Alla inlägg under november 2009

Av Birgitta - 17 november 2009 03:54

Denna dag har präglats av försiktigthet. Dvs jag har inte gett mig ut på några längre äventyr. Natten var som den brukar vara under jobbiga perioder, vilket innebar att jag vaknade av smärtor och trängningar ungefär varannan timme hela natten. Men det var ändå OK för jag sov ganska bra mellan toapassen.

Under dagen lindrades det hela allt eftersom och nu på kvällen - när det nästan är läggdags igen - börjar jag känna mig rätt OK. Urinblåsan känns hela tiden men det krampar inte - och det är en enorm lättnad.

Dagen har i huvudsak ägnats åt shopping och i detta land finns det toaletter överallt - så man klarar sig ganska bra. Dessutom kostar det inget att besöka toaletterna, till skillnad från hemma där man får betala 5 eller 10 kronor vid varje toabesök. För en sådan som mig kan det bli många pengar under dåliga perioder.

Min förhoppning är att det värsta nu är över för denna gång.

ANNONS
Av Birgitta - 16 november 2009 01:48

Det har varit en riktigt jobbig dag! Emellanåt har jag gått dubbelvikt av smärta. Jag har säkert varit på toaletten minst en gång / timme, ibland oftare.

Vi är ju på besök hos goda vänner och idag skulle vi iväg på en kort biltur. Då går det till på följande sätt, en dag som denna:

Innan vi sätter oss i bilen går Birgitta på toaletten. Efter ca 10 minuter måste vi stanna på en bensinmack så att Birgitta kan gå på toaletten för då håller hon på att fullständigt gå i spinn p g a smärtor och trängningar. När vi  efter ytterligare 15 minuter kommer fram till vår destination måste Birgitta börja med att gå på toaletten för att överhuvudtaget kunna vara social.

Och så här har hela dagen varit.

Gissa om jag är trött och less på detta, men glad att jag har förstående vänner.....

ANNONS
Av Birgitta - 15 november 2009 13:13

 Klockan är nu 6:15 och jag har varit vaken sedan 5. Det har gått hyfsat att sova i natt - har 'bara' varit uppe på toa 4 ggr. Men något hände den sista gången - kl 5: kroppen, dvs urinröret, satte i gång att vrålkrampa. Så där så man inte vet var man ska ta vägen. Man blir halvt desperat för det gör så attans ont - hela tiden. Och varje rörelse förstärker krampen.

Så länge krampen är som intensivast går det inte att göra något annat än att hålla sig stilla och försöka vara så avslappnad som möjligt i kroppen.

Men när det värsta lagt sig gick jag upp och klädde på mig. När det gör så ont så måste jag göra något för att få tankarna bort från det onda.

Jag har funderat på vad som, efter en väldigt bra (men kort) period, kan ha gjort att det blev så här illa igen. Det enda jag kan tänka mig är att jag har druckit för lite. Den akupunktör som behandlade mig i somras upprepade hela tiden att jag måste dricka ordentligt - för att hålla blåsan utspänd så att den får en chans att läka. Problemet är ju att när man är inne i en dålig period måste man ju springa på toa varje halvtimme - utan att dricka särskilt mycket. Så man aktar sig ju för att dricka.....

Men - nu ska jag bättra mig och hälla i mig en liter vatten - så får vi se om jag blir lite bättre så jag kan göra något vettigt idag.

Av Birgitta - 15 november 2009 00:02

Det blev som jag befarade bara värre under dagen. Varenda steg har varit som att få en kniv rakt in i underlivet och varje toabesök - och dom är täta en dag som den här - är en plåga.

Min värktablett hjälpte inte mycket.

Man är inte precis på sitt mest sprudlande humör när all energi går åt till att klara sig genom dagen.

På samma sätt som jag önskar att mina bra perioder ska vara länge så önskar jag nu att denna dåliga period går över fort, fort.

Av Birgitta - 14 november 2009 13:03

Klockan är 6 på morgonen här där jag är - och jag har gått upp och klätt på mig. Har så ont nu så det var ingen idé att försöka somna om efter mitt 5:e besök på toa i natt. Det värker hela tiden och när jag rör mig blir det ännu värre. Detta kommer att bli en jobbig dag. Jag ska ta en värktablett så småningom, men inte än. Man ska inte ta fler än 4/dygn så jag ska vänta ett tag till.

Jag som inbillade mig att kroppen skulle gilla att vara här där det är ca 25 grader på dagen - men icke - här sitter jag med mina smärtor, kramper och trängningar. Inte kul!!  Just nu är det lite synd om mig......

Alla andra sover fortfarande så jag ska ta min telefon - som också är min MP3-spelare - plocka fram lite bra musik  och mina hörlurar och sätta mig och sticka. 

Av Birgitta - 13 november 2009 14:11

Nu sitter eländet där och irriterar och stör igen. De bra dagarna är över för denna gång. Inga kramper än så länge men ordentlig stickande molvärk och känslan att hela tiden behöva gå på toaletten.

Efter alla dessa år med uretrit så har jag lärt mig att leva med denna konstanta trängningskänsla - men den är inte rolig. Det går inte att komma undan den, den uppfyller på något sätt hela kroppen.

Troligen tar jag en värktablett om en stund, för att åtminstone slippa ha ont hela tiden.

Det jobbiga med dessa sämre perioder är att så mycket energi går åt till att hantera smärtan och trängningarna. Energi som skulle kunna användas till mer produktiva eller roliga saker.

Nu är det bara att härda ut och vänta på att det släpper - förhoppningsvis tar det inte så många dagar.

Av Birgitta - 13 november 2009 05:16

Det blev värre! Jag tog en värktablett efter frukosten i morse och det hjälpte i några timmar - men sedan har jag haft ont hela dagen. Inte den allra värsta varianten, men tillräckligt för att jag ska bli trött och ledsen. Vissa dagar orkar jag inte riktigt hålla humöret uppe. Jag är så erbarmerligt less på denna uretrit!!!

Nu ska jag krypa i säng och jag hoppas, hoppas att jag ska få en dräglig natt.

Av Birgitta - 12 november 2009 13:40

Idag är jag lite nere igen. Det har varit alldeles för många besök på toaletten i natt - och det sitter en liten molvärk och gnager hela tiden. Inte så kraftig - men tillräckligt för att det ska sänka humöret lite. Jag hoppas det inte blir värre än så här.

Jag har funderat på vad jag skrev i går om min operation - och jag hoppas att jag inte skrämde er.

Det jag egentligen ville säga - som ett svar på Kaktusblommans kommentar om smärta - är att man ska lära känna sin smärta.

Jag har skrivit tidigare att smärta ar svårt. Svårt att bära, svårt att beskriva och ibland svårt att leva med. När man har en kronisk sjukdom som inbegiper ett smärtsymptom så tror jag att det ar viktigt att man lär sig känna igen de olika smärtor som hör till sjukdomen - och att man förstår när, om, det dyker upp något annat.

Det var det här jag missade och inte lyckades förklara för min läkare, då får 10 år sedan.

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

250 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv med Uretrit med Blogkeen
Följ Mitt liv med Uretrit med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se