Alla inlägg under juli 2010

Av Birgitta - 23 juli 2010 07:36

Livet är faktiskt riktigt OK.

Min uretrit har hållit sig på en trevligt låg nivå under nästan hela juli. Jag vet att jag varit missmodig emellanåt - men jag kikade igenom min statistik nu på morgonen och det ser väldigt mycket trevligare ut denna månad än det gjort någon månad under hela våren.

Nästan inga krampkänningar överhuvudtaget och det är nästan det bästa, för kramperna är riktigt vidriga. Lite jobbiga trängningar ibland men det har bara varit under kortare perioder. Lite sveda/irritation  och ibland smärta - men inte värre än att jag kunnat hantera det. Inget som har lamslagit mig eller däckat mig. Under långa perioder har jag känt mig som en helt frisk person. Fantastiskt skönt!  Med tanke på att jag under många, många år gått med ett brinnande eldklot i underlivet så är tillvaron just nu som ett litet ''himmelrike'....

Idag kan jag faktiskt helt ärligt svara folk att 'jag mår jättebra' när dom frågar. Det sa jag nog för det mesta förut också - men oj vad jag ljög.....


Min läkare har tidigare om åren frågat om jag brukar märka av någon förbättring på sommaren - om värmen gör någon skillnad, men det har jag aldrig tidigare noterat. Men denna sommar har ju varit extrem varm hittills - kan det spela en roll för mitt välbefinnande?


Jag hoppas att det inte bara är värmen. Jag hoppas att detta tillstånd håller i sig även när hösten och kylan kommer krypande.

Det blir en första test idag - för idag visar termometern bara 11 grader just nu...


Av Birgitta - 22 juli 2010 07:49

Idag vaknar jag utan den gamla vanliga irritationen - så skönt - men jag sitter ändå här med ett glas vatten och en mugg kaffe....

Just in case....


Ett av problemen med att stjälpa i sig en massa vatten och kaffe är ju att det ska ut också - och tyvärr kan det ställa till en del problem. I går t ex. När jag verkligen hade det jobbigt när jag vaknade och drack MYCKET vatten (som visserligen hjälpte - det irriterade försvann). Vi - M och jag - fick för oss att åka ut till Bro Hof och titta på ProAm-spelet inför den stora golftävlingen som börjar där idag.

Som vanligt: det sista jag gör innan jag ger mig iväg (framförallt efter en halvjobbig morgon) är att besöka toaletten. Till Bro Hof tar det max 30 minuter att köra. Väl där tvingar jag M att köra en omväg förbi en skogsbacke där jag kan sätta mig, innan vi kan parkera ute på ett stort fält och promenera 1½ km.  Och när vi väl är framme vid golfbanan letar jag rätt på första bästa BajaMaja. Sedan lugnade det ner sig.... 


Bro Hof är en helt fantastisk anläggning. Så vacker!!! Svindyr att spela för oss vanliga människor men att lulla runt där igår - innan själva tävlingen har börjat och titta på proffsen som spelar sig runt banan tillsammans med några lyckliga amatörer - var inte helt fel.

Normalt brukar golfbanor ha en liten kiosk efter nio hål där man kan köpa sig något att äta - på Bro Hof är kiosken i form av ett vitt lusthus!!

En rolig detalj nu på tävlingen är att SAS är en av sponsorerna - så vid varje utslagsplats stod det små flygplan som markerar var spelaren ska stå.

  

  

  

Av Birgitta - 21 juli 2010 07:19

Igår överraskade nyckfullheten mig åt det positiva hållet: någon timme efter att jag öst galla över uretriten här i min blogg så upptäcker jag att allt jag gnällt över är borta. Ingen smärta, ingen sveda, inga trängningar - ingenting!!! Jiipiiii!!


Det var nästan så att jag fick nypa mig i skinnet för att känna efter om jag var vaken eller bara drömde.

Jag mår fortfarande jättebra!! Har bara varit uppe EN gång i natt!! Ibland undrar jag om jag verkligen bara är EN person - så olika kan kroppen bete sig från en dag till en annan, eller från en natt till en annan.


Alla mina kära och mina vänner var upptagna igår så jag gjorde det jag gillar att göra allra mest: tog min golfbag och körde ut till golfbanan. Gick en runda alldeles mol allena och bara njöt av att kunna röra mig fullständigt obehindrat.


På kvällen fick min barnsliga sida ett infall: mitt två-åriga barnbarn kallar mig för 'Mimmi' och på vägen ut att besöka henne i går kväll passerade jag ett shoppingcenter där jag hittade denna tröja (på rea!!), som blev min:

  



Av Birgitta - 20 juli 2010 06:59

Jag vill inte  vara en gnäll-kärring, och min avsikt är inte att gnälla - men jag blir så erbarmerligt trött på denna uretrit ibland. Trött på att det nästan hela tiden svider och irriterar, trött på att vara toanödig mest hela tiden, trött på att alltid, alltid behöva fundera på : var finns närmaste toa???, trött på att springa upp fyra, fem gånger på natten för att skvätta ur mig några centiliter.....


Samtidigt är jag ofantlligt glad och tacksam fför varenda stund som inte också innebär kramper och smärta. Och jag är självklart glad att jag inte har en dödlig sjukdom.


Det skulle bara vara så skönt att bli av med detta elände....  Jag har ju dagar när det känns nästan helt bra - längtar efter en sådan just nu...... Är - som ni kanske förstår - inne i en svid - irritation - och träng-period.


Jag fick ett mail för några dagar sedan från en kvinna som tipsade om att havtornsolja har visat sig ha en positiv effekt på uretrit. Hon arbetade på ett företag som saluför ett kosttillskott med denna olja i och erbjöd mig att testa. Jag tycker det låter spännande och väntar på att höra från henne igen. Min enda lilla fundering är att eftersom orsaken till uretrit kan variera så kanske havtornsoljan bara hjälper mot vissa typer av uretrit - och inte mot andra. Men det kan ju aldrig skada att testa - man lär väl inte bli sjukare av det...


Kosttillskottet heter Membrasin.







Av Birgitta - 19 juli 2010 08:30

Ibland känns det som att man sitter mitt i ett motsatsförhållande - eller vad jag ska kalla det....


I flera dagar nu - även idag - har jag vaknat med den välbekanta svedan/irritationen. Och eftersom jag fortfarande tror på teorin att en anledning till svedan kan vara att urinen är starkare på morgonen - och blåsan mindre -och det lindras om jag dricker ordentligt med vatten, så sätter jag igång att dricka - massor. Problemet är att min stackars lilla urinblåsa klarar inte av att hålla mer än max 1 dl, om ens det, och under sämre perioder så signalerar den töm, töm, töm hur ofta som helst.   Och om jag dessutom dricker mer än vanligt så kan ni gissa hur min tillvaro ter sig:

ett evinnerligt springande på toaletter.


Men - det får det vara värt, för den värsta svedan/irritationen brukar ge med sig. Helt bra har jag inte varit på flera dagar nu - men det är uthärdligt. Jag kan röra mig!!! Urinröret krampar inte!!

Av Birgitta - 18 juli 2010 08:06

Helt klart har jag hamnat i ett uretrit-skov - om än inte så illa som förra gången. Det svider och irriterar och tränger mest hela tiden. I natt har jag varit uppe på toa minst sex gånger och bättre nattsömn kan man ju ha.....


Jag har tagit en Tradolan nu på morgonen för att åtminstone försöka dämpa det hela. Ibland fungerar det - ibland inte.


Mitt lilla trädgårdsland har försett oss med sallad i flera veckor men igår skördade jag mina första rödbetor och sockerärtor. Inte så stora än - men oj så goda!!!!

  

Av Birgitta - 17 juli 2010 10:22

Tyvärr försvann inte irritationen igår morse mer än under några timmar - sedan satt den där resten av dagen. Som ett litet brinnande klot i underlivet. Så gårdagen blev riktigt jobbig - dels blev det kämpigt att gå, dels var jag tvungen besöka en toalett i snitt en gång/timme - hela dagen. Vid ett tillfälle blev det riktigt akut - jag tvingade M att köra in på en bensinmack men när jag dubbelvikt stapplar in till deras toa så är den upptagen!!  Vid sådana tillfällen fylls jag av en blandning av desperation, frustration och pinsamhet. Desperation - för att det tränger på så jag vet inte hur jag ska klara att knipa en sekund till.

Frustration - för att det överhuvudtaget blir så här... Vill inte ha denna uretrit.

Pinsamhet - för att jag inte kan stå som en normal människa medan jag otåligt väntar på att det ska bli min tur.....


Denna sveda/irrritation släppte inte på hela dagen och framåt kvällen kom det också några illa-varslande krampkänningar. Så jag var ganska bekymrad över hur natten skulle bli - men det gick bra. Behövde bara gå upp två gånger på hela natten. Irritationen sitter kvar nu idag men den är lindrigare än igår så jag hoppas, hoppas att det inte blir värre. Att det inte är starten på ett kraftigare uretrit-skov. 



Av Birgitta - 16 juli 2010 08:13

Morgon-irritationen var ganska kraftig idag, så vid 6:30-tiden gick jag upp och tog en Tradolan - och det har hjälpt. Nu känns det väldigt mycket bättre. Dessutom har jag hällt i mig två stora glas med vatten och nästan två stora muggar kaffe....

Nu är det dags för lite yoghurt med jordgubbar - sedan är jag redo ta itu med den här dagen.


Igår kom äntligen mina inköpta perenner ner i den nyanlagda rabatten. Många säckar jord har vi köpt, säkert 15 50-kilos, plus ett antal säckar med kogödsel som vi blandat in - så då ska väl blommorna trivas. Nu ska det bli spännande se om dom gillar det vi gjort och växer till - för det ser ganska ynkligt ut just nu. Dessutom saknas fortfarande riddarsporrarna.


Här kommer en liten bild på rabatten:

  

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards