Alla inlägg under november 2009

Av Birgitta - 4 november 2009 05:20

Visst är det märkligt hur det vissa nätter är så svårt att sova - utan någon egentlig anledning. Nu har jag snurrat runt in sängen i över 1 timme och till slut är det lika bra att gå upp och göra något vettigt. Läsa morgontidningen - eller blogga.

Idag ska jag iväg och få en sondering gjord, dvs cortisonbehandling i urinröret. Det småvärker hela tiden efter måndagens dundervärk - så det är nog lika bra att behandla iite.

När jag satte igång med detta bloggande så gjorde jag det främst för att det skulle hända något på www.uretrit.se. När väl själva web-sidan med dess texter var klar så är det ju inget som uppdateras alltför frekvent - även om jag kommer att både lägga till nya saker och redigera layouten så småningom - men under långa perioder skulle den  verka helt död. Att lägga en blogg där det dagligen händer något gör ju att det syns att någon bryr sig om web-sidan. Så var tanken. Och det enda vettiga att blogga om med koppling till web-sidan var ju min egen dagsform, eftersom jag sedan många år lever med denna sjukdom.

Jag var nog lite fundersam till att börja med om det var så klokt att lämna ut en massa information om rätt privata saker - men tänkte sedan att det kanske kan hjälpa någon som sitter i samma situation. Och kanske kan jag få kontakt med någon som har saker att tillföra web-sidan.

Det jag märker nu, efter en dryg månad - är att jag själv får ett annat perspektiv på mitt Uretrit-liv. Jag har aldrig fört bok eller logg på detta vis förut. Under en period försökte jag notera i min almanacka antal gånger jag varit uppe på toaletten under natten - men det initiativet dog ganska snabbt. En av mina första läkare bad mig mäta urinmängden varje gång jag gick på toa. Det gjorde jag under en månad. I övrigt har jag faktiskt aldrig hållit på med någon bokföring över mitt sjukdomstillstånd. En anledning kanske är att jag under en väldigt låg tid inte insåg -eller vägrade inse - att jag var sjuk. Eller ska man kanske säga - led av en sjukdom. Inte någon dödlig sjukdom - inte en sjukdom som hindrar mig från att arbeta - men ändock en sjukdom som påverkar hur jag lever och som under perioder ger mig ganska mycket smärta och obehag.

Det jag vill säga: det känns ganska bra att nu, tack vare denna blogg, få en logg över hur Uretriten kommer och går. För det gör den, och det kommer den troligtvis att göra under resten av mitt liv. Men den går att leva med. 

Det kunde vara värre!


Nu ska jag försöka sova en timme till!


ANNONS
Av Birgitta - 3 november 2009 09:28

Det är bättre idag! Krampen satt i hela gårdagen, släppte inte förrän vid 22-tiden på kvällen, så hela gårdagen försvann i ett töcken där jag bara låg på soffan och försökte röra mig så lite som möjligt, samtidigt som huvudvärken satt som en spännrem och illamåendet kom i vågor. Inget bra!

Jag har funderat på varför det blev så illa. Magsjuk kan man ju bli - och jag tror fortfarande att det var det som jag åt på en restaurang dagen innan som orsakade det - men att det blir sådana kramper. Jag tror att i och med att urinröret är min svaga zon så påverkas det av kräkreflexerna - och passar på att krampa.

Ischaligen vad jobbig gårdagen var - men nu är det över för denna gång!  Det blev extremt täta toabesök i natt, ca 1 gång/timme, men det är uthärdligt när det inte gör ont och när man lyckas somna mellan varven.


Idag ska jag leva på Nyponsoppa och Proviva, för att vara snäll mot magen, och en och annan Alvedon mot huvudvärken.

ANNONS
Av Birgitta - 2 november 2009 08:15

Det är riktigt längesedan jag var så dålig, hade sådana smärtor, som jag har just nu. Det vill inte släppa och det går inte att göra något vettigt överhuvudtaget. All energi går åt till att bara klara av att existera med dessa vidriga smärtor som skär genom kroppen - hela tiden. Spelar ingen roll om jag sitter, står eller ligger, och gå - det ska jag definitivt försöka låta bli.

Det här är Uretrit i sin värsta form.

Jag har suttit på värmedynan i 30 minuter - men det hjälpte inte. Det är bara att härda ut och försöka slappna av - och invänta att det släpper.


Puh!

Av Birgitta - 2 november 2009 03:16

Det började komma krampsmärtor alldeles innan jag gick till sängs så jag tog en värktablett och somnade strax efter 00, bara för att vakna ett par timmar senare och känna att något inte är riktigt bra. Troligen åt jag något igår som inte var var OK - för nu, en timme senare, har det mesta som fanns i magen kommit upp, och jag är ganska skakig.

Det trista är att kramperna i urinröret har tilltagit gansla rejält och jag vågar inte ta någon värktablett just nu. Tror inte att magen skulle gilla det. M a o så är jag just nu ganska ynklig.

Illamåendet har inte helt gått över och kramperna är kraftiga så det går inte att ligga i sängen - jag måste göra något, därför denna korta rapport mitt i natten.

Isch - inget kul!

Av Birgitta - 1 november 2009 10:29

God förmiddag på er!

Mår bra idag dag, har sovit riktigt bra och har inte ont. Härligt!

Jag har roat mig nu på fm att göra en liten uppföljande statistik över min första månad med bloggen 'Att leva med uretrit', statistik över hur dagsformen har sett ut denna månad. Jag har 3 nivåer: riktigt bra, halvbra, riktigt dåligt.

Riktigt bra betyder - inga smärtor, inga trängningar, Halvbra betyder - antingen trängningar eller mildare smärtor, men uthärdliga, Riktigt dåligt betyder - ont, ont, ont, kramp i urinröret och/eller springa på toa väldigt ofta.

Av de 30 dagar jag bloggat hittills ser fördelningen ut enligt följande:

Riktigt bra dagar: 12

Halvbra dagar: 8

Riktigt dåliga dagar: 10


Och när jag ser tillbaka på min sjukdomstid så har väl de senaste åren - sedan jag träffade den urolog som jag går hos nu - sett ut ungefär så här, dvs en mix av bra och dåliga dagar.

Innan dess fanns det inga bra dagar överhuvudtaget - allt var ett stort, stort elände med konstanta plågor, trängningar, nedstämdhet och uppgivenhet.

Min slutsats: Läkaren spelar en stor roll; vilken inställning läkaren har, förmåga att inte bara se urinvägarna som ett enskilt organ utan en del i en helhet, mod/öppenhet att pröva olika infallsvinklar (exempelvis är en av de mediciner jag äter egentligen avsedd för herrar med prostatabesvär - men det fungerar på mig också).


Behöver jag säga hur glad jag är att jag hittade rätt?? Hon är guld värd!


Ha en bra söndag - denna 1:a november.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se