Direktlänk till inlägg 2 april 2011

Tidig lördag morgon - 2 april 2011

Av Birgitta - 2 april 2011 05:20

Så var det dags igen.

Vaknar - denna gång vid fyra-tiden - med smärta som är så pass stark att jag inte kan somna om. Ger upp försöken. Går upp, sätter på mig morgonrock, tar mitt vattenglas och parkerar mig framför PC´n.

Och i vanlig ordning undrar jag vad som triggat i gång det.

Kan det ha varit att jag kanske blev för kall när vi skottade snö i flera timmar i torsdags eftermiddag? Fast då borde jag bivit dålig natten efter tycker man. Inte två nätter efter....

Eller - är det den nya medicinen, som trots att den ska vara mer effektiv än den ttidigare inte är den bästa för mig?

Och jag har - också det i vanlig ordning - ingen aning.


Jag grämer mig enormt över att jag inte tog en behandling i tisdags (är det därför jag blir dålig?? Är det psykosomatiskt??).

Och som extra grädde på moset ligger mina Betapred-piller hemma i lådan, 27 mil från där jag befinner mig. Hur klantig får man vara?

Det är ju så nuförtiden att det absolut viktigaste när man packar är att få med sig tillräckligt många av alla piller man stoppar i sig. Och så glömde jag just dom.

Min enda livlina är att alla olika apotek vi har i vårt land nuförtiden har någon form av elekroniskt samarbete. För när jag hämtade ut en ny dos Betapred i veckan registrerade dom receptet 'i systemet' och kanske, kanske kan dom hitta det 'i systemet' här där jag befinner mig.

Just när det gäller recept har jag hittills varit lite gammaldags av mig, dvs levt i pappersvärlden och gått med mina gula receptlappar till apoteket. Min man däremot har allt liggande på nätet - och är väldigt nöjd med det. Nu i veckan var faktiskt första gången som jag tackade ja till att få recepten inlagda 'i systemet'. Klockan tio är det jag som står  utanför apoteket, ivrig att få se om det fungerar.


Det är ny månad så det är dags att redovisa lite statistik. Mars blev en riktigt bra månad. En ganska kortvarig topp i början, sedan många bra dagar. På slutet kom en dipp som inte har släppt, men som inte varit så kraftig - förrän nu i natt.

Jämfört med mars månad förra året så blev årets mars inte bara riktigt bra utan väldigt bra. Trots att jag just nu vill krypa ur mitt skinn så blir jag tydligen i alla fall bättre och bättre.

    


 
 
Ingen bild

Julia

2 april 2011 12:58

Hej, jag är en tjej på 15 år som är jätteräd för att jag har fått Uretrit. Men som du beskriver dina symptom så har du väldigt ont.

Jag känner bara att jag är kissnödig i stort sett helatiden, det försvinner dock när jag joggar. När jag ligger på rygg så är det som värst. Och jag är jättekänslig för tryck på nedre delen av magen, det gör inte ont men de får mig att känna mig väldigt kissnödig.

Jag får just nu antibiotika för urinvägs infektion, men symptomen har inte förbättrats trots att jag har käkat halva dosen nu.

Det känns verkligen inte som en urinvägs infektion, då jag varken har blod eller var i urinen, den är helt klar, och det svider inte när jag kissar, det kittlar bara väldigt obehagligt och känns obehagligt när jag torkar mig. Det känns som att jag har stora problem med att tömma mig, och jag försöker kissa var tredje timme men det kommer oftast inte så mycket trots att jag försöker dricka mycket vatten.

Förlåt för den långa kommentaren, men jag är väldigt rädd. Alla säger att det kommer försvinna av antibiotikan men det känns inte alls så. Jag kan inte ha sex med min pojkvän längre för det känns bara som att jag ska kissa på mig när han ligger över mig.

Skulle bli jätteglad om du svarade, tack

Birgitta

2 april 2011 14:47

Hej Julia!

Jag antar att du varit hos Vårdcentralen med dina besvär - och där fått antibiotikan? Vet du om du hade bakterier i urinen? Har man skickat på odling?
Om där fanns bakterier så är antibiotika rätt behandling. Enligt min erfarenhet så kan det ibland behövas mer än en behandlingsomgång. Kanske behöver du ett bredare antibiotika.
Men - det kan naturligtvis vara så att det inte är bakterier som ger dig dina problem. Uretrit kan yttra sig på många olika sätt. Inte alla har de smärtor som jag drabbas av, utan vissa har bara just de trängningskänslor som du berättar om.
Jag antar att du ska på återbesök till den som skrev ut antibiotikan. I så fall - ta noga reda på om du hade bakterier i urinen. Om inte - försök hitta en bra gynekolog, för om det är något annat än bakterier som ger dig besvären så kommer troligen inte antibiotika att hjälpa. Och då är det en bra gynekolog, alternativt en bra urolog, som kan hjälpa dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards