Alla inlägg under maj 2010

Av Birgitta - 3 maj 2010 14:17

Åter i Sumpan!


I går fattade äntligen min kropp att jag var less på konstanta smärtor. Jag tog en Tradolan på morgonen - och sedan försvann det onda helt. Har inte kommit tillbaka än.

Tänk - bara att vakna i morse och ligga i sängen och inte känna det onda som suttit där varenda morgon under en lång tid. Så skönt!


Är det dom fyra cortisonbehandlingarna som äntligen gett effekt?  Eller är det bara ännu en nyckfullhet av uretriten?   Tänker inte grubbla - bara njuta så länge det varar.

På köpet har också trängningarna minskat och toabesöken gör inte ont.


Uppe i Rättvik lämnade jag mina fyra pallkragar - brunmålade. Om tre veckor ska dom fyllas med jord och sedan ska där sås allt möjligt. Det jag allra helst skulle vilja odla är Mache-sallad men har inte hittar frön till det någonstans. Bara vanlig sallad & isbergssallad i en massa olika former.

  



Av Birgitta - 2 maj 2010 08:34

Framåt 21-tiden i går kväll släppte äntligen det värsta och natten har varit lugn - bara två nattliga promenader mellan sovrum och badrum.....

Och när jag slog upp mina bruna i morse kändes det ingenting i underlivet - så jag skuttade glatt ur sängen, satte på kaffet, slog på radion, röjde lite i köket - och sedan SMACK - så satt smärtan där igen.......  Möjligen någon grad lägre än i går men alldeles tillräcklig för att vara otrevlig. Och humöret sjönk några nivåer. Ändå borde jag vara van vid det här laget. 


Jag fick en kommentar från Marlene som berättar om ett medel som heter URISEPT som jag blev lite nyfiken på. Men hon har helt rätt i sitt antaganade att det inte finns i Sverige - i alla fall blir det noll träffar när man söker efter det på fass.se. Googlade URISEPT och hittade följande information:

trimethoprim
Trimethoprim is reported as an ingredient of Urisept in Argentina


Om Trimehoprim är detsamma som Trimetaprim här hemma så är nog URISEPT tyvärr inget för mig - jag är allergisk mot Trimetaprim. Har fått en riktigt kraftig reaktion på det medlet en gång.

Det som annars är väldigt mycket trevligare idag än i går är vädret - i alla fall här i Rättvik. Igår regnade det i princip hela dagen - och nu strålar solen från en alldeles klar himmel. Det är lite kyligt fortfarande men det blir snart bättre. Och när min nyligen intagna Tradolan har gjort vad den ska då ger jag mig ut och vandrar.



Av Birgitta - 1 maj 2010 08:24

Låt mig säga så här: jag har haft bättre perioder än den jag är inne i just nu.........


Smärtan i underlivet vill inte släppa så även idag blev en Tradolan det första jag stoppade i mig. Natten har dessutom varit småjobbig - t o m lite värre än småjobbig.

Ska detta aldrig ge med sig????


Igår tog jag det första steget mot att verkligen få till ett litet grönsaksland här i Rättvik - jag köpte några 'pallkragar' och laserade dom i samma äktbruna färg som vi använder på huset. 

Sedan fick jag tipset att lägga dagstidningar under pallkragarna innan jag fyller dom med jord - för att stoppa ogräset från att växa upp bland mina 'grödor'. Jag hade tänkt köpa någon form av duk att lägga under - men att använda tidningar verkar ju smart.

Själva odlingen ska jag inte starta förrän efter Houston-resan.


Och igår kväll blev det verkligen en traditionell Valborgsmässoafton med fackeltåg, brasa, körsånger, vårtal, fyrverkerier, lotterier (vann en godisask...).

Dessutom bra väder, nästan helt klart, nästan ljummet i luften och med en fantastisk utsikt över hela Siljan.


Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards