Direktlänk till inlägg 4 november 2009

Dag 34 - onsdagmorgon

Av Birgitta - 4 november 2009 05:20

Visst är det märkligt hur det vissa nätter är så svårt att sova - utan någon egentlig anledning. Nu har jag snurrat runt in sängen i över 1 timme och till slut är det lika bra att gå upp och göra något vettigt. Läsa morgontidningen - eller blogga.

Idag ska jag iväg och få en sondering gjord, dvs cortisonbehandling i urinröret. Det småvärker hela tiden efter måndagens dundervärk - så det är nog lika bra att behandla iite.

När jag satte igång med detta bloggande så gjorde jag det främst för att det skulle hända något på www.uretrit.se. När väl själva web-sidan med dess texter var klar så är det ju inget som uppdateras alltför frekvent - även om jag kommer att både lägga till nya saker och redigera layouten så småningom - men under långa perioder skulle den  verka helt död. Att lägga en blogg där det dagligen händer något gör ju att det syns att någon bryr sig om web-sidan. Så var tanken. Och det enda vettiga att blogga om med koppling till web-sidan var ju min egen dagsform, eftersom jag sedan många år lever med denna sjukdom.

Jag var nog lite fundersam till att börja med om det var så klokt att lämna ut en massa information om rätt privata saker - men tänkte sedan att det kanske kan hjälpa någon som sitter i samma situation. Och kanske kan jag få kontakt med någon som har saker att tillföra web-sidan.

Det jag märker nu, efter en dryg månad - är att jag själv får ett annat perspektiv på mitt Uretrit-liv. Jag har aldrig fört bok eller logg på detta vis förut. Under en period försökte jag notera i min almanacka antal gånger jag varit uppe på toaletten under natten - men det initiativet dog ganska snabbt. En av mina första läkare bad mig mäta urinmängden varje gång jag gick på toa. Det gjorde jag under en månad. I övrigt har jag faktiskt aldrig hållit på med någon bokföring över mitt sjukdomstillstånd. En anledning kanske är att jag under en väldigt låg tid inte insåg -eller vägrade inse - att jag var sjuk. Eller ska man kanske säga - led av en sjukdom. Inte någon dödlig sjukdom - inte en sjukdom som hindrar mig från att arbeta - men ändock en sjukdom som påverkar hur jag lever och som under perioder ger mig ganska mycket smärta och obehag.

Det jag vill säga: det känns ganska bra att nu, tack vare denna blogg, få en logg över hur Uretriten kommer och går. För det gör den, och det kommer den troligtvis att göra under resten av mitt liv. Men den går att leva med. 

Det kunde vara värre!


Nu ska jag försöka sova en timme till!


 
 
kaktusblomman

kaktusblomman

15 november 2009 20:53

Du skriver att det kunde ha varit värre. Du kunde t ex ha haft vestibulit också. Det är vanligt om man har uretrit,eller upprepade UVI ,att smärtan sprider sig.

http://levamedsmarta.blogspot.com

 
Ingen bild

Birgitta

23 november 2009 20:32

Hej Kaktusblomman!
Jag måste erkänna att jag hade ingen aninng om vad Vestibulit är, men nu har jag läst en del om det och som sagt - jag är glad att jag 'bara' har uretrit!! Vestibulit har jag sluppit uppleva och det är jag väldigt tacksam för. Det räcker så väl med uretriten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta - 11 augusti 2023 11:08

Fortfarande frisk från mitt 23 år långa helvete med uretrit!! Och är fortfarande förundrad - och inser att jag verkligen var SJUK.  I april var det 5 år sedan jag - starkt påhejad av min man och en väninna - fattade beslutet att ta en stor dos Be...

Av Birgitta - 5 april 2020 16:23

Det är knappt två år sedan jag skrev mitt förra inlägg: FRISK!!!!   Och - jag är fortfarande FRISK!!!   Efter att jag börjat med min dagliga dos av Betapred fortsatte jag - av bara farten - att ta maxdosen av Celebra varje dag ända tills jag ...

Av Birgitta - 24 juli 2018 09:25

Det här blir ett långt inlägg - men jag måste bara berätta.......   Det är flera år sedan jag skrev något här och jag ber om ursäkt att jag inte svarat på frågor, men luften gick ur mig. Orkade inte längre berätta om mitt elände. Hade fullt upp m...

Av Birgitta - 17 september 2016 10:44

Hemma - efter en 5 dagars tripp till Irland tillsammans med goda vänner. Vi har haft underbara dagar. Spelat golf på 4 fantastiska banor, ätit god mat, bott på bra hotell.   Haft tur med vädret, sol och nästan vindstilla hela tiden förutom några ti...

Av Birgitta - 31 augusti 2016 06:46

Det är en fantastisk morgon idag! Absolut klarblå himmel - och solen lyser på trädtopparna. Kommer att bli en vacker dag. Perfekt för att hänga ut tvätt - och gå en golfrunda.....  Kanske en sista tur i svampskogen......   Har hittat massor med kan...

Presentation

En blogg om URETRIT.

Fråga mig

251 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards