Alla inlägg under augusti 2010

Av Birgitta - 16 augusti 2010 08:22

Jag hoppas, hoppas att det värsta är över nu.


Gårdagen blev riktigt jobbig. Det är inte roligt när det sitter en skarp smärta rakt in i urinröret och urinblåsan - hela tiden. Och som växer när blåsan fylls - så man måste tömma ofta, ofta, bara för att kunna härda ut.


Det började lugna ner sig framåt kvällen, på så sätt att om jag var helt stilla så kändes det inte - och nu på morgonen verkar det ha lugnat ner sig ännu mer. Jag kan gå omkring här hemma utan att det gör ont.

Lite avvaktande är jag, lite rädd att det rätt som det är ska skära till igen, men jag hoppas som sagt att det är över för denna gång.

Det blev ett ganska kort skov i så fall - och det är tacksamt!


Annars njuter jag av den återkomna sommaren. Himlen är alldeles klarblå utanför fönstret......

Av Birgitta - 15 augusti 2010 09:11

Jag undrar hur långt det här eländiga skovet blir?

Kort, hoppas jag.

Har så ont. Hela tiden. Ibland kan det släppa en kort sekund när jag ligger alldeles stilla i sängen, men för det mesta så spelar det ingen roll om jag står, ligger eller sitter - det gör lika ont hela tiden.

Inget kul!!!

Tack och lov så krampar det i alla fall inte, så jag kan röra på mig, jag kan gå. Men det blir inga snabba promenader, snarare långsamma, försiktiga steg.


Jag var på Apoteket och köpte en burk Natriumbikarbonat igår, men jag har inte använt det än. Vet inte om jag vågar. Jag vill gärna ta ett samtal med min läkare först. Kvinnan som tog betalt på Apoteket sa att hon aldrig tidigare sålt det utan att det varit på recept, så då tänkte jag att jag inte ska börja självmedicinera. Jag kanske är feg i överkant?


Jag ska ta en värktablett och hoppas att det i alla fall ska lindra smärtan lite.

Av Birgitta - 14 augusti 2010 07:02

Upp som en sol - och ner som en pannkaka.....

Ena dagen bubblar glädjen genom hela kroppen -nästa dag brinner det.

I går mitt på dagen satte eländet igång igen.

Jag gjorde allt jag kunde för att förtränga att det faktiskt satt en smärta i kroppen igen. Försökte med ren tankekraft få bort den. Men det var helt kört.

Det höll sig trots allt på en acceptabel nivå igår - men i natt har det inte varit roligt.

Inte så farligt med trängningar, men smärtan sitter som en spik rakt in i urinblåsan och hela underlivet känns som ett kraftigt eldklot.

Det går inte att sova när det gör så ont. Jag tog en Tradolan när jag kröp i säng vid 23-tiden och tack vare den lyckades jag somna, men efter några timmar vaknade jag av smärtan och sedan var det mer eller mindre kört.

Jag känner mig uppgiven!

Varför kan jag inte få slippa detta elände mer än några få dagar??


Har tagit en Tradolan till nu på morgonen, ska dricka mycket vatten och sedan ska jag ta mig till Apoteket och köpa Natriumbikarbonat för nu ska jag försöka allt jag kan för att bli av med detta så fort som möjligt.

Kan det vara de sensste dagarnas kaffe??? Ska jag låta bli denna ädla dryck igen? Tänk om jag ändå visste!!

Av Birgitta - 13 augusti 2010 08:05

Jag fortsätter min tillvaro svävande en bit över marken. Lätt som en älva (!!) och mer eller mindre totalt smärtfri. Mer eller mindre, dvs hela gårdagen var toppenbra, natten OK, men nu på morgonen var det en smula sveda/irritation men det har redan gett sig av.

Tänk om jag visste om vilken - om någon - av mina behandlingar som till slut gett detta resultat. Tänk om jag visste vad - om något - jag ska undvika att göra för att slippa trilla ner i uretrit-hålet igen.

Nu vet jag ju inte det - så jag bara fortsätter njuta av tillvaron som den är och hoppas att jag får må så här bra i evighet......


Om ni får vägarna förbi Rättvik måste ni besöka Styggforsen. Den ligger knappt ett par mil norr om Rättvik, mot Furudal, innanför Boda Kyrka. Det är ett naturområde som är som en trollskog och där finns en ganska hög fors som kastar sig utför klipporna. Man går på trappor och gångstigar upp och runt forsen, och det är riktigt häftigt. Vi tog en tripp dit i går - här kommer några bilder:

        

Av Birgitta - 12 augusti 2010 09:02

Jag har absolut ingenting att klaga på!


Det är svårt att förstå att jag faktiskt sitter i samma kropp som för inte så längesedan var uppfylld av smärta och kramper. Just nu känns ingenting!


Jag spelade en golfrunda tillsammans med M och ett par goda vänner i går, i det strålande vackra och sköna vädret - och det var så underbart härligt att kunna ta ut stegen, gå med fart, svinga obehindrat, passera alla toaletter utan att ens fundera på att besöka dom. Ingen smärta, inga kramper, inga trängningar.

Tyvärr gick inte spelet bättre för det. Vi spelade en liten låtsastävling - killar mot tjejer (eller snarare gubbar mot gummor...) och killarna vann stort. Men - det tar vi igen nästa gång!!


Nu dricker jag kaffe igen - men jag har faktiskt dragit ner på mängden. Det kanske blir så när man har hållit upp ett tag. Kaffetarmen krymper. Kanske mår kroppen trots allt bäst av att inte få för mycket kaffe? Även om uretriten inte påverkas - vad jag kunde märka - så gick jag ju omkring med konstant huvudvärk i en vecka i ren abstinens. Inte bra.


Det är lite sämre väder idag - ganska mycket sämre faktiskt - men det gör ingenting. Ska plocka undan och städa för att bereda rum för min syster A-M och hennes man som passerar oss här i em och natt på sin väg hem efter en vecka med vandringar i i Tärnabyfjällen.

Hon är sjuksköterska så jag ska passa på att diskutera inflammationer i kroppen med henne. Eller snarare - kroppens förmåga eller oförmåga att hantera flera olika inflammationshärdar samtidigt.




Av Birgitta - 11 augusti 2010 08:45

För första gången på ett bra tag kan jag idag konstatera att statistiken för gårdagen blir noll i alla fält. Helt suveränt underbart att få en hel dag utan den allra minsta känning av min uretrit.

Och min vanliga morgonsveda/irritation kan överhuvudtaget inte anas nu när jag sitter här vid min PC. 


Uretrit kan ju orsakas av en hel massa olika saker. Min första urolog sa att en anledning kan vara att man gått omkring länge med en luftrörskatarr som sedan vandrat ner och blivit en urinrörskatarr, dvs en uretrit.

Kanske kan även andra inflammationer i kroppen vara orsak till att en uretrit drar igång?

Man kan verkligen börja undra.

Den kvinna som skrivit till mig om sina aningar om en koppling mellan en rotfylld tand och sin uretrit fick spontant den tanken från den tandläkare som för någon dag sedan drog ut tanden och upptäckte att där faktiskt fanns en dold spricka och en pyrande inflammation under tanden.

Tänk om alla läkare kunde försöka se lite utanför sitt eget specialområde och bry sig om - eller i alla fall fråga efter - hur kroppen i övrigt mår. Då kanske ett eller annat samband skulle kunna upptäckas. Och åtgärder kunna sättas in som behandlar grundproblemet.....


Jag fick en skön liten cykeltur till skogen med mitt barnbarn igår för att leta efter lite svamp. Kantarellerna lyste fullständigt med sin frånvaro - men vi hittade några fantastiskt vackra Stolta Fjällskivlingar:

     

Av Birgitta - 10 augusti 2010 08:03

Jubel och fröjd!!

Gårdagen blev en bra dag och det håller i sig än.

Om jag känner efter ordentligt så kan det anas en oro i urinröret/blåsan - men jag låter bli att känna efter.

Jag bara är glad att jag fått sova bra i natt och att jag vaknat utan den brännande smärtan.

Måtte det nu hålla i sig.

Idag ska jag ta hand om två-åriga barnbarnet en stund. Vi ska ut i skogen för att se om det börjat krypa upp några svampar än.

Av Birgitta - 9 augusti 2010 09:47

Nyckfullheten är ju ett av kännetecknen för uretrit - det kommer och går utan - för det mesta - någon synbar orsak.

Så var det igår.

Jag mådde riktigt bra på morgonen - men det gick över så fort vi satt oss i bilen för att från Björkö fara till Blidö. Jag satt alldeles stilla i bilen när helt plötsligt kramperna började köra genom underlivet. Jag försökte verkligen motarbeta kramperna genom att andas lugnt och slappna av - men det hjälpte inte. Till slut stoppade jag i mig en Tradolan - utan att kunna skölja ner med vatten (lite jobbigt var det fastän det är en liten tablett). Och till min stora lycka hjälpte det - så när vi kom fram till Blidö hade det värsta släppt.


Just nu sitter jag på en veranda hos en av M´s gamla vänner och tittar ut över en vik av havet - där det ligger några segelbåtar för ankar - och mår riktigt bra.

I vanlig ordning vaknade jag med morgonsmärta - men jag gick ut en liten promenad bort till Blidö Kyrka och nu har det onda släppt.

Det blev en lite dålig bild - men utsikten ovanför min PC är inte helt fel.....

  

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards