att få ett meddelande om detta.

Det känns som att det forum vi skapat håller på att bli denna diskussionsplats. Och det räcker med den - tycker i alla fall jag.


Sedan funderar jag på en sak till: jag får ofta frågan om jag vet var det finns någon bra uretrit-läkare. Och jag har ju bara koll på några stycken - men samtidigt berättar en del av er ibland om bra läkare.

Så min andra fundering är: ska jag skapa en kategori på forumet som heter Uretrit-läkare? Där vi kan samla namn på bra läkare? T ex genom att skapa en tråd per landskap eller så - där  ni kan lägga in namn på era bra läkare. Vilket sjukhus eller mottagning dom jobbar på.

Själv tycker jag det är en ganska bra idé - men får man göra så?? Det kanske strider mot någon datalag eller nåt....


Jag ska fundera vidare på detta......

Av Birgitta - 14 april 2011 23:27

Har just kommit hem från en mindre tjejträff. Vi var tre gamla kollegor som åt en god middag tillsammans - hemma hos den ena av oss.

Vilken fröjd det är att kunna delta i konversationen utan att känna den allra minsta lilla smärta eller irritation i underlivet. Att helt kunna fokusera på samtalet.

Tre - eller om det var fyra - toabesök visserligen, men det blir väl så när man dricker ett glas vin, en massa glas vatten plus några stora baljor med te....


Mitt enda problem just nu (och det är egentligen ett lyx-problem) är att försöka förstå hur min nya telefon fungerar. Och att inte bli alltför irriterad på att batteriet bara räcker en dag. Jag har gett mig in i Android-världen. Ska t o m försöka blogga från telefonen.  I alla fall så småningom.......

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se