Alla inlägg under april 2010

Av Birgitta - 9 april 2010 13:49

Jag vet inte vad det är som hänt med min kropp. Jag har så attans ont så jag håller på att krypa på väggarna......

Varenda rörelse skär som en kniv genom kroppen. Vill inte ta ett enda steg i onödan - så här sitter jag och börjar tycka synd om mig själv.

Och fräser åt M - fast han hjälper mig att fixa så min mailbox blir bättre.


Jag måste ut och handla lite men jag fasar för det.


Måtte detta gå över fort, fort för jag står snart inte ut längre.


Det trista är att all energi går åt till att orka med denna smärta. Det finns ingen ork över för något annat. Och bara det tär ju på humöret.  Man vill göra en massa saker - jag skulle t ex behöva dammsuga. Men dammråttorna får leva ifred idag.

Jag fixar knappt ens att sticka - fastän man sitter stilla då.   Jag måste laga fodret i en av mina favoritkjolar som jag vill börja använda nu när våren  närmar sig - men det får också vänta tills denna jobbiga period är över.


Jag har via SMS fått några råd av min läkare - hoppas dom hjälper under eftermiddagen.


Det enda positiva i eländet är att vädret är lika attans trist som jag känner mig så jag längtar inte ens efter att gå ut........

Av Birgitta - 8 april 2010 07:26

Jag tog det extremt lugnt igår. Det är egentligen att göra våld på min personlighet för jag är en sådan som vill göra saker fort, fort hela tiden. Men igår gick det helt enkelt inte, inte förrän framåt 16-tiden. Då hade det värsta släppt.

Det var inte över eller borta men då hade smärtan sjunkit till en sådan nivå att jag i alla fall kunde röra mig, och t o m gå....

Och det var en väldig tur det för det var en liten tjejmiddag med före detta arbetskamrater på kvällen och den ville jag inte missa. Vi jobbade alla på ett företag som för drygt ett år sedan la ner det mesta av sin verksamhet i Sthlmstrakten och sa upp 750 pers. Det är riktigt skönt att vi är några som fortsätter hålla kontakten och träffas.

Jag var faktiskt så pass bra att jag klarade att gå från Odenplan till Mariatorget på Söder. I lugn takt och med toapaus på PUB.


Natten har varit ganska lugn men just nu är jag nästan uppe på samma smärtnivå som i går morse. Förstår inte varför.

Uppgivenheten kommer sakta krypande......

Av Birgitta - 7 april 2010 07:50

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva....   Jag vill inte gnälla och klaga och verka grinig, men å andra sidan så handlar ju den här bloggen om min dagsform i ett uretrit-perspektiv - och just nu är det inte bra!

Mindre bra än det varit på länge, känns det som.


I går morse gick luften ur mig. Jag brukar kunna peppa mig själv, jobba med min mentala träning, försöka tänka bort det onda, hitta på roliga saker att göra för att få bort tankarna från det som stör, dvs smärtan, krampen och trängningarna. Eller som jag brukar kalla det: eldklotet i underlivet!!


Men gårdagen blev en 'låg' dag. Jag var lite desperat eftersom jag inte hade någon läkartid förrän i mitten av nästa vecka - men jag SMS'ade mitt tillstånd till min läkare och hon tog hand om mig efter alla andra patienter i går eftermiddag.

Så jag fick både prata av mig och få en cortisondos. Eftersom jag blev så dålig efter den starkare cortisondosen för två veckor sedan bestämde vi att gå tillbaka till den vanliga Terrakortilen. Och så bokade vi in tre behandlingstillfällen till, ett i veckan. Dessutom bad hon mig börja testa en ny variant av läkemedel som ska vara både smärtlindrande och avslappnande. Hon har andra patienter som har reagerat bra på det.

Hon har pratat om detta tidigare och jag har t o m hämtat ut på Apoteket och har medlet hemma redan men egentligen vill jag äta så lite läkemedel som möjligt så jag har inte rört det tidigare. Men nu lovade jag att börja med det.


Just nu då?  Jotack - det är bra fyr på eldklotet.  Har varit uppe fyra gånger i natt. Den mentala träningen just nu går mest ut på att hålla humöret uppe.


Jag har inte gett upp tanken på Dermovat. Jag är fortfarande intresserad av att få veta mer, men just nu har jag lagt ner projektet att testa på mig själv.



Av Birgitta - 6 april 2010 08:23

Tyvärr är det nog så att de bra dagarna är över för denna gång......


Igår hade jag jobbigt i princip hela dagen. Först molvärk, sedan trängningar och till slut smärta. Hela batteriet på samma dag...... 


Jag försökte mig på en promenad när det värsta busvädret hade lagt sig. Vi skulle besöka svärmor och jag fick för mig att gå hela vägen och så här gick det:

Kunde hålla en ganska bra fart, så mer ont än så gjorde det inte då. För att komma tll svärmor måste man runda Bromma Flygplats och jag valde den norra vägen igår. När jag passserat kortändan av landningsbanan blev toa-behovet för starkt så jag tog av en gångväg in till vänster och kröp in bland hagtornsbuskarna och satte mig.....

Sedan gick vägen över Bromma Kyrkas kyrkogård, via Kyrksjön till Åkeshov - där var det dags för nästa toabesök. I vanlig ordning fick jag nobben när jag frågade tunnelbanevakten..... men hon rekommenderade caféet intill, vid Trädgårdsbutiken.  Fungerade jättebra. Där fanns toaletter!

Sista halvtimmen fram till Ålderdomshemmet gick bra - där finns det gott om toaletter.

Det värsta var dock att senare på kvällen fick jag riktigt, riktigt ont - och det har jag fortfarande. Idag blir det inga promenader.


Det är väl så att det behövs lite mer cortison-behandlingar och jag har ingen tid förrän om en vecka drygt, så det är bara att härda ut och hoppas att det i alla fall inte blir värre än så här.


Det enda trevliga idag är att solen lyser igen!!



Av Birgitta - 5 april 2010 08:07

Igår hade jag tyvärr inte samma 'tur' som på Påskafton, dvs molvärken gav aldrig med sig. den satt fastnaglad i underlivet hela dagen. Och den sitter där än. Litet bakslag!! Det är inte värre än att jag klarar av att röra mig och vara någotsånär social - men samtidigt blir jag så besviken. Så humöret dalar lite.


Och inte hjälper vädret till att få en på bättre humör.....


I går var det så skönt. Mina två döttrar med familjer var och åt middag med oss och vi satt och njöt av solen på altanen både före och efter middagen.


Idag snöar det!!  Det fullständigt vräker ner utanför fönstret just nu. Men det hör väl till. Aprilväder kallas det.


Påskliljorna får agera sol tills den riktiga visar sig igen.

  

Av Birgitta - 4 april 2010 08:07

Gårdagen blev en riktigt, riktigt bra dag.

Den lilla molvärk som jag klagade på försvann väldigt snabbt - utan några hjälpmedel - och kom inte tillbaka på hela dagen.

Jätteskönt!!

Jag hoppas den här dagen blir likadan - den har nämligen börjat likadant, dvs med en molvärk som sitter och irriterar.  Den är lite kraftigare än vad den var  igår men jag hoppas att det inte betyder någonting.


Nu börjar det äntligen bli lite vårkänsla här i Sthlms-trakten. Igår var det t o m så varmt (+13 C) att jag kunde röja på min lilla  altan och peta ner några förskrämda penséer i mina krukor. 

Som ni ser är jag inte särskilt 'altanmodemedveten' av mig. Blå krukor och blå klot är väl inte det hetaste man ska ha nuförtiden - men dom duger på min altan......

  

Av Birgitta - 3 april 2010 07:08

Vaknade för nästan en timme sedan och försökte verkligen somna om - men lyckades inte och då är det lika bra att gå upp.....

Det känns som att en förkylning håller på att invadera min kropp och jag har slut på Kan Jang . Så det första jag kommer att göra idag är att gå till närmaste butik och köpa hem den största flaskan och börja 'hälla i mig'. Här ska Olle motas i grind...... Förkyld är det sista jag vill bli.

Uretriten mår så där. Tyvärr måste jag säga att helt borta är den inte idag. Det är inte så farligt och nu när jag sitter här känner jag inget, men när jag låg i sängen och försökte somna om var den välbekanta molvärken en av faktorerna till att jag inte somnade om. Hoppas det är övergående!


Gårdagen var helt fantastisk!!  Inte ont, inga kramper, inga trängningar på hela dagen. Så häftigt!

Och en riktigt lång promenad fick jag också. Solen sken, det var 8 gradet varmt och blommorna börjar krypa upp. Tog en del bilder som jag delar med mig av. En med vintergäck, en med snödroppar och en med krokusar.


Dessutom kunde jag inte låta bli att fota en rondell i Norra Ängby. Man har fyllt buskarna i hela rondellen med påskfjädrar - och ställt en jättestor påskkärring i mitten!!!

        

Av Birgitta - 2 april 2010 08:29

Vaknar utsövd och smärtfri!  Solen strålar från en alldeles klarblå himmel, men termometern visar bara + 1 C ....   Förhoppningsvis stiger den lite när solen fått värma någon timme till.

Idag ska det blir en riktigt lång, lång promenad. Och jag kommer att njuta av varje steg. Jag kommer nästan att lyfta från marken - så lätt känns kroppen när den inte gör ont eller krampar.


Det är ny månad - dags att redovisa min statistik för februari. När jag jämför mars med januari och februari-kurvorna så ser jag en markant skillnad. Både  januari och februari hade ganska tydliga skillnader mellan bra och dåliga perioder medan mars har varit mer eller mindre halvbra (eller halvdålig...)hela månaden. Några dagar i början och slutet som var riktigt jobbiga men däremellan egentligen ingen riktigt bra period. Lite småont hela tiden.  De jobbiga dagarna i slutet på mars kom efter att jag fått en behandling med Dermovat. Efter tre jobbiga dagar försvann sedan alla symptom - det ska bli riktigt intressant se hur april utvecklar sig.

     

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Skapa flashcards