Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Lördag - 30 oktober 2010

Av Birgitta - 30 oktober 2010 09:37

Det är faktiskt riktigt skönt - i alla fall när smärtan sitter fastnaglad - att sova på en värmedyna.

Av säkerhetsskäl stänger den av sig automatiskt efter 90 minuter. Men jag springer ju på toa med jämna mellanrum under natten och varje gång har jag satt på värmedynan igen. Inte på max - då hade jag nog kokat till slut - men på mellannivån.

Resultatet är i alla fall att urinröret inte gör ont längre. Däremot smärtar det i själva urinblåsan. Eller i alla fall någonstans nedanför naveln. Så dagens första frukost blev Tradolan + Alvedon + kaffe. Tur jag har plåtmage!!


Idag ska det städas och lagas mat. Får besök av gamla vänner som vi träffar alltför sällan. Tänker bjuda på scampi indiana + ananaspaj. Jag är barnsligt förtjust i scampi eller jumboräkor - i alla former. När vi är på besök hos våra vänner i Houston åker vi och handlar dom dagsfärska direkt från dom som fiskat ute gulfen (inte i några mangroveträsk). Här hemma får det bli frysta från Vi-butiken. Jag hoppas att dom är ekologiskt odlade. Vill inte bidra till att natur förstörs.


 
 
Ingen bild

Dina

30 oktober 2010 14:14

Jag vill bara tacka dig för att du skapat uretrit.se och denna blogg. TUSEN TACK. Det är verkligen ett ljus i mörkret. /Dina

Birgitta

31 oktober 2010 01:03

Tack själv!!! Blev så glad - det var precis vad jag behövde just nu. Kvällen har varit vidrig!!

 
Kaktusblomman

Kaktusblomman

4 november 2010 01:32

Att smörja med xylocain gel runt urinröret kan hjälpa en del.Det finns väl många mediciner som hjälper mot överaktiv blåsa?Har du testat någon?

http://levamedsmarta.blogspot.com

Birgitta

4 november 2010 07:35

Smörja med xylocain har jag inte testat - men hört talas om. Hjälper det mot smärtan?

Mediciner mor överaktiv blåsa, finns det ett antal, t ex Detrusitol, Detrusitol SR, Vesicare, Toviaz.
Jag åt Detrusitol regelbundet under en period för flera år sedan men blev EXTREMT torr i ögon, mun, underliv - så det var jobbigt. Jag har ju dessutom inte dessa enorma trängningar hela tiden - bara ibland så jag vill inte äta medicinen konstant. Nu tar jag en tablett vid tillfällen när jag verkligen behöver klara mig utan en toalett.
Dessutom har jag en - kanske överoptimistisk - förhoppning om att kunna bli så bra så att jag inte ska behöva ta dessa läkemedel överhuvudtaget. Vägrar ge upp!!!

 
Kaktusblomman

Kaktusblomman

6 december 2010 20:45

Xylocain är effektivt mot smärtan och man slipper ta värktbletter som påverkar hela kroppen.Men det verkar bara i några timmar,sedan får man smörja igen.På apoteket finns flera medel mot torra slemhinnor.

http://levamedsmarta.blogspot.com

Birgitta

7 december 2010 22:03

Jag har hört detta från fler - men jag har inte provat det själv. Xylocain är ju det medel som min läkare bedövar med i samband med behandlingar i urinröret.
Tyvärr sitter inte alltid mina smärtor i urinröret - dom sitter högre upp. Jag tror att det är mina gamla fantomsmärtor som spökar ibland - och mot dom hjälper ingenting - utom möjligen Tryptizol. Och det har jag inge lust att äta. Så jag biter ihop.
Men - tack för tipset!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards