Alla inlägg under december 2009

Av Birgitta - 3 december 2009 08:16

Återigen vaknar jag efter en smärtfri natt. Bara 2 korta toa-besök, men som sagt, jag har inte ont någonstans. Hela kroppen känns lätt som en fjäder.

Jag funderar ibland på hur det kan vara sådana variationer i smärtnivåer & trängningar. Vissa dagar är rent helvetiskt fruktansvärda och andra är som den här - fantastiskt smärtfria.

Ur min enkla amatörsynvinkel så tror jag att det är så här:

Den inflammation man har i kroppen (kroniskt) som orsakar uretrit-besvären vilar emellanåt - och blommar ut emellanåt. Hur ofta och hur länge den vilar, resp blommar, tror jag kan påverkas av olika läkemedel. Och eftersom inflammationen kan ha olika orsaker så är det olika läkemedel som fungerar för olika personer. 

Jag har fått en del mail från kvinnor som berättar om sin uretrit och vilka behandlingar dom får för att hålla den i schack. Det visar sig att det vi alla har gemensamt är vidgning av urinröret och kortisoninsprutning (sondering). Däremot äter vi olika mediciner - antagligen för att våra läkare ser olika orsaker till uretriten - eller att vi svarar olika på de mediciner som finns.

Sedan har jag också fått mail där kvinnor berättar att man ännu inte hittat rätt medicin för att dämpa plågorna.

Jag minns hur vidrigt det var innan jag hamnade hos den läkare jag går hos nu - då hade jag i princip inga smärtfria eller trängningsfria dagar eller nätter. Det gjorde ont precis hela tiden. Mycket ont!

Jag tror att för de flesta av oss - men kanske inte alla, tyvärr - så går det att få lindring. Känner ni att den läkare ni går hos inte kan hjälpa er - försök hitta en annan. Jag är som sagt inne på min 3:e.


Vad gäller flyers - så har jag äntligen fått till en ny variant. Dels ett A4-papper som ger en översiktlig information, dels små, i princip kreditkortstorlek, lappar som man ska kunna ta med sig hem. Jag tänkte lägga detta i besöksrummet hos min urolog idag. Om det verkar som att det uppskattas gör jag fler och lägger på andra urolog-mottagningar. Så här ser dom små lapparna ut:

  


 

 

 

 

 

 

Av Birgitta - 2 december 2009 08:22

Denna morgon känns som en härlig morgon.

Det är -5 C ute, det är en alldeles klar himmel utanför fönstret och fullmånen hänger alldeles stor och rund ovanför husen i Sbg,  jag har bara varit uppe 2 ggr i natt och slutligen: jag har inte ont någonstans idag!!


Jag har tyvärr inte fått fart på min tillverkning av små flyers om www.uretrit.se men jag skall skärpa mig och sätta igång idag.  Dessutom ska jag ta förnyad kontakt med bl a 1.6 miljonersklubben och även M-magasin & Tara.  Jag tycker det är dags att även kronisk uretrit uppmärksammas som den dolda och vanliga kvinnosjukdom det är.

Uretrit är inte livshotande som bröstcancer, stroke eller hjärtinfarkt - men det är en sjukdom som sänker livskvaliteten ordentligt för oss som är drabbade. Vad jag förstår forskas det väldigt lite på just kronisk uretrit hos kvinnor - kanske kan vi bidra till att det blir ändring på det....


Här kommer en dålig mobiltelefonkamera-bild över den fina fullmånen:

Fullmåne 2 dec  

  

Av Birgitta - 1 december 2009 14:03

Idag mår jag bra igen! Inga känningar av vare sig trängningar eller kramper. Jag är tacksam och glad - men också lite förvånad att eländet släppte så snabbt denna gång.


Men - jag tänker inte bekymra mig. Nu njuter jag av en smärtfri kropp - så länge det varar.



Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards