Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

Måndag - 14 mars 2011

Av Birgitta - 14 mars 2011 21:37

Tänk så lätt allting är när kroppen mår bra.


Det har kommit en del frågor och kommentarer om bl a cortison-behandlingar. Det står en del på www.uretrit.se - men här kommer lite mer. 


Det man vanligtvis använder är en form av cortison som heter Terakortil ooch är av typ I, dvs en svag variant av cortison.

För drygt tio år sedan började en kvinnlig gynekolog i Bjursås använda den starkaste formen av cortison, Dermovat (typ IV), på sina uretrit-patienter och fick mycket positiva erfarenheter.

Hon behandlade sina patienter med Dermovatkräm '1(-2) ggr/vecka första veckan, därefter 1 gång/vecka till besvärsfrihet'.

Dvs - vissa kvinnor fick bara en eller ett fåtal behandlingar - andra mycket mer.  Som mest fick en kvinna 15 behandlingar (hon blev bra....).

Läkaren ser tre grupper:

-  kvinnor som blir bra - och bara får ett fåtal återfall under resten av livet

-  kvinnor som blir bra - men får lite tätare återfall

-  kvinnor som inte blir riktigt bra, men har sämre och bättre perioder

Vad jag förstår så behandlar hon med Dermovat igen, när återfallen kommer.


Vilken typ av kvinna man är - ja vem vet.....


Tyvärr så har denna metod inte spridit sig mer än sporadiskt.

Själv har jag bett  min läkare om Dermovat - och fått det också. Ett antal behandlingar i höstas - den senaste strax före jul. Däremot vet jag inte om hon använder Dermovat på andra patienter. Jag ska träffa henne om några veckor och då ska fråga henne.


Jag tror på denna behandling. Och jag tror att det spelar roll hur snabbt man blir behandlad. Sedan kanske man måste kombinera med andra läkemedel. Jag äter dagligen Naproxen - som är ett anti-inflammatoriskt medel. Vågar inte sluta förrän jag haft en riktigt lååååång bra period.....

Dessutom har min läkare gett mig Betapred (cortison-piller) som jag kan 'självmedicinera' med när jag blir akut dålig (och det fungerar på mig).

Men - jag tror att Dermovat-behandingarna i höstas la grunden till att jag nu mår bra fler dagar än jag mår dåligt. Plus mina dagliga fyra kapslar Membrasin.


Så det verkar som att jag hör till mittengruppen, dvs mår bra men har ganska täta återfall.  De senaste återfallen har varit hemska i ett dygn - och jobbiga i ett dygn. Sedan har jag varit bra igen.

Och dom har kommit med ca 8 dagars mellanrum.

Skulle gärna se att det gick mer än 8 dagar - å andra sidan har dessa dagar varit fantastiskt underbara. Totalt uretrit-fria. Ljuvliga känsla!!!






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards