Direktlänk till inlägg 7 november 2009

Dag 37 - lördagmorgon

Av Birgitta - 7 november 2009 05:55

Återigen vaknar jag tidigare än jag vill - med huvudet fullt av tankar. Och ger upp efter en timmes snurrande och lönlösa försök att somna om. Har just gjort mig en kopp med Roiboos/vanilj-te, knaprar på ett DIgestivekex och tänker sätta mig i min röda soffa med morgontidningen. Men först några rader här!


Jag har inte ont och har inga trängningsbesvär - så allt är frid och fröjd på den fronten. Med risk för att jag upplevs som tjatig  - jag är glad varenda dag när jag vaknar utan att ha sprungit på toa en gång i timmen eller med en malande krampvärk i underlivet.


Smärta är svårt. Svårt att förstå för dom som inte har upplevt den och svår att gradera eftersom vi har väldigt olika smärttrösklar och upplever smärta på olika sätt.


Under åren 97 - 00, då jag gick hos min första urolog, hade jag riktigt djävulskt ont och det accelererade med tiden. Jag frågade min läkare varför uretrit gjorde så ont och hans svar var att det visste man inte - men det hörde till och hade jag tur skulle det gå över. Lagom trösterikt!

Under 99 fick jag rådet att ta kontakt med en kvinnlig gynekolog med gott rykte och hos henne satt jag många, många gånger och pratade om min smärta.


Det visade sig senare att stora delar av min smärta berodde på andra saker - men när det var undanröjt försvann ändå inte smärtan - och inte uretriten heller, till min stora besvikelse.


Jag tror att ett sätt att hantera smärtan är att acceptera att den finns - vilket jag vet är mycket lättare sagt än gjort. Vad jag menar är - och det är så jag försökt hantera min smärta under åren - acceptera att nu är det så här, försök fokusera på annat än det onda, slappna av så medvetet som möjligt, ta värktabletter för att åtminstone dämpa smärtan. Det är inte lätt och det är inte roligt men jag har under åren vägrat att ge upp. Uretriten ska inte vinna över mig. Sedan tvingar uretriten mig att anpassa mitt liv efter sjukdomen, och efter dagsformen - så är det ju. Vissa saker gör jag inte längre.

Usch - det här låter nästan kaxigt. Det är inte meningen. Och jag är ingen psykolog heller så egentligen ska jag kanske inte uttala mig.


Det är fortfarande kolsvart utanför fönstret, temuggen är urdrucken så jag få göra en till, nu är det dags för morgontidningen.


 
 
Kaktusblomman

Kaktusblomman

10 november 2009 17:24

Hjälper verkligen vanlig värktaabletter? vilka då?

http://levamedsmarta.blogspot.com

 
Ingen bild

Birgitta

11 november 2009 12:28

Svaret finns pa bloggen Dag 41

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards